Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mamicaaa
    23. Svibanj 2017. 13:27

Dena sve sam pripremila i spremila. Al isto nisam bas zurila sa tim pripremanjem i spremanjem i panika me hvatala hoce li to sve bit spremno na vrijeme,al eto uspijeli smo hah..uhh imas ti jos puno vremena do 9.mj  heh vrijeme do sad mi je proletilo, al ovi zadnji dani su mi najgori zbog iscekivanja 😊
    Skocki ma bude sve to super bez brige 😀 jos malo pa ces svoje zlato drzati u narucju 🤗🤗 
    Meni moj gin nista ne pregleda..na pol sekunde uplai uzv da vidi jel glavica dole, minutu upali onaj neki uredaj da cujemo bebino srceko i to je to..bila sam bas jucer nit je pogledao jel se otvaram, nit ctg, ma nista 😤

• Dena1009
    23. Svibanj 2017. 18:25

Mamicaaa

Dena sve sam pripremila i spremila. Al isto nisam bas zurila sa tim pripremanjem i spremanjem i panika me hvatala hoce li to sve bit spremno na vrijeme,al eto uspijeli smo hah..uhh imas ti jos puno vremena do 9.mj heh vrijeme do sad mi je proletilo, al ovi zadnji dani su mi najgori zbog iscekivanja 😊
    Skocki ma bude sve to super bez brige 😀 jos malo pa ces svoje zlato drzati u narucju 🤗🤗
    Meni moj gin nista ne pregleda..na pol sekunde uplai uzv da vidi jel glavica dole, minutu upali onaj neki uredaj da cujemo bebino srceko i to je to..bila sam bas jucer nit je pogledao jel se otvaram, nit ctg, ma nista 😤

Isto je meni zasmetalo zadnji put, uzv je napravila od ispod na par sekundi, bila sam sokirana...do sad je bilo sve ok, mozda jer sam bila par dana prije na uzv u bolnici zbog iscjedka, ma da nije imala iz bolnice nikakvu dokumentaciju jer mi nisu nista dali osim slikice. A i bila sam taj dan "padobranac" jer su mi krivo upisali termin u knjizicu i jos mene optuzili da sam krivo dosla, a jasno pisalo 19., a one tvrde da je to 10., bas sam bila ljuta taj dan. Vidjet cu sta ce biti sljedeci put, pa mozda promijenim doktoricu...

url=https://lilypie.com]

• Skocki5
    23. Svibanj 2017. 18:49

Mene je doktorica na svakom pregledu gledala vaginalno samo rucno provjeravala jel sve zatvoreno....kako mi je bilo ustanovljeno skracenje cerviksa onda je i vaginalni ultrazvuk radjen od 32 do 36 tjedna,jednom tjedno...i sad kako sam usla i deveti opet je samo rucni pregled i nakon toga normalan ultrazvuk sa mjerenjem glave, natkoljenice, trbuha i gledanje rada srca. Sto se moje doktorice tice stvarno sam zadovoljna. I nadam se da bi tako bilo i da nije bilo tih sitnih komplikacija.  Od  28. tjedna svaki puta sam radila ctg. I 6 tjedana nakon poroda moram doc na kontrolu kod nje,danas sam vec uzela termin. Jer nemam vise pregleda do carskog.

Marijana12345
    24. Svibanj 2017. 01:08

Bok cure moram podijeliti s vama danasnje iskustvo iz Hrvatske: 
    Prisustvovala sam danas pogodu svoje seke. Trebala je biti ujutro danas na induciranom porodu zbog smanjene plodne vode, medjutim zaprimili su ju na odjel jer nije bilo kreveta u predradjaoni niti radjsoni kad smo dosle. Trudovi su joj poceli lagano oko 11, a jaki oko pol 7 navecer ali ju bas nisu dozivljali jer uredjaj nije ocitavao trudove pa su sestre rekle da su to pripremni, i ona veli da su ju gledale kao da preuvelicava. Ali bila je oko pola 8 cetiri prsta otvorena. Ja i njen muz smo bili cijelo to vrijeme doma. U 20h nas je zvala da ide u radjaonu i nek brzo dodjemo u bolnicu. U roku 20min smo bili gore, usla sam u radjaonu u 20:40 te mi je pritom receno mi je da je 10cm otvorena i da nije dobila epiduralnu jer su malo zakasnili, a sve zato jer joj nisu odmah vjerovali da ima sve jace trudove. Svasta... Otvorila se ekspresno ali ju je jako bolilo… skoro sam se plakala kad sam vidla kak se previja od bolova i dahce, ali bilo je kasno za epiduralnu. Turbo jaki trudovi su trajali cca 20 min do 21h dok se bebac nije skroz spustio u porodjajni kanal i tek onda je smjela tiskati. Doktor je probusio vodenjak i napipao glavicu a babica ju porodila u roku 3min. Fakat. Nisam mogla vjerovati kolko brzo sve ide unatoc jakim bolovima, ali uz pravilno navodjenje babice “sad disi”, “sad tiskaj”, “sad opusti” sve je bilo u trenu gotovo i maleni je izasao u 9:05. Nije ni milimetra pukla niti je rezana, maleni ju je malo zagrebao nokticem ali sestra je rekla da to nije za sivanje. Hvala Bogu sta je sve dobro proslo. Maleni je predivan bebac 2870g tezak i 50cm dugacak. Oprali su ga zacas i stavili mami na prsa, pokrili rucnikom, a onda sam tati bebe dala svoje odijelo pa je usao k njima, a ja izasla iz radjaone. Uglavnom to je bilo predivno iskustvo, makar sam se malo prestravila tih bolova bez epiduralne. Sva sreca da se sve to brzo zaboravi 😁😁

Marijana12345
    24. Svibanj 2017. 01:11

Na kraju je rodila skroz prirodno i prirodno dobila trudove, valjda od stresa sta nije ujutro islo onako kako je bilo dogovoreno, a mozda i zahvaljujuci cucnjevima koje je jucer radila, jer oni kao u visokoj trudnoci izazivaju otvaranje 🤔

• Skocki5
    24. Svibanj 2017. 07:08

Marijana,cestitke na malom bebacu i tebi i seki i tati. Pratim ljetnice,ali nisam aktivna na toj temi i bas sam sretna jutros bila kad sam vidjela da si dala obavjest da je rodila. Sinoc sam svako malo gledala hoce li se javit ,jel pocelo za ozbiljnoBogu hvala pa je imala tako lagan porod,bez rezanja i sivanja....zelim i svima vama da se takav ponovi 

• Dena1009
    24. Svibanj 2017. 07:50

Marijana cestitke cijeloj obitelji na malom ljepotanu ❤ Drago mi je da su oboboje dobro, sad se mazite i pazite 😃  Necaci su jedna posebna ljubav ❤  Kak ti je sad to super, ko da imas generalnu probu 😊🙃 
    Ako smijem pitati, jel to uvijek tako da onaj ko je sa tobom dolazi na kraju? Ja bih voljela da je muz samnom dok cekam i dok traju trudovi, osobito ako kao u ovom slucaju traje cijeli dan. 🤔🤔

Marijana12345
    24. Svibanj 2017. 12:51

Dena1009

Marijanacestitke cijeloj obitelji na malom ljepotanu ❤ Drago mi je da su oboboje dobro, sad se mazite i pazite 😃 Necaci su jedna posebna ljubav ❤ Kak ti je sad to super, ko da imas generalnu probu 😊🙃
    Ako smijem pitati, jel to uvijek tako da onaj ko je sa tobom dolazi na kraju? Ja bih voljela da je muz samnom dok cekam i dok traju trudovi, osobito ako kao u ovom slucaju traje cijeli dan. 🤔🤔

Ne ne, ali moja je seka mene poslala doma jer nije znala oce imati trudove ili ne. Imala je dogovoren inducirani porod, posto nije bilo mjesta u predradjaoni ostavili su ju na obicnom odjelu kao budu sutra inducirali ili kad se vec oslobodi mjesto u predradjaoni/radjaoni. A u medjuvremenu krenulo prirodno. Samo ona mene nije htjela odmah zvati jer me boli guz i lijeva noga od isijasa i kao da se odmaram dok ju ne prebace s tog odjela u predradjaonu, a ono krenulo ekspresno pa sam skoro zakasnila. Da se to desavalo popodne kad ljudi idu s posla ne bismo stigli... ali inace, bar tu u Sv.duhu kolko sam vidjela, tate ili pratnje sjede u ispred vrata dok se ne odradi ctg i klistiranje i sve a onda prakticki ulaze pred porod. Ne znam kak je u Njemackoj, i mene to zanima... i moj ce dragi biti sa mnom

Marijana12345
    24. Svibanj 2017. 12:53

Hvala cure na cestitkama! Joooj da to je tak brzo islo, nadam se da cu i ja tak lagano rodit. I bez rezanja i pucanja. Mama mi veli da je i ona nas dvije jednu za drugom u roku keks porodila 😊😊

• Dena1009
    24. Svibanj 2017. 21:26

Marijana

Dena1009

Marijanacestitke cijeloj obitelji na malom ljepotanu ❤ Drago mi je da su oboboje dobro, sad se mazite i pazite 😃 Necaci su jedna posebna ljubav ❤ Kak ti je sad to super, ko da imas generalnu probu 😊🙃

Ne ne, ali moja je seka mene poslala doma jer nije znala oce imati trudove ili ne. Imala je dogovoren inducirani porod, posto nije bilo mjesta u predradjaoni ostavili su ju na obicnom odjelu kao budu sutra inducirali ili kad se vec oslobodi mjesto u predradjaoni/radjaoni. A u medjuvremenu krenulo prirodno. Samo ona mene nije htjela odmah zvati jer me boli guz i lijeva noga od isijasa i kao da se odmaram dok ju ne prebace s tog odjela u predradjaonu, a ono krenulo ekspresno pa sam skoro zakasnila. Da se to desavalo popodne kad ljudi idu s posla ne bismo stigli… ali inace, bar tu u Sv.duhu kolko sam vidjela, tate ili pratnje sjede u ispred vrata dok se ne odradi ctg i klistiranje i sve a onda prakticki ulaze pred porod. Ne znam kak je u Njemackoj, i mene to zanima… i moj ce dragi biti sa mnom

Nadam se da je tu drugacije, jer ako ulaze pred sam porod, a citala sam vec, da ih opet odma "istjeraju van" cim beba izađe..onda mi je to bas bezveze, najvise mi treba da bude uz mene u iscekivanju, kad neznam sta ce, kako ce....al ajde budemo vidli..mozda nam koja novopecena mama javi kako je tu 🙂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.