Potrazit cu katalog na internetu onda :)
Meni su navodno rekli jos i kad dodem u bolnicu da cu se morat tamo tusirat prije nego ista krenu radit?!
Da, rekli su kao da kod prvorotkinja traje u prosjeku 8-12h iako sam citala na klokanici da su znale puni njih rodit u roku sat dva..
A sto se tice ovoga znam kako ti je. Moj muz ce isto radit do dana kad ne budem isla rodit, nakon toga ide na godisnji. Isto me malo panika oko toga sta ako me uhvati kad on radi pa dok ja njega uopce dobijem ns mob i dok dode kuci uhh.. al ako nista drugo do bolnice iman 10min pa bar nesto..
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Pandice,jel ti imas link od knjige Duhovni pristup radjanju,ako da molim te mi posalji na mail skocki5@outlook.de , i hvala ti
Ne sjecam se sad tocno sta ste pisale....Jeste li vi odradile tecajeve ovdje? Ja idem na onaj Vorbereitungskurs,sutra mi je zanji dan,Bogu hvala...bilo je dosta korisnih informacija ali mi je vise dosadilo. I da,spominjale ste klizmu i brijanje. Nama su na tecaju rekli da vecinom klizme ne radi,jer vecini zena kad bolovi pocinju praceni su dijarejom,tj proljevomtako da klizma nije potrebna,a sto se brijanja tice takodjer se ne radi...
Skocki poslano :)
Mamica zelis li nam dat mail da se cujemo pa da te ubacimo na whatsapp? :)
A gdje nam je 2410 ovih dana..hmm
Nisam isla na nikakav tecaj... sto si radila tamo? Ili saznala korisno da s nama malo podijelis :D
Skocki i Leptiric dobro nam dosle!! 😊
Pandice nadam se da necu vidit to kad baca bebu msm da cu bit u soku 😂😂
I slazem se sa Ninche msm da to fkt osjetimo kad krene..i isto cu pratit kad trudovi budu ucestali u pravilnim razmacima..jedino ako ne krene plodna voda,onda ce bit panika ako dragi bude na poslu..al ajde imam do bolnice 5minuta..vec sam pricala da sam isla na info vecer u bolnicu,a sljedeci tjedan imam termin u bolnici da se prijavim da cu tamo rodit i da pricam s njihovom babicom..
Pandice javila sam ti se na mail 😙
I da Skocki sve korisne informacije sa tog tecaja podijeli s nama 😁😁
I ja sam primjetila da 2410 vec par dana nema..
Hvala vam na dobrodslici u grupu 😊 Posto vidim da ste vi iskusne trudnice i da cete uskoro dobiti svoje bebice, imate li savjet kako da se spasim bar malo od mucnina koje me prate cijelo vrijeme osim dok spavam 😂, ja vise ne znam sta da radim sa sobom imam osjecaj da sam gladna ali od mucnine ne mogu ni da jedem niti imam zelju za bilo kojom vrstom hrane osim za limunom, najgore od svega ne mogu ni otvoriti frizider jer tek onda mi pozlije..kako ste se vi borile s mucninama, sad sam 8 nedjelja i nadam se da ce uskoro prestat smrsavila sam 2 kg ovih dana...pozzz 😘😘
Hvala Pandice:) i hvala na dobrodoslici:)
A imala sam svakog utorka po dva sata,sutra je zadnji i to je 7.put. Skoro sve ste vi vec to cule ili komentirale....uglavnom kako je onaj polulezeci polozaj ili kako se zove kod nas dole kako se inace radja najtezi za zenu za podnijet. 30% je prostora neiskoritivo,najlaksi je kad se kleci....a opet preporuka babice je u onom trenutku sta ti tijelo trazi da ga slusas,nije bitno na bok na koljena ili i na ledja. Isto je vazno slusat savjete babice kad kaze tiskaj i tako, izmedju trudova normalno prodisat da se snaga skupi za dalje....a ostalo je uglavnom ona prica da ne trebamo imati straha,jer nam samo to otezava. Evo ne mogu se trenutno sjetiti jos neceg,ali kad se sjetim napisat cu naravno. Ako vas nesto zanima pitajte,mozda ce bit da su pricali o tom:)
I da...cak mislim da ste i o ovome pisale ali evo da kazem....ugl,ako osjetite trudove i mislite da je to to,mozete se slobodno istusirati, polako pripremiti jos sto je ostalo i bez panike za bolnicu. Isto tako ,naravno, mozete nazvati u bolnicu i rec kakvo je stanje pa ce vas i oni malo smiriti . A u slucaju da pocne curit plodna voda tada nemojte cekati i nemate vremena za tusiranje.Odmah u bolnicu i valjalo bi da je torba vec spremna. Pretpostavljam da cete i vi cim udjete u deveti mjesec spremit torbu,ja sam tako planirala.
I jos moze biti da je bebina glava na vratu maternice i ne dozvoljava plodnoj vodi da iscuri odjednom,nego pomalo kako vi mjenjate polozaj ono nekad ispusti, tada isto odma u bolnicu.
Tecaj na kraju ima i prednosti i mana kao i sve ostalo. Kad govore sta vam moze pomoc dobro je, ali kad neka od kolegica prica kako je prvo dijete radjala 22 sata ili vise i koliko joj je tesko bilo onda bi volili da niste tu haha
Lily samo 2 satasvima nam zelim takav porod
Leptiric- ja sam zaboravila sinoc komentirat, sorry....i ja sam imala dok sam napunila tocno 12 tjedana svaki dan mucnine i nije bilo pomoci nikakve.....sad ponekad navecer me muci kiselina ali to rijesavam mlijekom ili jabukom :)
Sortiraj odgovore
Najstariji