Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • EmEn9
    26. Listopad 2021. 10:35

Ines baš mi je drago da lijepo napredujete. Drago mi je to čuti da je sve ok jer ni ja svog ne sputavam on hoće stalno sjedit i diže se i sjedi stalno sam iako se nije još sam posjeo i ne puzi. 😊😉
    .
    Moj je isto jedno 2 dana nekako grintav preko dana neznam što mu je. 🙈🙊🙉
    .
    Ja sam uvele ciklu za ručak neki dan
    1. Dan cikla batat mrkva
    2. Dan isto
    3. Dan cikla mrkva tikvica i to je sve jako volio.
    Imam onaj instant proso koji mi je kety rekla da kupim još ga nisam probala koristit, neznam dali da žlicicu toga za početak  umješam u voćnu kašicu ili za ručak? Kako se inače to jede? I pitanje dali vi quinou miksate sa kašicom ili ju samo dodate u smiksanu kasicu i dali ju samo operete u vrućoj vodi prije kuhanja ili ju pustite da se moči?? 

Valkris
    26. Listopad 2021. 10:38

ružica

Mame,

Molim vas za savjer.
    Mali mi stalno ima probleme s kašljem i začepljenim nosom za izludit.
    Kupila sam i aspirator i inhalator, kako je najbolje s tim raditj? Je li i s jednim i drugim, kojim rasporedom, kako često?

Isprat fizioloskom i spricom. Inhalirati minimalno 10 minuta 4x dnevno. Usisati aspiratorom. Ispirati fizioloskom prije svakog jela isto. 

Valkris
    26. Listopad 2021. 10:41

EmEn9

Ines baš mi je drago da lijepo napredujete. Drago mi je to čuti da je sve ok jer ni ja svog ne sputavam on hoće stalno sjedit i diže se i sjedi stalno sam iako se nije još sam posjeo i ne puzi. 😊😉
    .
    Moj je isto jedno 2 dana nekako grintav preko dana neznam što mu je. 🙈🙊🙉
    .
    Ja sam uvele ciklu za ručak neki dan
    1. Dan cikla batat mrkva
    2. Dan isto
    3. Dan cikla mrkva tikvica i to je sve jako volio.
    Imam onaj instant proso koji mi je kety rekla da kupim još ga nisam probala koristit, neznam dali da žlicicu toga za početak umješam u voćnu kašicu ili za ručak? Kako se inače to jede? I pitanje dali vi quinou miksate sa kašicom ili ju samo dodate u smiksanu kasicu i dali ju samo operete u vrućoj vodi prije kuhanja ili ju pustite da se moči??

Ovisi koju kvinoju imaš. Ja sam imala neku gepufft i tu sam samo stavila u kasicu, malom nisu smetale kuglice toga. 

kety992
    26. Listopad 2021. 11:03

Ružica ja sam kupila one sinomarin ampule sad sto mogu u inhalator. M mi je kasljao 7 dana- ujutro i navecer inhalacija 5ml toga...preko dana ispiranje fizioloskom i izvuc aspiratorom. Kupila sam balm by jela..mazala 3 veceri i jutra na prsa...spavat na povisenom. Mozes naparit kupaonu i bit s njim unutra malo. Narezat luka preko noci pored glave. I najvaznije ako curi nos i kaslje...nikako van na hladan zrak ovaj...al nikako. Imam iskustva i s laringitisom i s prehladama svakakvim i savjet pedijatra al bas nikad van...ako samo curi nosic malo onda ok...al kad je kasalj nikako van jer de moze samo pogorsat . 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• NeverEver
    26. Listopad 2021. 11:03

Ines super! Nek je mala dobro. Zvuci kao da u svemu taman napreduje kako treba. Sve radi isto sto i moj samo mi nismo poticali sjedenje (ima tek 6.5mj, tvoja je starija puno). Samo se cuvajte i mazite. Ovo za plakanje je koma, meni je tesko dok pikicu dobije tak da razumijem. 
    .
    Netko je pitao a zaboravila sam komentirat, ja sam umorna kao kad sam bila trudna 😂😂 dijete dobro spava, nakon onog skoka ili ima jedno ili nijedno hranjenje, nest se malo meskolji ali spavam po 6,7 sati u komadu i vise, jedem kao malo zdravije, svaki dan 1-2h na zraku i nikak se razbudit 😂😂😂 necu ic radit test jer pazimo i jer sam imala taman ali ne kuzim.. ici cu vadit krv. Da nisam anemicna postala il nest.. nisam nikad bila. Pijem svaki 2.dan vitamine kroz zimu (c, d, cink u jednoj kapsuli), nismo bolesni, nisam depresivna nesto.. nemam pojma. Brine me to. Ima dana kad mi se manta kao da mi tlak padne i to cak u lezecem polozaju. Muz kaze da je nagomilani umor jer smo imali s njim neku poluregresiju + zubice + skok..

kety992
    26. Listopad 2021. 11:05

EmEn ja taj instant proso nisam jos koristila...velim uvijrk radije skuham ovaj pravi u pomijesam s vocem il povrcem. Kvinoja se ispere samo zbog saponina...isperes u par voda..i stavis kuhat. Ako mu miksas sve smiksaj i nju...a ako mu gnjecis...nju samo pomijesas. 😊 ona gepfut je instant i samo se pomijesa...to je kao ekspandirana. 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Emmie
    26. Listopad 2021. 11:56

Ines, neka si nam baš malo svratila i drago mi je čuti da malena Nea i dalje super napreduje! 💗💗💗💗💗.
    .
    Pupetta i EmEn09, hvala vam na idejama i receptima.⚘⚘ Kupit ću ciklu u petak, pa ću pokušati.
    .
    Danas imamo kombinaciju špinat/batat/luk/krompir pa ćemo vidjeti🙂

• EmEn9
    26. Listopad 2021. 12:13

Hvala kety na pomoći. Stavit ću mu danas žličicu u ručak. 😉
    Emmie nema problema uvijek je lakse kad ti netko direktno kaže nego istraživati. 😉 A kako to da uvodiš  luk?

Emmie
    26. Listopad 2021. 12:22

EmEn09, Luk je jedna od slađih namirnica, meni ima divan ukus sa špinatom , pa ću skuhati luk, krompir, batat i špinat i onda to sve zajedno staviti u blender. Ja njoj kuham ono što i meni ima lijep ukus u nadi da će bolje prihvatiti.

• Bebanomoje
    26. Listopad 2021. 12:47

I ja sam umorna 😔 toliko da sam i ja imala par dana strah da sam nekim čudom uspjela ostati trudna 🤣 jedva sam čekala da dodje menga, sva sreća bila je u dan točna pa nisam bar tad morala panicariti.
    Mislim da se meni skupilo svega, em obiteljski problemi, em mala stalno nešto prehlađena- od jučer ja kisem, kasljem, smrcam, danas i ona počela 😔 dakle treći put ovaj mj je njoj krenula prehlada, uzaaaas 😭 taman joj se riješi osip, dva dana bude dobro i eto opet nešto. Ovaj put sam ja nju zarazila, mislim da mi je od umora pao i imunitet iako pijem vitamine svaki dan, ali očito nije dosta... 
    Planiram jednog dana kad si postanem bitna (bar na trecem mjestu važnih stvari/osoba) otići provjeriti željezo, vidjet ćemo kad ce to biti 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.