Joj ja sam opet u dilemi 🤦♀️😅
Gledala sam danas zimske vreće i već stavila u kosaricu i kao budem kasnije dovrsila, i onda krene moj mozak razmišljati 🙄 mjerim joj trenutnu vreću koja nema noge, ali duga je 70 cm i ona ima možda 5 cm lufta. Pa me strah šta ako mi brzo preraste vreću od 70 cm? 😬 plus koliko su te zimske debele, da li će joj biti u tome pretoplo spavati na proljeće? Ja sam odabrala premium zimske s rukavima, čini mi se da su Principessa i Kety rekle da su narucila od Etherala , jeste i vi te premium s rukavima ili?
Lakše bi mi bilo da vidim to uzivo, a i da znam kako brzo će ona rasti 🤣
Hej…ja sam bez rukava. S onim nogicama otvorenim. 70cm. I mogu ti rec da je mom jos velika. Ful je debeli materijal,po meni taman ce bit toplo a da nije pre toplo.,uzela sam bez rukava bas zbog tog da moze duze a da mu nebu vruce. Kak ti je duga curka?
Duga je 71 cm, onda da ja uzmem vreću od 80 cm?
Ja sam mislila uzeti onu kojoj se rukavi mogu skidati pa nek joj bude i na proljeće.
Pa mozes i tu s rukavima. Al moj M je dugacak isto tolko pa mu je stvarno dosta velika ova od 70cm..nece mu do ljeta bit mala. Slikam ti ga sutra 😊
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Joj ja sam opet u dilemi 🤦♀️😅
Gledala sam danas zimske vreće i već stavila u kosaricu i kao budem kasnije dovrsila, i onda krene moj mozak razmišljati 🙄 mjerim joj trenutnu vreću koja nema noge, ali duga je 70 cm i ona ima možda 5 cm lufta. Pa me strah šta ako mi brzo preraste vreću od 70 cm? 😬 plus koliko su te zimske debele, da li će joj biti u tome pretoplo spavati na proljeće? Ja sam odabrala premium zimske s rukavima, čini mi se da su Principessa i Kety rekle da su narucila od Etherala , jeste i vi te premium s rukavima ili?
Lakše bi mi bilo da vidim to uzivo, a i da znam kako brzo će ona rasti 🤣
Jess, premium zimsku s rukavima, posaljem ti slikice na messenger kaj sam ju slikala obucenu,javi se samo🥰🥰
Ciklakuha se 1h…probate piknut vilicom dal je mekana. I da kuhate u kori 😊 najbolje ogulit dok je jos topla i onda zamrznut.
Ruzica zubici…mogu da. Maloj od sogorice(sad ce 11mj) rastu gornje dvojke…ima donje jedinice samo.
Ok, a kako onda s njom pri odmrzavanju, još se dokuhava ili samo pustim na sobnoj temperaturi da se odmrzne
Moja vreca je mali andeo, i objasnili su mi da se vreca mjeri od ramena do nogica, on ima 65cm, i zadnjih 2 tjedna mu je vreca premala. Uzeli smo od 0-4 mj i duzina vrece je 55cm. Ja sam uzela klasicnu vrecu sa rukavima koji se mogu skidati po potrebi. Ima cak i dole cif za mjenjanje pelena
https://ibb.co/253Mys9
Druga velicina je 4-9mj
Ciklakuha se 1h…probate piknut vilicom dal je mekana. I da kuhate u kori 😊 najbolje ogulit dok je jos topla i onda zamrznut.
Ruzica zubici…mogu da. Maloj od sogorice(sad ce 11mj) rastu gornje dvojke…ima donje jedinice samo.
Ok, a kako onda s njom pri odmrzavanju, još se dokuhava ili samo pustim na sobnoj temperaturi da se odmrzne
Ne, samo pustis da se odmrzne na sobnoj temp. Kad bi dokuhavala izaslo bi iz nje sve van. Ako je velika kod zamrzavanja preporucam da si narezes na manje komadice..na pola il na 4 dijela. Jer kod uvodenja oni vecinom protestiraju na ciklu pa odbijaju...bolje im stavit manji komadic pa lakse prihvate 😊
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Ne, samo pustis da se odmrzne na sobnoj temp. Kad bi dokuhavala izaslo bi iz nje sve van. Ako je velika kod zamrzavanja preporucam da si narezes na manje komadice..na pola il na 4 dijela. Jer kod uvodenja oni vecinom protestiraju na ciklu pa odbijaju…bolje im stavit manji komadic pa lakse prihvate 😊
Super, puno ti hvala 😊
Uveli smo meso, mali je odusevljen! Nudit cemo mu 3x tjedno, ne vise. Utorkom im javimo, u sri zakolju i u cet papa. Svjeze meso cu pospremit u led i kuhat mu. Kokice su s peradarstva koje je dovoljno veliko da prodaje meso u eko ducanima a dovoljno malo da sve proizvode sami, organsko i paze na kvalitetu. Dakle 3 dana meso i povrce, 3 dana samo povrce+riza/zitarice i voce i 1 dan riba. To do ljeta bude file oslica od leda a preko ljeta svjeza nasa orada i brancin. Molim vas ako uocavate nest lose u tome da mi napisete, nova sam mama 🙈🤷♀️💜
Mali ne puze nego se kotrlja, puno papa, dobar mi je i to je to.. svima zelim uspjesan tjedan 💕
A da, na hipp 2 prelazimo sa punih 7mj, nakon svakog rucka mu dam 2-3 zlice nekog voca kao desert i na 2.obrok prelazimo s punih 7.5mj, sad mi jede 1 obrok, nekad 70, nekad 100ml i jos i pije mlijeko nakon toga. Ide nam polako ali nam se ni nikam ne zuri. Zdrav i velik je.. ne mislim uvodit cajeve ni sokice, vode popije 40ak ml kroz dan.
Mi smo uspjesno uveli jaje, Emmie da ti javim, nema nikakvih alergija🥰Cijelo kuhano jaje zblendam i pomijesam sa palentom, neko tako jelo s jajetom ce nam biti kada necemo jesti meso.
Od mesa jos uvijek smo samo na piletini. MissGraz 💜nasmijala si me s maminim (svekrvinim?) komentarima za vegetarijanstvo🤣 a papa teletinu hahahaha😂🤣bravo za teletinu, ja cu jos malo pricekati da napuni 9 mj pa cemo onda i mi na teletinu.
Oslic se jos ne usudim iako bi kao mogli...mozda za koji tjedan..
Od novosti je to da se mala ustaje npr.kad je uz nas na kaucu, ustaje se uz drzanje za nas, kad je na puzalistu, ustaje se drzeci se uz one velike jastuke koje sam stavila pokraj uz zid da se ne lupi. I stalno je "pod nogama", puza prilicno brzo i jako moramo paziti na nju🤭
A sto se mene tice, ja ne znam sto je meni, meni se stalno spava, pijem i vitamine i minerale i mala nije losa, opet mi lijepo spava po noci, vec tri noci ponovo u komadu, ali ja se nikako odmoriti...vec mi napamet palo da nisam opet trudna, majke mi, ovo je kao u prva tri mj trudnoce-samo gledam di je krevet😂🤣😂🤣 jel i vama kojoj tako ili sam ja izgubljen slucaj???
(Ekipa PRO Ruzica, MissGraz, Mom,ovo pitanje se ne odnosi na vas jer ste vi kronicno neispavane jadnice nase💜💜💜)
Uveli smo meso, mali je odusevljen! Nudit cemo mu 3x tjedno, ne vise. Utorkom im javimo, u sri zakolju i u cet papa. Svjeze meso cu pospremit u led i kuhat mu. Kokice su s peradarstva koje je dovoljno veliko da prodaje meso u eko ducanima a dovoljno malo da sve proizvode sami, organsko i paze na kvalitetu. Dakle 3 dana meso i povrce, 3 dana samo povrce+riza/zitarice i voce i 1 dan riba. To do ljeta bude file oslica od leda a preko ljeta svjeza nasa orada i brancin. Molim vas ako uocavate nest lose u tome da mi napisete, nova sam mama 🙈🤷♀️💜
Mali ne puze nego se kotrlja, puno papa, dobar mi je i to je to.. svima zelim uspjesan tjedan 💕
Ok ti je to, mozes meso i 5x tjedno, jedan dan riiba, jedan dan povrtni. I u kombinaciji s mesom mozes i zitarice dati.
Trazi ti mlijeko iza jer mu obrok nije dovoljno kalorican. Mozes dodati AD u kasicu (npr. Griz na vodi skuhas + ad+ voce/povrce)
Za rucak, slobodno uz meso daj i zitaricu. Npr proso +piletina + mrkva + tikvica (ispadne ko neki rizoto)
Sortiraj odgovore
Najstariji