Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kety992
    25. Listopad 2021. 11:27

Neva sve je odlicno 😊😊 samo nek uziva u papici 😊 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

kety992
    25. Listopad 2021. 11:33

Da,moguce da mu nije dosta kaloricno,al jos ni ne pojede kolicinu dovoljnu..oko 120bi bilo ok. Ja nebi meso 5x...to mi je previse...ja bi 3x i ribu 2x i 2x samo povrce i zitarice. 😊 naravno uz meso povrca...i probas mu ne dat mlijeko iza obroka odmah...dok ne navikne na cvrsti obrok potpuno.

• NeverEver
    25. Listopad 2021. 13:32

Ok, super, hvala cure. Budem pokusala kak ste napisale s tim da ostajem na tome da je meso 3x tjedno za sad dovoljno. Kombinirat cu meso i povrce jos 2, 3 puta pa onda i zitarice i povrce. Ad sam mu dala odmah nakon jela, to cu prebacit za kasnije. Hvala vam 💕
    Kad se ono moze jaje uvest? I tipa svjezi sir? Ne planiram do 7.5 ali da si znam planirat okvirno. I kad ide brasno? Zapravo mu ne mislim davat nist direktno od brasna nego me zanima jel mi do bozica smije mlince 🙈🤷‍♀️😂😂😂😂 imat ce 8.5mjeseci tad. 

pupetta
    25. Listopad 2021. 13:35

Cikla je zakon, moj malac ju bas obozava, uveli smo je neki dan. Ali moja domaca se bome kuhala skoro 2 sata 
    Mi cemo uskoro krenuti s drugim obrokom, sad polako kad napunimo 7.5 mjeseci. Zasad jede jedan, pojede 125 ml. Preferira voce pa mu cesto miksam vocno-povrtne kombinacije da malo zakamufliram. Od zitarica smo uveli zob, quinou i griz. Ali quinoa ga zatvara pa mislim da cemo je izbjegavati ubuduce. Mislim da bi mogli uskoro domacu koku i oslica. Ja isto ne bi davala meso vise od 3 puta tjedno na pocetku. Iskusne mame - jeste meso pripremale za 2 dana ili bi svaki dan skuhale manji komad? Kako odrediti kolicinu i kako ste pripremale, koliko dugo kuhale? Hvala ❤

Baby P 03/21 💙

kety992
    25. Listopad 2021. 13:38

NeverEver

Ok, super, hvala cure. Budem pokusala kak ste napisale s tim da ostajem na tome da je meso 3x tjedno za sad dovoljno. Kombinirat cu meso i povrce jos 2, 3 puta pa onda i zitarice i povrce. Ad sam mu dala odmah nakon jela, to cu prebacit za kasnije. Hvala vam 💕
    Kad se ono moze jaje uvest? I tipa svjezi sir? Ne planiram do 7.5 ali da si znam planirat okvirno. I kad ide brasno? Zapravo mu ne mislim davat nist direktno od brasna nego me zanima jel mi do bozica smije mlince 🙈🤷‍♀️😂😂😂😂 imat ce 8.5mjeseci tad.

Jaje mozes odmah  za sir nisam sigurna..ja sam svojima uvodila s oko 9 mj. Za brasno mozes koristit pirovo heljdino i tak...ja mu nebi bijelo odmah i to. 

kety992
    25. Listopad 2021. 13:47

Pupetta meso uvijek svjeze pripremljeno. Ja narezala na kockice...kolicina ide sto stane bebi u dlan...plus povrce il sto vec kombiniras 😊 manji komadici se uvijek brze skuhaju...al nezz kolko sad...nikad nisam ispod 30min kuhala piletinu.

Valkris
    25. Listopad 2021. 14:04

Da, ok je 3x tjedno meso (malo sam zaboravila da ste na pocecima dohrane). Ali nije ni 5 previse jer jedu koliko stane u dlan dok je svijeze, kad se obradi je jos manji komadic pa tak i ne ispadne previse 😊 a jos niti ne pojedu cijelu kasicu vecinom 🙈
    Riba, jaje i alergeni moze odmah po novim smjernicama..
    Mlijecni proizvodi sa 9 mjeseci.
    Brasno smo mi pirovo koristili u počecima.
    Pilece meso sam kuhala 30 minuta na pari, u vodi 20min, ciklu sat vremena. Na pocetku sam sve na pari, kasnije u vodi. 

• NeverEver
    25. Listopad 2021. 15:36

Super ste! Hvala!
    Napomena za pripremu obroka za dva dana, piletina, krumpir i mrkva se ne smiju podgrijavat. Piletina zbog bakterija i moguce salmoneloze a krumpir i mrkva imaju otrove u sebi koji se podgrijavanjem mogu izluciti. Ima jos tog povrca ali ovo je nama sad s klincima bitno za znat. Kad se npr kuha juha potrebno je povrce izvadit van, drugi dan juhu provret i povrce samo ubacit ili skuhat frisko. 
    Ja sam uredno jela prigrijavano uvijek, nikad nisam imala trovanje od hrane ali sam ovo saznala u trudnoci i s malim cemo pazit pa da znate ako nekog zanima. 
    .
    Moj je danas pojeo 130ml kasice. Skuhala sam jednu mrkvu, jedan krumpir i pola tikvice i dodala sam 2 kapi maslinovog ulja. Uvodim ga od danas. Nakon toga je popio cca 20ml vode, bilo je vise ali pije iz case pa je vecina zavrsila na njemu. Kako je ulje novo, mislila sam da ce mozda odbit i skuhala sam 135ml mlijeka (porcija za 6mj staru bebu je 235 cetiri puta dnevno). Pojeo je kasicu i popio svo mlijeko.. dobro je proslo.. s cim ste vi uvodile maslinovo ulje? Trebaju mi ideje za jos 2 dana.. 

Emmie
    25. Listopad 2021. 17:05

Žabice super za jaje! Sada ćeš malenoj moći praviti stotine kombinacija. Mi ćemo sutra špinat fritatu🙂.
    .
    Pupetta i ja bih uvodila ciklu. Znaš li koje voće ide dobro sa ciklom?

bebolinka
    25. Listopad 2021. 17:09

Moja pojede cca 100g nekad i manje, pedijatrica mi je rekla da joj nedam poslije sisu i ako traži jer da je to dupli obrok a ona će sisu uvijek tražiti jer joj je i utjeha. 
    Rekla je kasice koliko god pojede njoj je dosta i da ne forsiram nikakve gramaze.. 
    voćne pojede po 120g a povrće između 70-90g, sisu joj vise nedam tad i ako traži 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.