Kety hvala puno
Emmie mi smo ti ovako jeli :
1. cikla + kruska + jabuka + zob
2. cikla + kruska + tikvica + zob
3. cikla + kruska + jabuka + tikvica + zob
Svaki dan je sve smazao. Uglavnom mislim da ne mozes faliti s kruskom i jabukom, i ja sam probala kasicu i bila je prefina. Kazu da i palenta super ide sa ciklom i jabukom.
Baby P 03/21 💙
Ja sam danas ciklu i jabuku jer je oboje domace. Ocito sam previse stavila cikle i nije joj se dopalo. Sutra cu manje i mozda dodat jos nesto da to zakamuflira. Mi smo kuhali sat vremena otkad je prokljucalo i bila je mekana, ali je bila manja cikla pa vjerojatno zato. Jos sam dvije cikle zamrzla da imamo za sljedeci put. Presla sam na kuhanje na vodi jer mi je jednostavnije.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Neva, maslinovo s bilo kojom povrtnom kombinacijom možeš. Što se tiče podgrijavanja, za male bebe se nikako ne preporuča. Dakle skuhaš i što pojede pojede, ostatak možete vi, ali za bebe kao ne bi trebalo.
Mame,
Molim vas za savjer.
Mali mi stalno ima probleme s kašljem i začepljenim nosom za izludit.
Kupila sam i aspirator i inhalator, kako je najbolje s tim raditj? Je li i s jednim i drugim, kojim rasporedom, kako često?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Joj ja sam opet u dilemi 🤦♀️😅
Gledala sam danas zimske vreće i već stavila u kosaricu i kao budem kasnije dovrsila, i onda krene moj mozak razmišljati 🙄 mjerim joj trenutnu vreću koja nema noge, ali duga je 70 cm i ona ima možda 5 cm lufta. Pa me strah šta ako mi brzo preraste vreću od 70 cm? 😬 plus koliko su te zimske debele, da li će joj biti u tome pretoplo spavati na proljeće? Ja sam odabrala premium zimske s rukavima, čini mi se da su Principessa i Kety rekle da su narucila od Etherala , jeste i vi te premium s rukavima ili?
Lakše bi mi bilo da vidim to uzivo, a i da znam kako brzo će ona rasti 🤣
Hej…ja sam bez rukava. S onim nogicama otvorenim. 70cm. I mogu ti rec da je mom jos velika. Ful je debeli materijal,po meni taman ce bit toplo a da nije pre toplo.,uzela sam bez rukava bas zbog tog da moze duze a da mu nebu vruce. Kak ti je duga curka?
Duga je 71 cm, onda da ja uzmem vreću od 80 cm?
Ja sam mislila uzeti onu kojoj se rukavi mogu skidati pa nek joj bude i na proljeće.
Pa mozes i tu s rukavima. Al moj M je dugacak isto tolko pa mu je stvarno dosta velika ova od 70cm..nece mu do ljeta bit mala. Slikam ti ga sutra 😊
Ja isto imam 70 tu premium samo moja nije punjenja i bez rukava . Mislim da je dugacak 68 69 i breca mu je dosta velika
Ta je vreca do 2 god čini mi se.kad a.ih pitala rekli su da mjerim od ramena do nogu bebu. Meni je ova sad ok i ispod stavim pidjamicu tanju. A sad kad bude hladno stavit ću deblju.
Sad ne znam kad će biti hladnije da l ice mu biti dosta.
Uzela bi možda i takvu punjenu, Lk bojim se da ne bude pretopla. Pa ću čekati slijedeći tj sajam beba možda budu u west gateu neke za pogledati.
Hej hej mame drage, vise ni ne znam kad sam se javila zadnji puta i znam da sam rekla da cu se truditi javljati cesce, ali uvijek nesto iskoci i poremeti me 🙈 u svakom slucaju, nadam se da ste mi dobro.
Moja Nea je napokon prizdravila. Mada je muz iza nas dvije pokupio prehladu, a on je bas jakooo rijetko bolestan, ali dobro i on je vec polako na pragu ozdravljenja i nadam se da vise necemo biti tako skoro ponovno 🤞🤞🙏
Bili smo jako puno vani sto smatram da je uvelike pomoglo sto brzem ozdravljenju u Neinom slucaju i vjerujem da bas zbog toga nismo imali potrebe puno koristiti aspirator, jer nije pretjerano niti imala zacepljen nosic. Samo van, van i sto vise van, naravno u slucaju da nema temp. sto mi hvala Bogu nismo imali 🤞🙏
Opcenito smo jako punoo vani jer obozava biti na zraku, nebitno da li je 20° ili 10°, jednostavno navikla je tako i bez obzira na zimu, mi cemo i dalje imati svoju rutinu, a to je dopne i popodne po sat, sat i pol, nekad i dva 🤗
Nea 💗
Sto se tice motorike itd. Imale smo u proslu srijedu tocno na njenih punih 8mj kontrolni pregled kod neuropedijatrice. Super napreduje, sve u skladu za svoju dob, kaze da je super sto se posjela i da je sve pravilno i nema nikakvih posljedica od ranog posjedanja, cvrsto i ispravno se drzi sto je meni laknulo itekako da mi je netko strucan potvrdio da je s tim sve okej i da nismo nista krivo napravili sto smo ju pustili da sjedi. Rotacije s boka na bok, trbuh-leda, leda-trbuh, rotacije oko svoje osi , hvatanje, fina motorika sve odlicno hvala Bogu 🙏 jedino ako se sjecate kako sam prije mozda mj, dva pisala kako je krenla u propuzavanje i na kraju je stala i stagnirala, tu smo dobili vjezbice za puzanje i poticanje puzanja, da hvata ipak u korak sa svojim vrsnjacima, da ne kasni bezveze, a tako dobro napreduje u svemu ostalom. Pa ju vjezbamo eto vec 6 dana i super joj ide, vec se navikla i vec zna da ide u cetvernozni polozaj kad se spremamo na pod s njom sto je i vise nego dobro 👍
Nea 💗
Ali zene moje, kako je ona plakala kad je fizioterapeut pokazivao vjezbice, ajmeee nikada u zivotu ju nisam cula da tako place uzass 🥴🥴 znaci inace sam poprilicno stabila sto se placa tice, al tu sam se i ja slomila kad sam ju cula. Bila je i umorna, jer da vjerovale ili ne ooopet smo bile narucene u vrijeme kad ona ide spavati 😂 i jos ju je uplasio vjerovatno taj polozaj kad ju je stavio na koljena i dlanove i bas je plakala onako neutjesno i trazila samo mene pogledom gdje sam, doslovno me zvala, a nije znala kako i na koji nacin da me dozove, joooj uzas 🥺🥺 ako mi je ikad bilo tesko to je bilo tada. Jer ona je sad zna izrazit osjecaje bas ful. Tako da taj dio mi je bas bio stresan, da sam se morala jako skoncentrirat da ispratim sve kako fizoterapeut pokazuje. Jadna je poslije toga u sekundi zaspala u autu.
Sve u svemu na kraju drago mi je sto je ipak to prosla jer se napredak vidi itekakav u samo par dana. Sto je i on sam rekao, ako budemo aktivno vjezbali za mj dana ce vrlo vjerovatno i sama propuzat, a kaze tim ce brze i prohodati. Jos se zeza on kad je neuropedijatrica tipkala nalaz, kaze on ma do prvog rodendana ona ce trcat vamo po ambulanti 😂😅
Nea 💗
Ma bitno da ona super napreduje i da je ovo sjedenje najbolja odluka koju smo donijeli i sto ju nismo gurali nazad i sputavali u tome. Jer nam je dala zeleno svjetlo za autosjedalicu u sjedecem polozaju, kile ima za nju, kao slobodno vi mozete u nju, samo ne jos na dalek put tipa more itd, ipak dok joj noge jos ne ojacaju od puzanja itd. Jer sam ju ja pitala za savjet sta da radimo jer nam se u ovoj trenutnoj je polulezeci polozaj, ona stalno dize i hoce sjesti. I onda je na tu temu rekla upravo ono cime se ja otpocetka i vodim, samo slusati dijete i pratiti njegove reakcije. Tako da eto to je sve super. Kontrola nam je opet za 3mj, jer ona ima praksu kontrolirati napredak dok dijete ne prohoda, sto je po meni odlicno i sto mi se svida taj pristup.
Inace oboje i doktorica i fzio su preeedobri, ma ko kruh su dobri, tako znaju za djecom, bebama, njezni, prisni, tocno znaju kako pristupiti u odredenoj situaciji, ma dala bi ruku u vatru za njih.
Nea 💗
Tako da eto ja sam i vise nego zadovoljna kako napreduje. Prava mala brbljavica je. Po cijeli dan samo ma-ma, da-da, ba-ba, na-na, ne-ne i kojekakve slogove. Znaci nema dana i noci da se mi s njom dobro ne nasmijemo 😂 obozava bit u hranilici, ne samo kad se hrani vec opcenito dok nesto radim stavim ju tako se ona zabavlja i po sat vremena. Mase, salje pusu, tasun tasun joj je glavna pjesmica, igracke su sve random stvari po kuci..sve u svemu dijete je za pozeljeti. Nasmijana od 0-24h, cak ju i doktori vec znaju po osmijehu, dobila je nadimak smajlic/smjeskica i zbog kose ridokosa/repic. S njom nikada nije dosadno ali zaista ja sam prezadovoljna, jer kad vidim vas, koje se borite sa svime i svacime. Stvarno mogu biti zahvalna i stvarno se nemam pravo ni nasto zaliti. A vama svaka cast sto sve to izdrzavate 💪💪
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji