Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marijana12345
    28. Svibanj 2017. 13:10

Nego, jeste razmisljale o epiduralnoj??  Moja sestra ju je htjela, ali su zakasnili. Njena kolegica je primila epiduralnu ali su je uboli pa milimetara krivo prvi put, onda je drugi ubod bio dobar. Zbog tog krivog prvog uboda sad morala je mirovati do 3 dana (tj cijeli boravak u bolnici) jer ako se mice ili seta mogla bi joj poceti curiti likvor iz mozga. To mi je koma! Posjecivali su ju anesteziolozi par puta dnevno da pitaju jel dobro i jel ima glavobolje, a jedan je naglasio da je protivnik epiduralne makar to radi. Hm... mogu seku je jako bolilo ali je izdrzala i bez epi. A k tome je i moj muz zestoki protivnik toga, sad jos veli: ak ti je seka mogla, mozes i ti 🙄🙄😂😂😲😲
    Ne mogu docekati da odem 5.6 na taj 4D (mislila sam da je 3D ali ipak je 4D s ukljucenim anomaly scanom) da se uvjerim da je sve ok s bebacem, pocela sam ga osjecati bas intenzivno u 18tj, a sad nista 🤔 tu i tamo nakon najobilnijeg obroka osjetim nesto, ali ne mogu ocijeniti jesu to pokreti bebe ili me frce po crijevima. 
    To velim zato jer vise ne idem na wc ko prije ujutro nakon kave, otkad ne pijem kavu idem uvijek na wc nakon tog obilnog obroka, uglavnom rucka. Malo sam zabrinuta... 

Ninche9
    28. Svibanj 2017. 20:30

Marijana znaci ti si evo prosla prvu polovicu, vjerujem i tezu 
    Meni je tamo od 27 do 31-33tt bilo najteze, od tad se osjecam super i sad na kraju sam se pokrenula i puno sam aktivnija. Bebicu sam osjetila s 20tt, brzo ju je i muz osjetio kad je stavio ruku na trbuh; ali je opcenito jako miran djecacic pa sam jako puno vremena provela brinuci dal je jos tu i dal je sve u redu. Nakon sto sam prvi put osjetila pokrete mislila sam sad ce stalno lupati ali to nije bilo bas tako, javio mi se vecinom samo navecer i to jako njezno. Tamo oko 32tt je bio super aktivan a sad se bas smirio i samo malo gurne nogicom ili se upire.
    Sta se tice prehrane ja sam promijenila sto navika tokom ovih 9 mjeseci, nisam si nista uskracivala a mucnine su me mucile na samom pocetku. Jadna ti sto ih jos imas  od mucnina su gori samo problemi s kraljeznicom,po mom misljenju 
    Sta se tice epiduralne ja jos nisam odlucila, jako se bojim tog osjecaja oduzetosti ali mi prijateljica kaze da si olaksam ako mogu, jos me ceka puno toga sto moram pregrmjeti. Nadam se da porodajni bolovi nisu toliko strasni i da cu uspjeti sve prirodno. Samo da je nas djecak dobro a mama ce sve izdrzati za njega.

Ninche9
    28. Svibanj 2017. 20:39

Lidija dobrodosla, ako imas ugovor na odredeno npr.do ptosinca 2017 a u kolovozu doznas za trudnocu i jmdoneses potvrdu sefu i zabranu od doktora morala bi do isteka ugovora primati punu placu, ali poslodavac nema obavezu da ti produlji ugovor.
    Sta se tice Elterngelda
     Nezaposlene mame imaju pravo 300€ jednu godinu ili 150€ dvije (ako se ne varam) a zaposlenim mamama se izracuna prosjek place od 65-67% u zadnjih 12 mjeseci. Kako je s nezaposlenim mamama koje su ipak u zadnjih 12 mjeseci radile ne znam ali pretpostavljam logicki da bi se nesto moralo uzeti u obzir. Najbolje pitati na besplatni broj L Banke, oni sve znaju. 
    Kako je s Mutterschaftsgeld ne znam ja sam zaposlena pa primam punu placu di 8tj nakon poroda, a kako funkcionira s mamama koje nisu stvarno ti ne mogu odgoviriti. To jr najbolje pitati na AOK.
    Imam hrpu brosura pa ako nadem kakav Info napisat cu ti.
    Zelim vam puno srece i veliki plus, ako ga iscekujete 

• Skocki5
    28. Svibanj 2017. 22:38

Lidija dobro dosla, ja sam ti ne zaposlena mama,pa znam jedino za Elterngeld a to je Ninche vec objasnila.
    Marijana sto se tice epiduralne ja je ne bih trazila dok  se ne bih dovela u situaciju da bas vise ne mogu. Voljela bi iskusit taj prirodan porod,ali nazalost moram na carski,sa spinalnom Razlog zasto ne bih epiduralnu je taj sto za vrijeme tiskanja nemas osjecaj kad trebas tiskat,nego to radis kad ti babica kaze. Jednoj poznanici koja je isto u njemackoj radjala,beba je imala malo vecu glavu,ali ona nije uzimala epiduralnu. Kad je porod zavrsio babica je rekla sreca pa niste uzeli jer  nije ista jacina i nacin tiskanja kad se osjeti trud i kad se ne osjeti pa napamet ides. Vjerojatno bi beba zaglavila u kanalu a to je uvijek opasno. Sve to ima svoje prednisti i mane ,ali  i mene je mama rodila bez epiduralne i jos 3 osim mene. Oa bi i ja probala tako da vidim kakvo je. Dosta sam znatizeljna glede toga
     Nisam sto posto protiv nje,ali  nisam ni za to da se ciljano ide  da ju moram imat. Iako ,naravno, postujem svacije misljenje,nikoga ne osudjujem. 
    A isto sa druge strane gledajuci, vjerujem da su ovdje dosta iskusniji sa epiduralnom i spinalnom nego kod nas. Mislim da je manja mogucnost pogresnog ubadanja..mada mozda i grijesim

Ivana1906
    28. Svibanj 2017. 22:41

Pozdrav zenske!! Dobrodosle sve nove clanice :) Ja se javljam nakon nekih vise od mjesec dana :D 
    Sad sam 23 tt :)
    Eh sad, ovdje sigurno ima neka od vas koja je duze vremena u DE i poznaje zakone bolje od mene. 
    Naime, imamo problema sa starim stanodavcem i ako ima neka koja mi je voljna pomoci i koja se razumije malo više u zakone a ima par minuta vremena, da ostavi mail da se mogu javit!! Hvala puno unaprijed!!! Inace zivim kod Stuttgarta :) 

Buduca mlada mama :)

• Petra07
    28. Svibanj 2017. 23:21

Hvala jos jednom Dena1009 i Ninche9, puno ste mi pomogle jer stvarno nisam imala pojma o nicem. Trenutno sam na bolovanju, na poslu su me uhvatili takvi bolovi u trbuhu da nisam mogla hodat pa sam zavrsila na hitnoj, na srecu sve je u redu, ali mi je ginekologica pripisala mirovanje i dala magnezij da pijem..sada je malo bolje, ali i dalje imam bolove. Da li se koja trudnoca vec susrela sa tako necim? Nemam iscjedak niti ista. Trudna sam 14 tjedana. 

Marijana12345
    28. Svibanj 2017. 23:31

Petra07

Trenutno sam na bolovanju, na poslu su me uhvatili takvi bolovi u trbuhu da nisam mogla hodat pa sam zavrsila na hitnoj, na srecu sve je u redu, ali mi je ginekologica pripisala mirovanje i dala magnezij da pijem..sada je malo bolje, ali i dalje imam bolove. Da li se koja trudnoca vec susrela sa tako necim? Nemam iscjedak niti ista. Trudna sam 14 tjedana.

Petra, i moja sestra je imala iste simptome na samom pocetku trudnoce, otisla je preko police ginekologu koji joj je napravio uzv ali tada je bilo prerano za utvrdjivanje trudnoce pa joj je rekao da je to vjerojatno jaka ovulacija. Poslali su ju zatim internistu na uzv trbusne supljine da se iskljuci slijepo crijevo jer ju je istodobno zatezalo u nozi. Uzv naravno nije pokazao nista, to je ustvari bio trenutak implantacije.

pahuljica1901
    29. Svibanj 2017. 11:59

Bokic curke nisam se dugo javila..ja i moji dvojceki zivi zdravi izasli 3 tjedna prije dogovorenim carskim...rodeni 2290 i 2490 sad imaju 6 tjedana i 4420 i 4820 na adaptiranom su mlijeku.ima.puno novih cura pa saljem pozdrav svima 😗

• Dena1009
    29. Svibanj 2017. 12:40

Lidija dobrodošla, nadam se sa ce uskoro i kod tebe plusic 🙂
    Marijana ja sam imala na pocetku malo probleme sa probavom, al eto nako par tj se stabiliziralo.
    Ivana mozes slobodno pitati, vise nas, vise ce i znati ☺

url=https://lilypie.com]

• Dena1009
    29. Svibanj 2017. 12:42

Pahuljice cestitke na bebama, drago mi je da dobro napreduju, nek su zdravi i veseli, uzivaj u majcinstvu 😊😊

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani