Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anðeo
    14. Siječanj 2018. 22:05

Dobra večer svima. Molim vas jel me netko moze uputit sto je sve potrebno za Elterngeld i Kindergeld i gdje trebam predati!?? Rodila sam prije mjesec dana

• Mary82
    15. Siječanj 2018. 17:26

Ivana Baraban
    Evo nadam se da će ti ovaj link pomoci
    http://idemousvijet.com/njemacka/roditi-u-njemackoj-6-dio-administracija-nakon-porodaprava/
    Ja isto stalno istrazujem ja sam jos uvijek u Hr i trudna 6 mj pa ne znam da li bi rodila u Hr ili Njem
    Kakvo je tvoje iskustvo sa porodom? Malo me je strah svega jer ovdje ipak imamo rodbinu koja bi nam pomogla a u Njem bi bili sami a jos ni jezik ne znam..

• upitnik
    16. Siječanj 2018. 12:20

Pozdrav zene, majke, kraljice!
    Nova sam 😊 Zivim u Metzingenu i trudna sam 9 tjedana. Nisam jos bila u radnom odnosu u Njemackoj. Imam pitanje u vezi elterngelda (300€). Da bi ga ostvarila, da li trebam biti prijavljena na burzu rada ili nesto slicno? Hvala 😊

• Marinha
    16. Siječanj 2018. 18:11

Molim Vas da li netko zna kako se na njemacki kaze Nuhalni Nabor..jednostavno nigdje ne mogu pronaci prijevod..

• Anðeo
    16. Siječanj 2018. 22:57

Dal neko zna mozda kad se dobije Mutterschaftsgeld jel to umjesto place il se dobiva i placa?!??

larimara
    16. Siječanj 2018. 22:59

Marinha

Molim Vas da li netko zna kako se na njemacki kaze Nuhalni Nabor..jednostavno nigdje ne mogu pronaci prijevod..

Nackenfalte - nuhalni nabor  Nackenfaltenmessung- mjerenje nuhalnog nabora

• Anðeo
    17. Siječanj 2018. 08:48

Mary 82 hvala....i ja gledam puno po linkovima al uvjek bolje kad neko objasni iz prve ruke😉. A sto se tice poroda...rodila sam prije mjesec dana...prvi porod. Ja sam prezadovoljna...nemam niti jednu zamjerku. Isto me bilo strah al je sve proslo suuuper...osoblje jako ljubazno...razumno....s puno postovanja. Ja sam se osjetila bas sigurno i to mi je pomoglo pri porodu. U 21:00 sat otisla u bolnicu dobila trudove....sat vremena na CTG....pola sata u kadu s toplom vodom za malo opustanja....kasnije porod i bebac stigo u 23:44...jako brzo mi je sve islo. Kasnije sam sivana jer sam popucala beba imala 4140kg al stvarno sam zadovoljna. Malo jest nezgodno zbog jezika ja pricam al ne bas najbolje al imaju oni strpljenja i trude se dobro objasnit. E sad to je moje iskustvo nebih nikog uvjeravala jer svima je drugacije. 

Radosna055
    18. Siječanj 2018. 13:29

upitnik

Nova sam 😊 Zivim u Metzingenu i trudna sam 9 tjedana. Nisam jos bila u radnom odnosu u Njemackoj. Imam pitanje u vezi elterngelda (300€). Da bi ga ostvarila, da li trebam biti prijavljena na burzu rada ili nesto slicno? Hvala 😊

Pozdrav i dobrodosla! 
    Konkretan odgovor, na zalost, nemam. I samu su me setali iako sam bila u radnom odnosu. Ne bi bilo lose da priupitas na burzi iako ce ti vjerovatno reci da se javis u L-Bank. Mislim da pripadamo pod istu, ovdje je broj telefona, adresa...kako ti je vec lakse. Zahtjev se inace predaje nakon rodjenja bebice i rok je 3 mj da ga predas. 

• upitnik
    18. Siječanj 2018. 13:39

Radosna055

upitnik

Pozdrav i dobrodosla!
    Konkretan odgovor, na zalost, nemam. I samu su me setali iako sam bila u radnom odnosu. Ne bi bilo lose da priupitas na burzi iako ce ti vjerovatno reci da se javis u L-Bank. Mislim da pripadamo pod istu, ovdje je broj telefona, adresa…kako ti je vec lakse. Zahtjev se inace predaje nakon rodjenja bebice i rok je 3 mj da ga predas.

Hvala puno na odgovoru. Raspitam se 😊

• Skocki5
    18. Siječanj 2018. 23:10

Pozdrav cure,
    Upitnik ne trebas bit prijavljena na burzu....bar ja nisam a primam 300€. 
    Ninche, Pandice,Marijana i ostale cure ulazite li ikako? Kaako ste? Kako su bebe?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.