A joj ma zato jer sam ja radila pa mi je mjesec ipo prije termina istekao ugovor pa je trebao prosjek plaća pa neke još gluposti zato je stalno nešto falilo.
Entonely
A joj ma zato jer sam ja radila pa mi je mjesec ipo prije termina istekao ugovor pa je trebao prosjek plaća pa neke još gluposti zato je stalno nešto falilo.
Mislim da ne postoji mogućnost da rodiš u Njemačkoj a da ti naknada ide iz Hrvatske. Ja sam isto dala otkaz došla za mužem i rekli jako bude i na kraju i radila ovdje i zatrudnila i sve je ispalo super :)
Curke, moze li neka od vas napisati kako je izgledao njen prvi pregled u trudnoci kod ginekologa ovdje u Njemackoj? Sutra mi je prvi pregled, 8 nedjelja trudnoce, ne pricam i ne razumijem bas dobro njemacki ali znam osnovne stvari valjda cu se dobro snaci jer muz radi i ne moze samnom pa idem sama prvi puta… 😘😘
Puno doktora govori engleski tako da pokušaj na taj način ako zapne njemački :)
Curke, moze li neka od vas napisati kako je izgledao njen prvi pregled u trudnoci kod ginekologa ovdje u Njemackoj? Sutra mi je prvi pregled, 8 nedjelja trudnoce, ne pricam i ne razumijem bas dobro njemacki ali znam osnovne stvari valjda cu se dobro snaci jer muz radi i ne moze samnom pa idem sama prvi puta… 😘😘
Puno doktora govori engleski tako da pokušaj na taj način ako zapne njemački :)
Hocu hvala, bas sam tako i planirala...uhh samo da sve prodje kako treba 😁😘
Ako zelis roditi u Njemackoj trebala bi imati njemacko zdrastveno osiguranje, a da bi njega imala treba ti prijava u njemackoj i formular iz Hrvatske sa zdrastvenog da si tamo bila osigurana. Ako pak si prijavljena tu u njemackoj ne znam dal mozes imati zdrastveno i prijavu u Hrvatskoj i tako ide u krug.
Ako ces putovati k muzu u Njemackoj napravi u hrvatskoj na zdrastvenom europsku zdr.karticu, ona je plave bojr, besplatna je a ako ti se desi neki HITNI slucaj u Njemackoj neces morati platiti sav taj trosak koji bi inace morala..
Dobrodosle nove curke!! 😊
Svaki dan nas je sve vise i vise 🤗
A gdje su ostale curke 2410,larimara, mishevi...? Nema ih vec dosta dugo..
Drage buduće mame, trebam vašu pomoć. Naime trudnoću vodim u Hr i tek sad smo se odlučili na preseljenje u Njem.
Selili bi se sredinom lipnja a to mi je onda mjesec dana prije poroda. Kolko sam shvatila vi ste sve prije znale u kojoj bolnici ćete roditi, imale dogovore s babicom i sve ostalo. Meni je sve novo. Možete li me uputiti kad prvo što imam za obaviti u hr još dok sam tu, što prvo obaviti pri preseljenju. U pitanju je pokrajina Baden Wurttemberg. Hvala unaprijed.
Bokic..kad dodes u Njemacku rijesi zdrastveno osiguranje, nadi dr opce prakse i ginekologa te mu napomeni da nemas babicu i dal ti moze pomoci oko trazenja iste.najbokje idi sve osobno, ne telefonski.potom nadi bolnicu gdje ces ici roditi i pitaj na salteru dal je potrebna kakva prijava ili informativni razgovor. U bolnici u koju cu ja ici to se moze napraviti i pozeljno je, ali nije obavezno.prije polaska u Njemacku izvadi na zdr.osiguranju plavu zdr knjizicu za hitne slucajeve ili ako beba urani.
Zdravstveno osiguranje kolko sam shvatila trebala bi imati preko supruga budući da je on tamo zaposlen. Bolnicu gdje ću roditi tražim prema mjestu stanovanja, jel isto tako ide i dr opće prakse i ginekologom. A kako t ide za kasnije s odabirom pedijatra?
Latica zdravstveno ces imat preko muza da, mi kad smo isli mene prijavit za zdravstveno morali smo samo donijet nas internacionalni vjencani list, dobijes odmah papir koji ti mijenja zdravstvenu dok ti ne dode na kucnu adresu.
Ti bolnicu i doktore mozes izabrat gdje god hoces ali logicno je da biras sto blize kuci jel da se ne moras dugo vozat.
Ja sam u istoj pokrajini kao i ti jedino sad ne znam u kojem si gradu ali ja sam recimo u Stuttgartu i tu je babicu nac veliki problem ali pedijatra jos vise! Babicu sam jedva nasla, imali smo popis od nekih 50babica u okolici i tek negdje 20ta nas je primila a pocela sam ju trazit maltene na pocetku trudnoce a pedijatra jos nismo nasli a termin mi je iduci mjesec.
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Sortiraj odgovore
Najstariji