Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marijana12345
    11. Siječanj 2018. 09:31

larimar

Grudi gledaju kad se radi tzv. Vorsorgeuntersuchung…obicno tad uzmu i bris za PAPA. Pregled dojke i mene sutra ceka:((, imam problem s dojenjem pa moram ispumpavati. Vec mi se drugi put tako dogodilo da mi kad ukljucim pumpu samo sikne krv bez da boli,izvana se ne vidi nista. Zvala babicu koja trabunja da je mozda ragada u pitanju(??????) Kako ragada ako se izvana ne vidi? Ragade su koliko znam rane koje se vide izvana i uzasno bole.
    Zna li netko ovdje vise o tome neka me prosvjetli o tim "unutrasnjim" ragadama. Ionako cu sutra kod doktora.
    Cure koje ste rodile i dojile jeste li imale problema s ovakvim krvarenjem? Narica…znas li ti?

Mozda blister a ne ragada??

Marijana12345
    11. Siječanj 2018. 09:35

Narica123

larimar

Grudi gledaju kad se radi tzv. Vorsorgeuntersuchung…obicno tad uzmu i bris za PAPA. Pregled dojke i mene sutra ceka:((, imam problem s dojenjem pa moram ispumpavati. Vec mi se drugi put tako dogodilo da mi kad ukljucim pumpu samo sikne krv bez da boli,izvana se ne vidi nista. Zvala babicu koja trabunja da je mozda ragada u pitanju(??????) Kako ragada ako se izvana ne vidi? Ragade su koliko znam rane koje se vide izvana i uzasno bole.
    Zna li netko ovdje vise o tome neka me prosvjetli o tim "unutrasnjim" ragadama. Ionako cu sutra kod doktora.
    Cure koje ste rodile i dojile jeste li imale problema s ovakvim krvarenjem? Narica…znas li ti?

Nisam jos rodila ni dojila, a i na kursu nisam bas cula o tome da tako sikne u mlijeko. Jesam malo na internetu gledala i pise da je bezopasno uglavnom, nesto oko krvnih zila unutra. Jesi isla na pregled, doktor ipak bolje zna ili ako imas babicu? Oko dojenja slabo ista znam, imas na Facebooku grupu: SOS Rodina grupa za dojenje. Cini se ok, ako nemas facebook, mozes mi ovdje napisati pitanje koje imas, ja cu ga tamo postaviti pa ti prenijeti odgovore.

Bolja grupa od Roda (koje cesto znaju biti bezpbrazne i bahate) je bosanska grupa "Dojenje je in". Uvijek su ljubazne i maximalno sve objasne. Ja sam Rodama jednom pisala i u jednom navratu ih zvala u Zg i komunikacija im je bila katastrofa, ko da pitas ne znam sta, a ako bebe nemaju 10-12 podoja u 24h nece ni pricat. Vele kad pocnete redovitije dojit u smislu svaka 2h (a to se odnosi na razmak izmedju pocetaka dojenja) onda se javite... mislim ono...

• MM2245
    11. Siječanj 2018. 09:39

Zabrinuta22

Pozdrav svima, imam puno pitanja i nadam se da ce mi netko moci makar s necim pomoci.
    Trenutno se nalazim u Hrv. Studiram ovo mi je posljednja godina medjutim trudna sam vec 20 tj. Postoji jako mala mogucnost da sve rijesim do kraja 2. Mjeseca ali to jos ne znam. Decko mi je u Njem ide na ausbildung.. Svakako smo se planirali vjencati i da ja nakon ovog semestra (3.mj) odem k njemu. Medjutim tu se sada javljaju problemi oko zdravstvenog osiguranja mojih prava kao trudnice tamo i ostalo. Ima li mozda koja ikakve informacije vezano za slicnu situaciju? Morati cu tamo pronaci ginekologa. Ne znam koliko traje taj proces mogu li me odmah primiti i slicno kako to funkcionira?

Heej..

Ako decko ima zdravstveno ovdje to ti ide odmah bez problema preko njega i besplatno je.

Ginekologa sama biras.

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

• anjas18
    11. Siječanj 2018. 10:32

bok svima. 
    za koji mjesec selim mužu u njemačku. ovamo primam porodinu naknadu kao nezaposlena majka i prijateljica me upozorila da provjerim da li mogu primati kao 6 mjeseci hr porodiljni i 6 njemački. jer je ona izgubila 6 mjeseci naknade. pa me zanima da li je koja od vas imala to iskustvo prijenosa. proćitala sam nekih 50ak stranica foruma i onda zaključila da čitam 2015  i onda sam se ulijenila.
    inače selim u frankfurt. bebi je 3 mjeseca i nemam pojma koga pitati jer muž radi 10 sati dnevno pa ne stigne sam se raspitati.
    unaprijed hvala svima

• ivaanaaa
    11. Siječanj 2018. 11:42

Marijana

Narica123

larimar

Nisam jos rodila ni dojila, a i na kursu nisam bas cula o tome da tako sikne u mlijeko. Jesam malo na internetu gledala i pise da je bezopasno uglavnom, nesto oko krvnih zila unutra. Jesi isla na pregled, doktor ipak bolje zna ili ako imas babicu? Oko dojenja slabo ista znam, imas na Facebooku grupu: SOS Rodina grupa za dojenje. Cini se ok, ako nemas facebook, mozes mi ovdje napisati pitanje koje imas, ja cu ga tamo postaviti pa ti prenijeti odgovore.

Bolja grupa od Roda (koje cesto znaju biti bezpbrazne i bahate) je bosanska grupa "Dojenje je in". Uvijek su ljubazne i maximalno sve objasne. Ja sam Rodama jednom pisala i u jednom navratu ih zvala u Zg i komunikacija im je bila katastrofa, ko da pitas ne znam sta, a ako bebe nemaju 10-12 podoja u 24h nece ni pricat. Vele kad pocnete redovitije dojit u smislu svaka 2h (a to se odnosi na razmak izmedju pocetaka dojenja) onda se javite… mislim ono…

Ja isto imam lose iskustvo sa cjenjenim Rodama..  produ me trnci samo kad cujem nesto o njima...

• ivaanaaa
    11. Siječanj 2018. 11:44

MM2245

Zabrinuta22

Pozdrav svima, imam puno pitanja i nadam se da ce mi netko moci makar s necim pomoci.
    Trenutno se nalazim u Hrv. Studiram ovo mi je posljednja godina medjutim trudna sam vec 20 tj. Postoji jako mala mogucnost da sve rijesim do kraja 2. Mjeseca ali to jos ne znam. Decko mi je u Njem ide na ausbildung.. Svakako smo se planirali vjencati i da ja nakon ovog semestra (3.mj) odem k njemu. Medjutim tu se sada javljaju problemi oko zdravstvenog osiguranja mojih prava kao trudnice tamo i ostalo. Ima li mozda koja ikakve informacije vezano za slicnu situaciju? Morati cu tamo pronaci ginekologa. Ne znam koliko traje taj proces mogu li me odmah primiti i slicno kako to funkcionira?

Heej..

Ako decko ima zdravstveno ovdje to ti ide odmah bez problema preko njega i besplatno je.

Ginekologa sama biras.

Mislim da moraju bit vjencani da bi dobila njegovo zdrastvo... a dalje onda sve normalno...

• Narica123
    11. Siječanj 2018. 12:03

Marijana

Narica123

larimar

Bolja grupa od Roda (koje cesto znaju biti bezpbrazne i bahate) je bosanska grupa "Dojenje je in". Uvijek su ljubazne i maximalno sve objasne. Ja sam Rodama jednom pisala i u jednom navratu ih zvala u Zg i komunikacija im je bila katastrofa, ko da pitas ne znam sta, a ako bebe nemaju 10-12 podoja u 24h nece ni pricat. Vele kad pocnete redovitije dojit u smislu svaka 2h (a to se odnosi na razmak izmedju pocetaka dojenja) onda se javite… mislim ono…

Hvala, prelazim onda i u tu grupu, nisam nesto puno jos citala, jos cekam porod :D 

• Narica123
    11. Siječanj 2018. 12:07

anjas18

bok svima.
    za koji mjesec selim mužu u njemačku. ovamo primam porodinu naknadu kao nezaposlena majka i prijateljica me upozorila da provjerim da li mogu primati kao 6 mjeseci hr porodiljni i 6 njemački. jer je ona izgubila 6 mjeseci naknade. pa me zanima da li je koja od vas imala to iskustvo prijenosa. proćitala sam nekih 50ak stranica foruma i onda zaključila da čitam 2015 i onda sam se ulijenila.
    inače selim u frankfurt. bebi je 3 mjeseca i nemam pojma koga pitati jer muž radi 10 sati dnevno pa ne stigne sam se raspitati.
    unaprijed hvala svima

[table][tr][td]Hessisches Amt für Versorgung und Soziales - Versorgungsamt
    Walter-Möller-Platz 1
    60439 Frankfurt am Main[/td]
    [/tr]
    [tr][td] [/td]
    [/tr]
    [tr][td]Telefon:[/td]
    [td]+49 (0)69 15671 Zentrale[/td]
    [/tr]
    [tr][td]Telefax:[/td]
    [td]+49 (0)611 327644893[/td]
    [/tr]
    [tr][td]E-Mail:[/td]
    [td][email=post@havs-fra.hessen.de]post@havs-fra.hessen.de[/email][/td]
    [/tr]
    [tr][td]Internet:[/td]
    [td]http://rp-giessen.hessen.de/soziales[/td]
    [/tr]
    [tr][td][/td]
    [/tr]
    [/table]

Oni su odgovorni za Elterngeld za Frankfurt, a ovako od konkretnih osoba, ne poznajem nazalost nikoga. 

larimar
    11. Siječanj 2018. 13:33

Narica i Marijana
    Moj "update".hvala vam na savjetima. Nisam znala za te grupe za dojenje. Citala sam na njemackim forumima i poprilicno sam obeshrabrena jer imam premalo mlijeka. Ono sto svugdje savjetuju kad imas premalo da se cesto izdaja ili stavlja bebu cesto na prsa. Mi imamo problem da beban lose sisa i sto nisam ni znala (nije gutao) nego se primjetilo posto je premalo dobivao na tezini. Tim cestim ispumpavanjem (kupila sam elektricnu pumpu) sam izgleda preforsirala pa su neke male zilice puknule i otuda krv. Kolicina mlijeka se neznatno povecala pa na kraju dohranjujem po preporuci predijatra.
    Imam babicu koju nisam nasla po preporuci jer nismo nikog poznavali u ovom mjestu,ali nekako nisam s njom na istoj valnoj duljini. Ona koju sam imala s prvim djetetom je imala vise znanja i bila mi je od pomoci.

• Narica123
    11. Siječanj 2018. 14:51

larimar

Narica i Marijana
    Moj "update".hvala vam na savjetima. Nisam znala za te grupe za dojenje. Citala sam na njemackim forumima i poprilicno sam obeshrabrena jer imam premalo mlijeka. Ono sto svugdje savjetuju kad imas premalo da se cesto izdaja ili stavlja bebu cesto na prsa. Mi imamo problem da beban lose sisa i sto nisam ni znala (nije gutao) nego se primjetilo posto je premalo dobivao na tezini. Tim cestim ispumpavanjem (kupila sam elektricnu pumpu) sam izgleda preforsirala pa su neke male zilice puknule i otuda krv. Kolicina mlijeka se neznatno povecala pa na kraju dohranjujem po preporuci predijatra.
    Imam babicu koju nisam nasla po preporuci jer nismo nikog poznavali u ovom mjestu,ali nekako nisam s njom na istoj valnoj duljini. Ona koju sam imala s prvim djetetom je imala vise znanja i bila mi je od pomoci.

Sretno, sve je to super. Nemoj se samo opterecivati. I ja sam za dojenje, ali dodati dohranu za mene nije nikakav grijeh. Bitno da su bebice sretne, site i zadovoljne :) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.