Arbeits verboten do termina. Tada ne radite a do poroda dobivate placu
Malo upadam kao padobranac, ali zanima me ima li mozda ovdje grupa i za trudnice i mame u Danskoj?
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Skocki vise citam nego sta pisem... ova moja zvijer nece skoro nikako spavati pa sam stalno s njim... a imam jos 10kg za skinut pa sam krenula u tetetanu 3x tjedno i dosta smo po vani... za Uskrs cemo krstiti Bena dolje u RH pa idemo doma na 1mj, a onda opet 1mj na GO i odmah ce MM nastaviti koristiti Elternzeut tako da cemo na ljeto biti 2mj doma 😄 prestao nam je refluks fala Bogu... 8tj povracanja su bila katastrofa! Sad na zadnjem pregledu s 3.5mj je imao 62,2cm i 6150kg. Pedijatar nam je savjetovao da mozemo vec sad krenuti s dohranom... to mi se cini prerano! Btw, cure koje s bebama putuju avionom, i to same bez oceva, znate li da li je potrebna neka pisana oceva suglasnost? To mi je neki dan spomenula poznanica. Napravili smo malenom putovnicu koja vrijedi 6god, slika se moze mijenjati po potrebi...
Cure imali koja od vas iskustva sa povecanim secerom u trudnoci..kakva je ovdje procedura..da li salju u bolnicu kao u RH na šecer program gdje se bude tjedan dana u bolnici i mjeri secer poslije obroka..
Cure imali koja od vas iskustva sa povecanim secerom u trudnoci..kakva je ovdje procedura..da li salju u bolnicu kao u RH na šecer program gdje se bude tjedan dana u bolnici i mjeri secer poslije obroka..
Ovisi koliki ti je secer. Da li su ti radili OGTT? Taj trudnicki secer se najcesce povuce nakon poroda. Ovdje ne salju samo tako u bolnicu. Radi se OGTT( kasa ga ne placa,placa samo onaj "skraceni" OGTT koji ne daje adekvatnu sliku). Preporucuju da se pripazi s prehranom za pocetak i cesce onda kontroliraju. Ako nista ne pomaze,a dalje raste.. u krajnjem slucaju inzulin.
Dal neko zna mozda kad se dobije Mutterschaftsgeld jel to umjesto place il se dobiva i placa?!??
U sustini ako ne radis dobijes od Krankenkasse 13 eura po danu u Mutterschutzu, koliko on traje. Ako radis, dobijes isto to plus dodatak od arbeitgebera, ali ti kolicina novca bude u visini plate normalne na kraju :D
Pozdrav svima!
Anjas18 jesi li uspjela sto procitat za porodiljnu naknadu ako si pola primala u Hr? Ja ne znam njem jezik a isto tako muz puno radi pa dok stigne sve. Muz je isto blizu Frankfurta i ja bih trebala seliti kod njega al nismo jos stan nasli. A termin mi je krajem 4 mj. Tako da jos ne znam gdje roditi pa me isto zanima sto s porodiljnom naknadom ako se u Hr pocne primati..
Hvala.. radili mi OGTT 50mg pa je pokazalo poviseni secer kaze nije puno....sad u pon idem ponovit pa ako nebi bilo uredu receno mi je da se onda salje u diabetes zentrum..trebla bi ic na put 10.02 pa me je zanimalo dal je moguce da salju u bolnicu ....
Pozdrav svim mama i trudnicama. 😊
Ja sam buduća mama i ovo mi je prva trudnoća. Živim 40 km od Stuttgart. U Njemackoj sam od 9 mjeseca. Sad sam u 14 nedjelji trudnoće i zasad je sve dobro.😀
Inače imam problem sa štitnom žljezdom, pa ako ima koja iskustva s tim, nek se slobodno javi.
I imam jedno pitanje za sve mame/trudnice. Da li je koja išla na Geburtsvorbereitungskurs tj taj trudnicki tečaj ovdje i kako vam je bilo? Trebala bi se prijaviti za to a nisam sigurna bi li išla i da li mi treba to.
Hvala.. radili mi OGTT 50mg pa je pokazalo poviseni secer kaze nije puno….sad u pon idem ponovit pa ako nebi bilo uredu receno mi je da se onda salje u diabetes zentrum..trebla bi ic na put 10.02 pa me je zanimalo dal je moguce da salju u bolnicu ….
Hvala.. radili mi OGTT 50mg pa je pokazalo poviseni secer kaze nije puno….sad u pon idem ponovit pa ako nebi bilo uredu receno mi je da se onda salje u diabetes zentrum..trebla bi ic na put 10.02 pa me je zanimalo dal je moguce da salju u bolnicu ….
Cekaj malo... 50 mg/dL ne moze nikako biti poviseni secer,to ti je skoro hipoglikemija. Ili si se zabunila pa si mislila 150mg/dL? Ako su izmjerili 150mg/dL 2 sata nakon opterecenja secerom, onda je to stvarno minimalno poviseno tj.smanjena je tolerancija glukoze. Ako je 150 mg/dL izmjereno nataste onda je vec ozbiljnije. Ako ces pitati nekog iz Hrvatske,obavezno reci jedinice jer ovdje mjere u mg/dL , a u HR u mmol/ L. Tako se za nataste ovdje smatra normalnim ispod 100mg/dL, a u HR to odgovara ispod 5,5 mmol/L.
Morat ces vjerojatno samo smanjiti ugljikohidrate odnosno secer i cesce knotrolirati i zapisivati budes li doma imala onaj aparatic. Djeca majki s poremecenom tolerancijom glukoze mogu omati veliku porodajnu tezinu i roditi se s nekim metabolickim smetnjama,zato se toliko pazi i provjerava.
Sortiraj odgovore
Najstariji