Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Skocki5
    21. Studeni 2017. 08:25

Cao cure :)
     inace ne pise kad nemam sta pametno napisat haha ali sad kad sam Pandicu procitala morala sam
    Pandice, ja te se sjecam :)svaka cast na hrabrosti i zelim ti sto prije plusic koji iscekujes.
    Ostale cure takodjer sretno....
    Anchy0110 cestitam na trudnoci, sigurnp ce ti se javit neka od cura sa podacima o doktorici...ja ti samo mogu rec da se ne bojis i bez panike,sve ce to bit uredu ;)

• ivaanaaa
    21. Studeni 2017. 09:08

Cure mene bi jos zanimalo kako ide koristenje godisnjeg u novoj kalendarskoj godini..naime meni mutterschutz pocinje u 3 mj... da li mogu koristiti nesto godisnjeg, mozda sve...  namjeravam bit tri godine kod kuce..dal mi taj goo propada dal se prenosi ili ga plate..ako ima tko iskustva

• pandica1805
    21. Studeni 2017. 12:21

mamika hahah hvalaa nadam se da ce se tvoje cestitke ostvarit :) da da i ja sam na fejsu :) skocki :* :*
    Anchy ja sam 10km od stuttgarta i idem kod nase dr, gdje se ti nalazis? Ako ista trebas pitaj me :)

21. Studeni 2017. 13:07

Skocki5 Hvalaaa, Koliko sam sretna toliko sam isto prestrašena, ali nadam se da će sve biti uredu:)
    Pandica1805 ja sam u Deckenpfronnu i još nisam bila na pregledu.Danas sam zvala u ordinaciju i pokušala pitat za info ali sestra ne zna engleski a ja njemački tako da nez šta da radim.Trebala bi podhitno na pregled, čak mi je palo na pamet da odem u Hr dok ne nađem nešto ovdje.Ako mi ikako možeš pomoći bila bi ti jako zahvalna.

mamika3
    21. Studeni 2017. 15:36

pandica1805

mamika hahah hvalaa nadam se da ce se tvoje cestitke ostvarit :) da da i ja sam na fejsu :) skocki :* :*
    Anchy ja sam 10km od stuttgarta i idem kod nase dr, gdje se ti nalazis? Ako ista trebas pitaj me :)

😘😘😘

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

Gricko3
    21. Studeni 2017. 20:42

Anchy0110

Skocki5 Hvalaaa, Koliko sam sretna toliko sam isto prestrašena, ali nadam se da će sve biti uredu:)
    Pandica1805 ja sam u Deckenpfronnu i još nisam bila na pregledu.Danas sam zvala u ordinaciju i pokušala pitat za info ali sestra ne zna engleski a ja njemački tako da nez šta da radim.Trebala bi podhitno na pregled, čak mi je palo na pamet da odem u Hr dok ne nađem nešto ovdje.Ako mi ikako možeš pomoći bila bi ti jako zahvalna.

Najbolje da odes osobno tamo. Lakse se tako sporazumit. Ja sam u De  tek dva mjeseca, isto neznan Njemacki i sve obavljam osobno jer mi je lakse tako. Isto planiram trudnocu. Nadam de vec sljedeci mjesec dvije crtice na testu, al hvala Bogu vidit cemo sve :) 

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

Jer ne postoji ljubav kao kad volis svoje djete! ❤ N❤

• Dena1009
    21. Studeni 2017. 21:35

Ivanaaa ja sam prestala raditi pocetkom ožujka, u veljaci sam bila na starom G.O., a rekli su mi da ovaj mogu iskoristiti al nesta sitno se oduzima. Al ja cu ostat godinu dana doma pa neznam kako je za 3g.
    Pandice svaka cast,  ne bih se usudila...

url=https://lilypie.com]

Dalmatina
    22. Studeni 2017. 10:02

ivaanaaa

Cure mene bi jos zanimalo kako ide koristenje godisnjeg u novoj kalendarskoj godini..naime meni mutterschutz pocinje u 3 mj… da li mogu koristiti nesto godisnjeg, mozda sve… namjeravam bit tri godine kod kuce..dal mi taj goo propada dal se prenosi ili ga plate..ako ima tko iskustva

Naravno da mozes koristiti godisnji. Uglavnom to iskoristis prije pocetka Mutterschutz. Ako bas zelis, mozes se s AG dogovorit da ti ga isplati. Godisnji nikad ne  smije propasti. Ako radis 5, 6 dana u tj., imas 2.5 dana godisnjeg po misecu(30 dana godisnjeg u godinu dana). 

Dalmatina
    22. Studeni 2017. 10:09

Dena1009

Ivanaaa ja sam prestala raditi pocetkom ožujka, u veljaci sam bila na starom G.O., a rekli su mi da ovaj mogu iskoristiti al nesta sitno se oduzima. Al ja cu ostat godinu dana doma pa neznam kako je za 3g.
    Pandice svaka cast, ne bih se usudila…

Ne smiju ti nista oduzeti, to je protuzakonito. Ako ces ostat 3 god., razmisli o tome da novac podilis na 2 god. Npr. Ako bi godinu dana dobivala 1000€, raspodilis pa prvu god. dobivas 500, a isto tako i drugu. Za one koje nakon prve godine namjeravaju poceti raditi nek uzmu Elterngeld +.

22. Studeni 2017. 10:18

Pozdrav svum buducim mamama! Doduse, ja nisam trudna (jos), pripremam teren polako, pa bi molila dobre duse za preporuke ginekologa u Münchenu! Dakle, da mogu s njim/njome na hrv/bos/srp komunicirat.
    Hvala!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.