Ninche ja imam NKD ali neki mali, gledala sam jedmom cijene i bas mi je skupo :/
Mamica meni je isto odmah to upalo u oko, baca bebu :O
Skocki i leptiric dobro nam dosle :)
Mi smo danas isli na info vecer i ostala sam razocarana. Ocekivala sam puno vise npr da ce nam objasnit proceduru poroda, sto nas ceka, kakva je njihova praksa tj kako izgledaju ti dani u bolnici itd kad ono trajalo nekih pol sata oni nam predstavili osoblje u par slika pokazali kako izgleda porod i kako prepoznat kad krenut u bolnicu.. cak ni radaonu nismo vidjeli jer je neka zena radala.. na kraju opet nist ne znam, odlucila sam zvat babicu pa nju sve pitat..
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Ej Pandic,
U NKD ima 3 one sarene pelene za 6€, malo veci poplun i jastuk za 13€.. i tako svasta nesto sam vidjela u katalogu.
Nemoj se bojati kad i kako, svi mi kazu da zena to naprosto osjeti kad krene. Ja cu ici u bolnicu kad vidim da mi kontrakcije budu u pravilnim razmacima ili ako mi potece plodova voda. Torba mi je spremna i ceka u ormaru. Moram stavit unutra kakvu cokoladicu i bocu vode. Ako cu bit u stanju rado bih se kratko otusirala ili barem dolje malo osvjezila prihe polaska. Kad dodem u bolnicu moram se javiti u radanu, oni ce me primiti i napravit pregled, prikljuciti me na ctg i uciniti kratki uzv, bez mjerenja. Ako je to to ostajem kod njih, onda cu se preskinut ili skinut da mi bude ugodno, da budem samo u majici.. Mozda cu morati dobiti klizmu - to nam nisu rekli ali tu te koliko znam ne briju kao u Hrvatskoj ( hvala Bogu), a ako se nisam otvorila dovoljno salju me malo van setati i na zrak ako cu bit u stanju da vide kako sam i kako je s trudovima i otvaranjem... Ponudili su nam i kupke i koje kakve metode relaksacije. Ne zele nista forsirati, nikakav drip...
Kod prvorotki porod od samog pocetka traje jako dugo tako da mislim da se ne moramo zuriti.
Ja se samo bojim da ce to krenuti kad ce muz biti na poslu pa kad ga ja dozovem i kad on stigne kuci... toga me jedino strah.
Inace imamo mali problem u stanu. Fali sam jos jedna komoda za djecje stvari. 😶

Potrazit cu katalog na internetu onda :)
Meni su navodno rekli jos i kad dodem u bolnicu da cu se morat tamo tusirat prije nego ista krenu radit?!
Da, rekli su kao da kod prvorotkinja traje u prosjeku 8-12h iako sam citala na klokanici da su znale puni njih rodit u roku sat dva..
A sto se tice ovoga znam kako ti je. Moj muz ce isto radit do dana kad ne budem isla rodit, nakon toga ide na godisnji. Isto me malo panika oko toga sta ako me uhvati kad on radi pa dok ja njega uopce dobijem ns mob i dok dode kuci uhh.. al ako nista drugo do bolnice iman 10min pa bar nesto..
Pandice,jel ti imas link od knjige Duhovni pristup radjanju,ako da molim te mi posalji na mail skocki5@outlook.de , i hvala ti
Ne sjecam se sad tocno sta ste pisale....Jeste li vi odradile tecajeve ovdje? Ja idem na onaj Vorbereitungskurs,sutra mi je zanji dan,Bogu hvala...bilo je dosta korisnih informacija ali mi je vise dosadilo. I da,spominjale ste klizmu i brijanje. Nama su na tecaju rekli da vecinom klizme ne radi,jer vecini zena kad bolovi pocinju praceni su dijarejom,tj proljevomtako da klizma nije potrebna,a sto se brijanja tice takodjer se ne radi...
Skocki poslano :)
Mamica zelis li nam dat mail da se cujemo pa da te ubacimo na whatsapp? :)
A gdje nam je 2410 ovih dana..hmm
Nisam isla na nikakav tecaj... sto si radila tamo? Ili saznala korisno da s nama malo podijelis :D
Skocki i Leptiric dobro nam dosle!! 😊
Pandice nadam se da necu vidit to kad baca bebu msm da cu bit u soku 😂😂
I slazem se sa Ninche msm da to fkt osjetimo kad krene..i isto cu pratit kad trudovi budu ucestali u pravilnim razmacima..jedino ako ne krene plodna voda,onda ce bit panika ako dragi bude na poslu..al ajde imam do bolnice 5minuta..vec sam pricala da sam isla na info vecer u bolnicu,a sljedeci tjedan imam termin u bolnici da se prijavim da cu tamo rodit i da pricam s njihovom babicom..
Pandice javila sam ti se na mail 😙
I da Skocki sve korisne informacije sa tog tecaja podijeli s nama 😁😁
I ja sam primjetila da 2410 vec par dana nema..
Hvala vam na dobrodslici u grupu 😊 Posto vidim da ste vi iskusne trudnice i da cete uskoro dobiti svoje bebice, imate li savjet kako da se spasim bar malo od mucnina koje me prate cijelo vrijeme osim dok spavam 😂, ja vise ne znam sta da radim sa sobom imam osjecaj da sam gladna ali od mucnine ne mogu ni da jedem niti imam zelju za bilo kojom vrstom hrane osim za limunom, najgore od svega ne mogu ni otvoriti frizider jer tek onda mi pozlije..kako ste se vi borile s mucninama, sad sam 8 nedjelja i nadam se da ce uskoro prestat smrsavila sam 2 kg ovih dana...pozzz 😘😘
Hvala Pandice:) i hvala na dobrodoslici:)
A imala sam svakog utorka po dva sata,sutra je zadnji i to je 7.put. Skoro sve ste vi vec to cule ili komentirale....uglavnom kako je onaj polulezeci polozaj ili kako se zove kod nas dole kako se inace radja najtezi za zenu za podnijet. 30% je prostora neiskoritivo,najlaksi je kad se kleci....a opet preporuka babice je u onom trenutku sta ti tijelo trazi da ga slusas,nije bitno na bok na koljena ili i na ledja. Isto je vazno slusat savjete babice kad kaze tiskaj i tako, izmedju trudova normalno prodisat da se snaga skupi za dalje....a ostalo je uglavnom ona prica da ne trebamo imati straha,jer nam samo to otezava. Evo ne mogu se trenutno sjetiti jos neceg,ali kad se sjetim napisat cu naravno. Ako vas nesto zanima pitajte,mozda ce bit da su pricali o tom:)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji