Anchy ima tamo jedna sestra koja prica nasi i ima jedna koja koliko toliko zna eng a ima i jedna svabica koja ne zna nis. Ti si valjda nju dobila. Ja ti savjstujem da odes tamo mozda ti se posreci pa radi ta nasa ali u svakom slucaju mogla bi si napisati na papir da ti netko napise 2 3 recenice i ode tamo. Ma papiru neka pise tipa da ne znas jezik i da trrbas razg sa dr. Oni ce ju pozvat pa s njom pricaj..
Cure mene bi jos zanimalo kako ide koristenje godisnjeg u novoj kalendarskoj godini..naime meni mutterschutz pocinje u 3 mj… da li mogu koristiti nesto godisnjeg, mozda sve… namjeravam bit tri godine kod kuce..dal mi taj goo propada dal se prenosi ili ga plate..ako ima tko iskustva
Naravno da mozes koristiti godisnji. Uglavnom to iskoristis prije pocetka Mutterschutz. Ako bas zelis, mozes se s AG dogovorit da ti ga isplati. Godisnji nikad ne smije propasti. Ako radis 5, 6 dana u tj., imas 2.5 dana godisnjeg po misecu(30 dana godisnjeg u godinu dana).
Evo danas mi isla kolegica pitat u ured, i rekli su joj da je to kao tesko procjenit , da se nezna dal cu ic na elternzeit, da ako necu onda imam pravo 30 dana..nerazumijem nista.. po tome sam ja zakljucila da mogu koristit 5 dana.. kao 2.5 za januar i februar ili..
Pozdrav svum buducim mamama! Doduse, ja nisam trudna (jos), pripremam teren polako, pa bi molila dobre duse za preporuke ginekologa u Münchenu! Dakle, da mogu s njim/njome na hrv/bos/srp komunicirat.
Hvala!
Rudi Savio..doktor.. iako ima puno losih komentara i primjedba na njega ja sam odusevljena..stroljiv sve lijepo objasni..
Pozdrav svum buducim mamama! Doduse, ja nisam trudna (jos), pripremam teren polako, pa bi molila dobre duse za preporuke ginekologa u Münchenu! Dakle, da mogu s njim/njome na hrv/bos/srp komunicirat.
Hvala!
Rudi Savio..doktor.. iako ima puno losih komentara i primjedba na njega ja sam odusevljena..strpljiv sve lijepo objasni..
Pandica , vjerojatno sam dobila jučer tu koja ne zna ništa ;) Dečko je zvao danas i imaju tek slobodan termin 18.12. Po mojoj procjeni sad sam trudna 7 tjedana pa ne znam da li mi je to predugo za čekati na prvi pregled ili da tražim drugdje. Ako tko ima kakav savjet bila bih zahvalna.
Cure mene bi jos zanimalo kako ide koristenje godisnjeg u novoj kalendarskoj godini..naime meni mutterschutz pocinje u 3 mj… da li mogu koristiti nesto godisnjeg, mozda sve… namjeravam bit tri godine kod kuce..dal mi taj goo propada dal se prenosi ili ga plate..ako ima tko iskustva
Naravno da mozes koristiti godisnji. Uglavnom to iskoristis prije pocetka Mutterschutz. Ako bas zelis, mozes se s AG dogovorit da ti ga isplati. Godisnji nikad ne smije propasti. Ako radis 5, 6 dana u tj., imas 2.5 dana godisnjeg po misecu(30 dana godisnjeg u godinu dana).
Evo danas mi isla kolegica pitat u ured, i rekli su joj da je to kao tesko procjenit , da se nezna dal cu ic na elternzeit, da ako necu onda imam pravo 30 dana..nerazumijem nista.. po tome sam ja zakljucila da mogu koristit 5 dana.. kao 2.5 za januar i februar ili..
Ne razumjem sto ti tocno nije jasno? Kad imas termin poroda? Ako si od ozujka u Mutterschutz, imas pravo na 5 dana godisnjeg. Ne mozes imat 30, Ali mislis bit godinu dana doma. Ako pocmes radit nakon zavrsetka Mutterschutz(8 tjedan nakon poroda) onda imas pravom na 30 dana godisnjeg jer des i radit.
Ne razumjem sto ti tocno nije jasno? Kad imas termin poroda? Ako si od ozujka u Mutterschutz, imas pravo na 5 dana godisnjeg. Ne mozes imat 30, ako mislis bit godinu dana doma. Ako pocmes radit nakon zavrsetka Mutterschutz(8 tjedana nakon poroda) onda imas pravom na 30 dana godisnjeg jer ces i radit.
Ne razumjem sto ti tocno nije jasno? Kad imas termin poroda? Ako si od ozujka u Mutterschutz, imas pravo na 5 dana godisnjeg. Ne mozes imat 30, ako mislis bit godinu dana doma. Ako pocmes radit nakon zavrsetka Mutterschutz(8 tjedana nakon poroda) onda imas pravom na 30 dana godisnjeg jer ces i radit.
Da mi nije jasno to sto sam ja rekla da cu koristit elternzeit 3 godine, pa on onda sad nezna koliko ja imam godisnjeg.... znaci nije mi on rekao da imam pravo na goo 5 dana, nego kao nezna.. to mi nije jasno kako nezna..mora provjeriti ovo ono..ko da sam ja od 50 zaposlenih jedina ikada trudna bila..
Hvala!
Rudi Savio..doktor.. iako ima puno losih komentara i primjedba na njega ja sam odusevljena..stroljiv sve lijepo objasni..
Da, upravo zbog tih losih komentara ne zelim kod njega. Jel ima netko jos neku preporuku? Hvala!
Hvala!
Da, upravo zbog tih losih komentara ne zelim kod njega. Jel ima netko jos neku preporuku? Hvala!
Da istina, i ja sam kad sam saznala da sam trudna nisam htjela zbog tih komentara kod njega
Sortiraj odgovore
Najstariji