Imas i doktora ceroveckog...samo sto on ima jako puno pacijenta pa je guzva..
Pandice svaka ti cast, ni mi necemo puno cekati, ali sam rekla muzu da ako se desi ranije (posto necemo koristiti zastitu a dojenje kako svi znamo nije pouzdana niti sigurna metoda cuvanja jelte) da cemo uzeti dadilju ili nekoga za pomoc jer smo ovdje sami i nemam nikoga da uskoci. Cak mi je mm predlozio da dovedem mamu i da cemo joj uplacivati doprinose do penzije u HR.
Cure koje vec imaju djecu, ukoliko ste dojile, kad ste dobile mengu?
Da mi nije jasno to sto sam ja rekla da cu koristit elternzeit 3 godine, pa on onda sad nezna koliko ja imam godisnjeg.... znaci nije mi on rekao da imam pravo na goo 5 dana, nego kao nezna.. to mi nije jasno kako nezna..mora provjeriti ovo ono..ko da sam ja od 50 zaposlenih jedina ikada trudna bila..
Nesposoban AG, sta drugo da kazem. Upravo tako, kao da nije nikad imao trudnu zaposlenicu. To mu barem ne bi trebao biti problem izracunati.
Imas pravo bit 3 god. na Elternzeit, ako si radila min. godinu dana u toj firmi i imas neogranicen ugovor o radu.
Pandice svaka ti cast, ni mi necemo puno cekati, ali sam rekla muzu da ako se desi ranije (posto necemo koristiti zastitu a dojenje kako svi znamo nije pouzdana niti sigurna metoda cuvanja jelte) da cemo uzeti dadilju ili nekoga za pomoc jer smo ovdje sami i nemam nikoga da uskoci. Cak mi je mm predlozio da dovedem mamu i da cemo joj uplacivati doprinose do penzije u HR.
Cure koje vec imaju djecu, ukoliko ste dojile, kad ste dobile mengu?
Dojila sam 22 miseca i menstruaciju dobila 17.5 miseci nakon rodjenja djeteta.
Da mi nije jasno to sto sam ja rekla da cu koristit elternzeit 3 godine, pa on onda sad nezna koliko ja imam godisnjeg…. znaci nije mi on rekao da imam pravo na goo 5 dana, nego kao nezna.. to mi nije jasno kako nezna..mora provjeriti ovo ono..ko da sam ja od 50 zaposlenih jedina ikada trudna bila..
Nesposoban AG, sta drugo da kazem. Upravo tako, kao da nije nikad imao trudnu zaposlenicu. To mu barem ne bi trebao biti problem izracunati.
Imas pravo bit 3 god. na Elternzeit, ako si radila min. godinu dana u toj firmi i imas neogranicen ugovor o radu.
Dvije sam godine na neograniceno..zato kazem da mi nije jasno kad kaze da nezna a radi tamo 15 godina... hvala na informacijama
Ivanaaa ja sam prestala raditi pocetkom ožujka, u veljaci sam bila na starom G.O., a rekli su mi da ovaj mogu iskoristiti al nesta sitno se oduzima. Al ja cu ostat godinu dana doma pa neznam kako je za 3g.
Pandice svaka cast, ne bih se usudila…
Ne smiju ti nista oduzeti, to je protuzakonito. Ako ces ostat 3 god., razmisli o tome da novac podilis na 2 god. Npr. Ako bi godinu dana dobivala 1000€, raspodilis pa prvu god. dobivas 500, a isto tako i drugu. Za one koje nakon prve godine namjeravaju poceti raditi nek uzmu
Ja sam se raspitala kod savjetnice i tako su mi rekli, znaci, ne mogu dobit cijeli g.o. kao kad radim.
Sta je elterngel+?
url=https://lilypie.com]
Ivanaaa ja sam prestala raditi pocetkom ožujka, u veljaci sam bila na starom G.O., a rekli su mi da ovaj mogu iskoristiti al nesta sitno se oduzima. Al ja cu ostat godinu dana doma pa neznam kako je za 3g.
Pandice svaka cast, ne bih se usudila…
Ne smiju ti nista oduzeti, to je protuzakonito. Ako ces ostat 3 god., razmisli o tome da novac podilis na 2 god. Npr. Ako bi godinu dana dobivala 1000€, raspodilis pa prvu god. dobivas 500, a isto tako i drugu. Za one koje nakon prve godine namjeravaju poceti raditi nek uzmu
Ja sam se raspitala kod savjetnice i tako su mi rekli, znaci, ne mogu dobit cijeli g.o. kao kad radim.
Sta je elterngel+?
Naravno da ne mozes imati 30 dana godisnjeg, ako nisi radila cijelu godinu. 30 dana imas samo kad radis cijelu godinu ili ako si se odmah nakon Mutterschtz vratila radit(6 tjedana prije poroda i 8 nakon poroda pocmes radit). Dobit ces tocno onoliko godisnjeg koliko si radila(mjesece koje si radila x2.5) i nece ti nista umanjiti, tj. zakinuti te. Ukoliko bi svatko imao 30 dana bez obzira koliko si u toj godini radio, onda bi cure kojima Mutterschutz pocima u veljaci, cijeli sijecanj ostale doma, a to naravno nema nikakve logike.
O Elterngeldplus mozes procitati ovdje: http://www.elterngeld-plus.de/
rijec je o tome, nakon napunjene godine, roditelj radi pola radnog vremena, a dobiva placu za puno radno vrijeme nekoliko mjeseci. Sve detalje ne znam jos..
Marijana ja sam dojila( samo4.mj) ali sam 39. nakon poroda dobila prvu menstruaciju( a ciscenje mi je trajalo 30 dana)....sve je individualno
Dali netko zna kakva potvrda od doktora treba poslodavcu u slucaju kad radis na 450€ i da ih do poroda nastavis dobivat?
Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian
Dali netko zna kakva potvrda od doktora treba poslodavcu u slucaju kad radis na 450€ i da ih do poroda nastavis dobivat?
Mislis da neradis vise, a da dobivas novce? Nisam sigurna al isto mislim da trebas dobit BV...
Sortiraj odgovore
Najstariji