Sto se tice mucnina meni je gin dala tablete koje su mu spasile. Isto sam smrsavila 3kg nisam mogla jest ni nista. Ja nisam toliko cesto povracala vec mi je samo 0-24 bilo uzasno muka kao da ces svaki cas povracat a ne mozes.. i pila sam te tablete i pomogle su mi i oko 20tt sve proslo :)
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Hvala vam, sutra imam pregled i nadam se da ce sve biti uredu, znam da tako mora biti kod nas koje nemamo srece da nas to zaobidje, jest tesko mucnine i osjecaj kad si nemocna ali je i lijepo kad znas zbog cega je sve to 😊
Zelim vam puno srece i da porod traje sto krace da se ne mucite 💐🌸
Kad mi je puko vodenjak ja sam se kupala depilirala i oprala kosu i ispeglala tek sam sutra ujutro otisla u bolnicu al mi je curkala voda po malo a muz je popravljo po kuci stvari cijelu noc i depiliro prsa da stavi bebu kad se rodi 😂
Bog cure ;) još jedna nova
Ja sam rodila prije 2 mj i 10 dana. Živimo u Stuttgartu. Nema pravila da prvorotkinje rađaju dugo mislim da je sve individualno. Sa tretmanom u bolnici sam prezadovoljna ustvari oduševljena.
E sada ako neko zna ostvarila sam pravo na mutterschaftgeld, elterngeld još čekamo rješenje jer im svako malo fali još neki papir pa još ovo ili ono grrr:( uglavnom trebam dobiti zaostatke za elterngeld samo neznam da li ću dobiti puni iznos ili se umanjuje za mutterschaftgeld
A i ovdje je bilo razlicitih iskusava za prvorotkinje....ja mislim isto da je sve individualno i znam dosta cura sa potpuno razlicitim iskustvima....a ja samo prenosim sto sam cula
Pero dobrodosla :)
Ne znam sto se tice toga ti odg al imam jedno pitanje.
Koje papire si predala pa ti nesto fali? Nama su samo rekli kad se beba rodi da donesemo rodni list bebe i muz je isprintao formular koji moramo ispunit i to je to..?! I za prijavu rodene bebe na konzulatu u stuttgartu da nam trebaju samo nase putovnice i isto rodni list bebe..
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Pozdrav, cure :)
Evo nova sam tu iako nisam još trudnica no zamolila bih vas za savjet ili mišljenje jer zaista ni sama nisam pametna. Dakle, muž i ja planiramo bebu te bismo zaista to voljeli no mužu je ponuđen posao u DE. E sad... moj posao je u HR i OK je i iskreno voljela bih iskoristiti mogućnost porodljnog kad do toga dođe (i zbog godina rada i zbog porodiljne naknade barem onih prvih 6 mjeseci) no onda bih morala i roditi u HR jel tako? Koliko shvaćam ne postoji mogućnost korištenja porodiljnog u HR a rađanja u DE baš zbog niza stvari koje je nužno unaprijed osgurati (ginekolog,babica...) ? Ili postoji mogućnost ukoliko dodatno zdravstveno uplatimo? Po isteku porodiljnog bih dala otkaz te ostala s mužem u DE. Postoji i naravno mogućnost da oboje odmah skupa odemo (ja dam otkaz) te bebicu stavimo malo na čekanje. Iskeno, nisam pametna s jedne strane čini mi se puno kemijanja a s druge su naše želje i teško nam je taj dio života stvaiti na čekanje... Eto, oprostite na podužem postu i molim vas za iskrene komentare pa makar i ne bili ugodni :)
Curke, moze li neka od vas napisati kako je izgledao njen prvi pregled u trudnoci kod ginekologa ovdje u Njemackoj? Sutra mi je prvi pregled, 8 nedjelja trudnoce, ne pricam i ne razumijem bas dobro njemacki ali znam osnovne stvari valjda cu se dobro snaci jer muz radi i ne moze samnom pa idem sama prvi puta... 😘😘
I ja zelim dobrodoslicu novim curama:)
Entonely ja ti stvarno ne znam sta bi savjetovala u to situaciji....jedino te razumijem da je tesko sad to odgoditi
Leptiric- prvo dajes mokracu,zatim u laboratorij ostavljas one podatke kad je zadnja menstruacija bila,jesi li imala do sad operacija,imas li nekih bolesti,alergija itd...vaganje,mjerenje tlaka ,vadjenje krvi, mislim da su 3 epruvete bile, dobijes tu trudnicku i onda kod doktora na pregled,nakon sto te pregleda onda sjede sa tobom upozori te sta smijes sta ne smijes....tako je meni bilo. A je li svugdje isto ne znam. ja sam platila vadjenje krvi 15€,to mi ne snosi zdravstveno...i ja sam dobila odma termine za iduca 3 pregleda....dok napunis 12 tjedana vaginalni ultrazvuk se radi....mislim da je ugl to to
I ja zelim dobrodoslicu novim curama:)
Entonely ja ti stvarno ne znam sta bi savjetovala u to situaciji….jedino te razumijem da je tesko sad to odgoditi
Leptiric- prvo dajes mokracu,zatim u laboratorij ostavljas one podatke kad je zadnja menstruacija bila,jesi li imala do sad operacija,imas li nekih bolesti,alergija itd…vaganje,mjerenje tlaka ,vadjenje krvi, mislim da su 3 epruvete bile, dobijes tu trudnicku i onda kod doktora na pregled,nakon sto te pregleda onda sjede sa tobom upozori te sta smijes sta ne smijes….tako je meni bilo. A je li svugdje isto ne znam. ja sam platila vadjenje krvi 15€,to mi ne snosi zdravstveno…i ja sam dobila odma termine za iduca 3 pregleda….dok napunis 12 tjedana vaginalni ultrazvuk se radi….mislim da je ugl to to
Hvala puno na odgovoru, nadam se da ce sve biti uredu sa bebicom i da cu se snaci sama sve mi je novo ovdje, vec sam nestrpljiva 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji