Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mishevi2012
    10. Travanj 2017. 11:33

Mamicaaa

Dobrodosle nove curke!! 😊
    Svaki dan nas je sve vise i vise 🤗
    A gdje su ostale curke 2410,larimara, mishevi…? Nema ih vec dosta dugo..

Heeej mamiceee eto i mene..uf lete dani i vrijeme :)! Pokusavam se jos uvijek naspavat :)..i sve sad sad sad i prodje 20tak dana brzo..nadam se da ste sve dobro i da uzivate u lupkanjima svojih bebica :)..mi jos uvijek u rjesavanju papirologije..sad momentalno putovnice za bebu i mog elterngelda :)

❤ Jan ❤ Noah ❤

mishevi2012
    10. Travanj 2017. 11:42

Pero,

Ja sam citala na nekom njemackom forumu da se Elterngeld umanjuje za mutterschaftsgeld i da se u biti isplacuje 10 mjeseci jer prva dva imamo mutterschaftsheld..ja sam se isto nadala zaostacima jer jos nisam dobila tj. rjesila papire..jos mi fali 2 papira iz firme pa to cekam..

❤ Jan ❤ Noah ❤

• Skocki5
    10. Travanj 2017. 16:02

Dan cure,evo i mene...od sinoc sam Hospital Igor ana,zbog brzog skracivanja crviksa....na prosloj kontroli je bio 3.3cm, a sinoc je bio 2.2cm .  Imam i neku infekciju,tako da sam na terapiji za to i jos tablete protiv kontrakcija da ne bi doslo do prijevremenog poroda....nadam se da ce na ovom stati,tako da cemo uc  u deveti u jednom komadu...ako slucajno neko ima  nekog iskustva sa tim,svaka inf bi mi dobro dosla....mada sam sve forume  nocas procitala sto se toga tice....znate kako to inace ide

• Skocki5
    10. Travanj 2017. 16:23

Haha samoispravljanje....trebalo je pisat hospitalizirana 

10. Travanj 2017. 16:29

2410 ne pise meni to u trudnickoj. U trudnicku mi samo zapise tlak, kilazu, urin i eventualno neku napomenu ona sebi.
    Sve ostalo ona printa i slaze u moj trudnicki karton. 
    Sutra cemo saznati :)
    Mi evo vec par dana imamo tu radnu akciju. Okrecili sve, slozili krevetic, komodu ja evo danas tri masine oprala robice, posteljine itd.. u srijedu nam babica dolazi, zvala sam ju da malo popricamo sta me sve ceka sta jos da pripremimo po njenom ako nesto fali itd.. oho znaci tvoja mala uskoro ima prvi veliki rodos :)) jel pripremas festu? :)
    Mishevi sta ti je sve trebalo za putovnicu? 
    Skocki joooj.. bas te je svasta pogodilo :( ne daj se samo i hrabro. Vjerujem da ce sve bit super :) 

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• Skocki5
    11. Travanj 2017. 04:56

Joooj cure sastavila sam cijeli roman,kao i obicno ,ali mi se sve izbrisalo...uglavnom htjela sam vam rec sto se ulozaka tice i jednokratnog vesa u bolnici je to sve spremno. Makar u ovoj mojoj,jedna poznanica sto je nedavno rodila mi je rekla jedino sto treba ponijet je nasu udobnu odjecu i higijenski nesseser. sampon i kupka  ima ovdje. Stavit cu vam  link s Amazona od ulozaka koje se koriste,kazu babice da su najudobniji i najmeksi.

• Skocki5
    11. Travanj 2017. 05:02

I opet ode prije por 
    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00E5A88MS/ref=pd_aw_sim_121_1?ie=UTF8&psc=1&refRID=XEGZZ1Q4Y8Q7QMHKH0WB
    I pokusat cu sliku iza wc
    Pandice mislim da je jednokratni isti kao sto si ti slikala

• Pero
    12. Travanj 2017. 11:01

Da da meni je došlo rješenje neki dan. Umanjuje se nažalost. A i iskreno nadala sam se dobiti više al dobro što je tu je

• Pero
    12. Travanj 2017. 11:05

Da ima sve u bolnici i uložaka i pelena i svega za bebu tako da se ne trebate brinuti za to. Ja nisam ni babicu imala i svo vrijeme bila sama jer muž radi i hvala bogu sve uspješno odradeno moja bebica raste srce moje

mishevi2012
    12. Travanj 2017. 22:41

Pandica1510

Mishevi sta ti je sve trebalo za putovnicu?

Rodni list, domovnica, meldebescheidigung za bebu i 2 slikice od bebe; putovnica muza i mene i 58 €...

Pero ako se smije znat cca koliko si imala netto prije i koliko ti je ispalo? Muz i ja smo uzeli po pola Elterngeld plus jer smo racunali da produzimo do 01.08.2018 zbog jaslica druge godine tako da ja idem radit 22,5 sati a on ce ostat na 20 sati..meni je cijeli Elterngeld kad sam sama racunala na internetu ispadao oko 1000 za 10 mjeseci ... al posto smo uzeli ovako bit ce oko 500-600 ukupno mislim..znat cu rec..
    Da li ti se to oduzelo od ukupnog iznosa pa si dobila neke zaostatke ili pocinjes dobivat normalno tek sad? 

❤ Jan ❤ Noah ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.