Hej zenske 👋
Marijana ja sam dojila do 3-4mj,a 5mj nakon poroda dobila. Cure su rodile i dojile pa odma i dobile m. Tako da to nema nikakve veze
Barbara taj papir je kao potvrda da si trudna, to sam i ja morala donijeti.
Ivana neznam nisam bila u takvoj situaciji, al nazovi doktora za svaki slucaj ili ak ti je blizu odi.
Bila kod doktora, moram odmarati,kontrakcije maternice koje omeksale cerviks i mogla bi se pocet otvarat..pojacali magnezij.. sad mi pisao bolovanje, i kaze da me nece slat vise radit... nazalost treba stvarno doc do neceg takvog da bi te postedili od fizickog rada...

Ivaansaa kad ti doktor ne radi mozes na hitnu. Ja kad sam imala kakvih pitanja uvijek bi nazvala i dali bi mi savjet, al su uvijek rekli ako nisam sigurna da dođem radije tamo. Nema onog "zasti si dosla" ko sto sam cula da zna kod nas. Evo i ja sam nesta dobro napisala.😉
Sad se cuvaj i odmaraj, bit ce sve super!!😊

url=https://lilypie.com]
Hej zenske 👋
Marijana ja sam dojila do 3-4mj,a 5mj nakon poroda dobila. Cure su rodile i dojile pa odma i dobile m. Tako da to nema nikakve veze
Ivana neznam nisam bila u takvoj situaciji, al nazovi doktora za svaki slucaj ili ak ti je blizu odi.
Bila kod doktora, moram odmarati,kontrakcije maternice koje omeksale cerviks i mogla bi se pocet otvarat..pojacali magnezij.. sad mi pisao bolovanje, i kaze da me nece slat vise radit… nazalost treba stvarno doc do neceg takvog da bi te postedili od fizickog rada…
Ja sam imala u 17 tj lazne trudove bolili su kao pravi i dobila inekciju od onda sam imala te kontrakcije pa do kraja trudnoce. Pila magneziji, a vec sam mirovala zbog hematoma. Kontrakcije nisu nista strasno i skoro svaka trudnica ih ima. Ja sam rodila tocno na termin :)

PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤
Hej zenske 👋
Bila kod doktora, moram odmarati,kontrakcije maternice koje omeksale cerviks i mogla bi se pocet otvarat..pojacali magnezij.. sad mi pisao bolovanje, i kaze da me nece slat vise radit… nazalost treba stvarno doc do neceg takvog da bi te postedili od fizickog rada…
Ja sam imala u 17 tj lazne trudove bolili su kao pravi i dobila inekciju od onda sam imala te kontrakcije pa do kraja trudnoce. Pila magneziji, a vec sam mirovala zbog hematoma. Kontrakcije nisu nista strasno i skoro svaka trudnica ih ima. Ja sam rodila tocno na termin :)
Imala sam ih ja u prvoj trudnoci, al su me poceli otvarat tak da sam trebala mirovat..rodila 37 + 6.. tak da je to sve ok, kad se dobro zavrsi... moja kuma nije bila te srece ona rodila palcicu... bitno je samo ne naprezat se..odmorit kad je potrebno..

Pozdrav nakon duze pauze! Evo,rodila sam teskom mukom i doslovce jedva izvukla zivu glavu. Bila sam presla termin oko 10 dana (ustanovili su da mi je prvi termin bio pogresno izracunat). Dosla u bolnicu i davali mi tablete za induciranje poroda. Trajalo 3 dana i nista pa me poslali za vikend kuci. Dosla ponovo pa su isprobali s nekim jezivim kateterom s balonom koji se stavlja unutra i ostaje 12 sati u tebi. Jako neugodno i bolno stavljanje. To je trebalo potaknuti trudove; opet nista. Jedna babica je predlozila da se probusi vodenjak sto su i napravili. Dobila sam trudove i rodila za 4sata. Eh...onda je nakon poroda nastao problem da mi je cijela posteljica ostala unutra i uz sve injekcije nije izasla. Odveli me u operacijsku salu gdje je zavladala prava panika jer sam nezaustavljivo pocela krvariti u mlazu pa su pozvali neku glavnu doktoricu koja je uspjela to izvaditi i krvarenje se smirilo. Posto nisam vise bila pri svijesti,to su mi ispricali.
Sad sam kod kuce i donekle sam se oporavila.
Pozdrav nakon duze pauze! Evo,rodila sam teskom mukom i doslovce jedva izvukla zivu glavu. Bila sam presla termin oko 10 dana (ustanovili su da mi je prvi termin bio pogresno izracunat). Dosla u bolnicu i davali mi tablete za induciranje poroda. Trajalo 3 dana i nista pa me poslali za vikend kuci. Dosla ponovo pa su isprobali s nekim jezivim kateterom s balonom koji se stavlja unutra i ostaje 12 sati u tebi. Jako neugodno i bolno stavljanje. To je trebalo potaknuti trudove; opet nista. Jedna babica je predlozila da se probusi vodenjak sto su i napravili. Dobila sam trudove i rodila za 4sata. Eh…onda je nakon poroda nastao problem da mi je cijela posteljica ostala unutra i uz sve injekcije nije izasla. Odveli me u operacijsku salu gdje je zavladala prava panika jer sam nezaustavljivo pocela krvariti u mlazu pa su pozvali neku glavnu doktoricu koja je uspjela to izvaditi i krvarenje se smirilo. Posto nisam vise bila pri svijesti,to su mi ispricali.
Sad sam kod kuce i donekle sam se oporavila.
A joj..bas mi je tesko kad cujem takvo iskustvo..nadam se da si bolje i da je bebac dobro..

Pozdrav svim curkama pa jos uvijek ste sve na broju.nisam ni procitala propustrnr poruke ima ih previse.moji blizanceki sad ce 8 mj meni je veselo puzanje galama nije mi nikad dosadno..
Pozdrav drage trudnice i mame!
Htjela sam pitati da li za podnosenje zahtjeva za dobivanje djecjeg doplatka u Njemackoj treba ispunjavati obrasce E401 i E411 i gdje se vade ti obrasci. Vidim to u starijim objavama da treba, a u novijim ne vidim pa me zanima da li to treba jos uvijek. Inace muz je u Njem a ja sam jos uvijek u Hr i imamo jedno dijete a drugo je na putu ;)
Ovdje sam izvadila u Mirovinskom potvrdu da dijete nije primalo djecji i to je muz ponio sa sobom..sad me zanimaju ova dva dokumenta..eto ako se kome da odgovorit bila bih zahvalna!!
Ja nisam sigurna al po zakonu iz 2016 samo djeca koja imaju prijavljeno boraviste u njemackoj mogu ostvariti pravo na djecji doplatak... raspitaj se jos...mozda se i tu neko javi ko zna sto posto..

Evo cure da vam javim sad sam sve saznala pa ako se jos netko nalazi u istoj situaciji pa da zna..
Ugl ne trebaju se u Hr vaditi nikakvi obrasci muz samo ode u Njem kod njih popunit zahtjev i prilozit ostalu dokumentaciju koju oni traze i oni salju u Hr na provjeru..znaci vise se ovdje ne ovjeravaju obrasci E411 i E401.
Pozdrav svima!
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji