Nisam jos mama,ali sam se raspitivala za svoju bolnicu,dok sam na trudnicki tecaj isla. Od trenutka kad se javis u rodiliste dok te ne smjeste na odjel sa bebom muz cijelo vrijeme moze bit uz tebe. Na odjelu, ako imas obiteljsku sobu, takodjer moze doc i otic u bilo koje doba dana,a za ovu zajednicku sobu nisam sigurna kako ide.
Nisam jos mama,ali sam se raspitivala za svoju bolnicu,dok sam na trudnicki tecaj isla. Od trenutka kad se javis u rodiliste dok te ne smjeste na odjel sa bebom muz cijelo vrijeme moze bit uz tebe. Na odjelu, ako imas obiteljsku sobu, takodjer moze doc i otic u bilo koje doba dana,a za ovu zajednicku sobu nisam sigurna kako ide.
Skocki, znas li mozda kako ide s tom obiteljskom sobom? Mora li se u tom slucaju imati privatno osiguranje ili postoji samo neka cifra nadoplate?
Ja nisam diskriminatorna ali mi se stvarno nece biti u sobi s bozemeprosti indijkama ili arapkinjama... sogi mi je rekla da kad je ona radjala imala je svoju sobu jer imala privatno osiguranje, a u druge te zajednicke sobe posjete su dolazile kad se kome svidi i to po tri-cetiri-pet ljudi, a ti azijci i turci su nosili rodiljama neka nacionalna jela... mozete mislit kak je to smrdilo, jedni imaju ove zacine, drugi one... meni je to nepojmljivo!
Skocki, znas li mozda kako ide s tom obiteljskom sobom? Mora li se u tom slucaju imati privatno osiguranje ili postoji samo neka cifra nadoplate?
Ja nisam diskriminatorna ali mi se stvarno nece biti u sobi s bozemeprosti indijkama ili arapkinjama… sogi mi je rekla da kad je ona radjala imala je svoju sobu jer imala privatno osiguranje, a u druge te zajednicke sobe posjete su dolazile kad se kome svidi i to po tri-cetiri-pet ljudi, a ti azijci i turci su nosili rodiljama neka nacionalna jela… mozete mislit kak je to smrdilo, jedni imaju ove zacine, drugi one… meni je to nepojmljivo!
Skroz te kuzim..bila sam prije godinu i pol u bolnici, 3-krevetna soba, a kupaona je bila između, tako da su dvije sobe djelile jednu kupaonu. U susjednoj sobi je bio neki turak kojemu je cijela rodbina dosla u posjetu, ostajali do 21h, a zena i dijete bili do pola noci, svi zajedno u kupaoni 2 sata se deru, a sestre uopce ne reagiraju. Također su pusili u kupaoni, bacali opuske u wc, cak ni vodu nisu pustili. A zamisli jos da je netko takav sa tobom u sobi i cijeli dan dolaze posjete i deru se. Ja se nadam da je zabranjeno barem kod rodilja, takvi neograniceni posjeti, po broju i vremenu.
url=https://lilypie.com]
Marijana, i ja te kuzim u potpunisti i nadam se da i sama necu biti u takvoj situaciji. U pravilu za obiteljsku sobu treba privatno osiguranje. Sa mnom na trudnickom tecaju je bila jedna svabica koja nije imala privatno osiguranje ali je unaprijed platila za obiteljsku sobu,navodno zbog toga jer hrce kad spava pa da ne smeta drugima. Ali je platila 700€, radjala je prirodno i normalno nije znala tocno kad ce se to dogoditi,ali kad god da dodje imala je sigurnu sobu.
Ja dok sam lezala na cuvanju imala sam privatnu sobi iz razloga sto mi je trebo mir pa da me bebe ne bude. Ali je stvarno po hodnicima uvijek mir bio, i nisam primjetila nista takvo ...Ali sta je u sobama bilo i kakvi mirisi hrana stvarno ne znam
A mozda je cijena po bolnicama razlicita,raspitaj se mozda kod tebe bude jeftinije...i ne znam ni koje ona zdravstveno ima.
Kod mene u bolnici je privatna soba jednokrevetna 80€ po nocenju a ako i muz spava u bolnici sa mnom onda jos 40€ vise.
Tu su posjete od dorucka znaci od 8-9 pa do navecer, muz moze ostat recimo do 21-22h. Pise na info listicu da su posjete za ostatak obitelji popodne otprilike 3 sata, mislim da izmedu 14 i 17h ali se nitko toga ne drzi.
Mene osobno ne bi smetalo da je susjedin muz stalno uz nju jer ce i moj biti,ali sve te silne obiteljske posjete s obzirom na kulturu i navike bi mi vjerojatno tesko pale. Lijepo je da te bliznji dodu pogledati i vidjeti bebu ali da netko ostaje od jutra do mraka ili da dolazi 10 ljudi odjednom pa se svi naguraju u sobu koja je 3x3m2, za mene je to iskazivanje nepostovanja prema drugoj pacijentici, a rodilje su bas osjetljive i trebaju svoj mir i slobodu da se upoznaju s bebom. Pa jos ako ti nejde dojenje od prve..
Ninche u potpunosti se slazem, muz je muz, a ostatak po meni nebi ni trebao dolazit, ionako nakon poroda budes tamo samo par dana, pa se mogu tolko strpit. Bolnica je bolnica i svatko tko lezi tamo treba mir, ako osoba ima imalo kulture pazit ce na ponasanje dok je u posjeti.
url=https://lilypie.com]
Ajme Ninche kod tebe to puuno jeftinije izadje,zato kazem ne znam koji su sve kriteriji ali znam da je tako rekla i meni se ucinilo preeeskupo. U svakom slucaju blago tebi...jel imas neko dodatno osiguranje ili onu osnovnu? Sa ovom zenom je bio muz i ima jedno dijete vec od 4-5 god,pa ne znam da li se i to placa
Ja imam osnovno AOK osiguranje bez dodataka ali smo se raspitali u bolnici za te cijene i tako su nam rekli.
Najbolje pitati u Aufnahme gdje se upisuju pacijenti jer cijene varirsju od bolnice do bolnice.
S time da je tih 80€ jednokrevetna soba a kad bi zeljeli uzeti apartman ( takoder ima jedan krevet ali je puno vece i ima malu "dnevnu" sa sofama, stolicem i ljepse je uredeno, modernije) onda bi kostalo jos vise.
Sortiraj odgovore
Najstariji