Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kety992
    23. Listopad 2021. 09:27

Mom i moj se budi cesce nocu...ovu noc svaka 2h 🤯 ja jos nisam uvela nista..dns mu je tocno 5 mjeseci...sad kak je bio prehladen nudila sam.mu cesce da cim prije prode ta prehlada i sad je tak ostalo jbg...nezz kak da mu maknem to cesce..nadam se da ce sam vratit na staro. Iako sumnjam kad mu i uvedem dorucak da ce bolje spavat. Preko dana spava 2,3 x po 20-30min i jedan malo duzi spavanac od 1h(😏 meni pre malo,njemu ocito dovoljno)  sisa isto na zahtjev...a bocu i dalje ne zeli...sretno nam 😅😅

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• julesica
    23. Listopad 2021. 11:37

mom_of_4

Zene moje…meni vise nije dobro….ima 10’dana mala mi je nemoguca.Ne spava ni danju ni nocu..128 puta nocu se probudi i trazi sisu,danju zaspe 4 puta po 5 minuta..meni se place..pocela sam s jabukom i kruškom … ali ona pojede par žličica doslovno a ostatak dana samo sisa…ako vam nije problem i ako se kome da ocete mi reci prvi obrok koji ste dali svojoj bebi jer sam zaboravila odprilike ,ja cu njoj pocet sve jer ja vise nezz sta da radim i zasto ne spava..peče me sisa…zivci su mi na izmaku..
    Uopce se ne sicam sta sam procitala sad kod vas jer mi je koncentracija nula bodova.

Ja sam prvo dala batat, pa tikvicu, pa tikvu, onda sam prešla na voće, jabuku i šljivu je do sada probao. Moj bi jeo na zlicu što god mu daš, na bocu nekada vrišti iako je gladan 

• avama
    23. Listopad 2021. 12:47

thera

Avama,drzite se i cuvajte. Pretpostavljam da je baka sama i da ce se netko morat brinuti o njoj? Ako da,probajte sto krace boraviti kod nje,uz otvorene prozore,masku na licu,dezinficirat sve kasnije. Kod nas na zalost ni to nije pomoglo i znam trenutno jako puno ljudi koji su cijepljeni i zarazeni,ali srecom nemaju jake simptome. A opet ne mora biti,moji su bili s nama i hvala bogu nisu se 

Stric je s njom. Tata je bu osinoc kratko i nije bio baš skroz blizu. Tata je cijepljen, al isto ništa ne znači nažalost. Sad.sta je tu je. Danas je baka ok, ali to se  ikad ne zna

• avama
    23. Listopad 2021. 12:48

mom_of_4

Zene moje…meni vise nije dobro….ima 10’dana mala mi je nemoguca.Ne spava ni danju ni nocu..128 puta nocu se probudi i trazi sisu,danju zaspe 4 puta po 5 minuta..meni se place..pocela sam s jabukom i kruškom … ali ona pojede par žličica doslovno a ostatak dana samo sisa…ako vam nije problem i ako se kome da ocete mi reci prvi obrok koji ste dali svojoj bebi jer sam zaboravila odprilike ,ja cu njoj pocet sve jer ja vise nezz sta da radim i zasto ne spava..peče me sisa…zivci su mi na izmaku..
    Uopce se ne sicam sta sam procitala sad kod vas jer mi je koncentracija nula bodova.

Isto  je i kod nas već 2,3 tjedna. Po danu ako odspava pola sata. Nekad sat ukupno.  Probala sam dati i mlijecnu kasicu navečer  i isto se budio

• NeverEver
    23. Listopad 2021. 12:50

I ja sam prvo tikvicu dala, zatim batat pa ciklu pa krumpir.. onda voce pa onda zitarice i sad sam bas nabavila bijelo meso od domace koke pa krecemo i s tim.  
    Za prehlade/bolesti, ja sam godinama u kavi pila med i nisam nikad imala gripu u zivotu, nisam se nikad cijepila a povremeno imamo prehlade, hunjavice suprug i ja ali eto zbog maski i svega nismo imali od 2019.nista, ja i duze a on od tada. Mislim da je dobro bar povremeno uzeti vitamine ali kljucna je prehrana, provjetravat prostorije i to, standardno. Koronu nismo imali, cijepljeni smo pa ocekujemo blazu verziju dok donese mali iduce jeseni iz jaslica.. 

Elledanse
    23. Listopad 2021. 16:08

Ja sam do sada uvela tikvu, batat, tikvicu, jabuku, proso, maslinovo ulje. Proso mi izgleda zanimljivo pa bi to i nama mogla ubaciti u prehranu jednog dana kad ja budem kuhala 🙈 . Sljedece cu ciklu i mozda mrkvu jer smo oboje dobili domace. Poslije toga cu opet neko voce i tako ovisi ako mi jos nesto naleti domace. Inace kupujem u trgovini. A malo cu potraziti i ima li ista bio a da je vjerodostojno. Ovdje bas i nema, ali kad otidemo kod muzevih roditelja moglo bi biti jer je manje mjesto i ljudi se time vise bave. 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

zabica
    23. Listopad 2021. 16:16

EmEn9

Zabica ma ne smijemo se što bi se smijale, a ja pa stalno npr kupujem preko svakakvih webshopa i iz hrvatske i iz vana i nemam nikakvih problema s tim znači stalno mi dolaze paketi sram me poštara i dostavljača 🤣🤣 , a ono na drugu stranu. nisam znala što su te zobene i neke žitarice itd a 3 djece 🙈🙈🙈🙉🙉🙉 zato smo tu da se ne smijemo nego pomognemo jedna drugoj kako možemo i djelimo iskustva da nam bude lakše. 😊😊😊🤩😍

EmEn 🥰🥰meni je za sada vrh postignuca od tih namirnica proso, slanutak i integralna riza🙈 Meni to sve fino, ali kad ovi moji troje to vide na meniju, odmah zakolutaju ocima-opet ova mamina zdrava hrana, kao nije njima to ukusno.🤣😂
    Al zato malu sada sve ucim po redu-papati ce ona to s mamom vec vidim🥰

kety992
    23. Listopad 2021. 17:39

Zabica tak je bilo i kod nas..nisam ja a ni kod muzevih nikad to spremali...ali za sve postoji prvi put...i eto muz vec par godina vise voli da mu spremim to zdravije...navukao se covjek i na avokado...kad sam ja to krenula spremat gledali me kao da sam s marsa pala. Sad su svi u tome. Velim ja nisam nikad to do 20 i nesto g jela...al zasto da djeci uskracujem...moji bas vole...curka zna da je zdravo..ona je tip koji voli popit sokic al vise domaci. Coca cola i to..nikad,ponude ju al ona pristojno odbije. Sin je na vodi...nikad ni soka popio nije ima 5g...sina za hranu dobimo tako da mu samo spomenemo misice(pati na superjunake) i odmah sve voli 🤣👌🤭 al najvise od svega voli blendano voce sa zitaricama,sjemenkama i cimetom.  Nadam se da ce i ovaj malac bit zainteresiran za hranu i papat ko i ostatak 😊

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• julesica
    23. Listopad 2021. 19:10

Ok, jedno glupo pitanje. Vidim da spominjete ciklu, htjela bih dati malom, no jedinu ciklu koju sam ikad kupila je ona u staklenci🤦 naravno da neću dati tu, nego kupiti svjezu ali kako to skuhati, koliko dugo i slično. I koliko je loše spremiti onu iz trgovine?

zabica
    23. Listopad 2021. 20:02

kety992

Zabica tak je bilo i kod nas..nisam ja a ni kod muzevih nikad to spremali…ali za sve postoji prvi put…i eto muz vec par godina vise voli da mu spremim to zdravije…navukao se covjek i na avokado…kad sam ja to krenula spremat gledali me kao da sam s marsa pala. Sad su svi u tome. Velim ja nisam nikad to do 20 i nesto g jela…al zasto da djeci uskracujem…moji bas vole…curka zna da je zdravo..ona je tip koji voli popit sokic al vise domaci. Coca cola i to..nikad,ponude ju al ona pristojno odbije. Sin je na vodi…nikad ni soka popio nije ima 5g…sina za hranu dobimo tako da mu samo spomenemo misice(pati na superjunake) i odmah sve voli 🤣👌🤭 al najvise od svega voli blendano voce sa zitaricama,sjemenkama i cimetom. Nadam se da ce i ovaj malac bit zainteresiran za hranu i papat ko i ostatak 😊

Joj Kety super za tebe i tvoje 🙂🤗ma voce i povrce kojekakvo egzoticno, ma sve valjda sto ima u trgovini hoce oni uglavnom (osim malog-on je u povrcu izbirljiv), ali ovo zitarice i mahunarke tesko... muz jedino grah i lecu priznaje🙈a djeca ni to. A integralnu tjesteninu ne zele ni cut... a meni vec dosta da kuham svakome posebno...🤭 znas kaj, palo mi sad na pamet da ja njima to postupno uvedem... (ko bebi jel🤣😂), tipa umijesam malo integralne rize u ovu obicnu i tako povecavam kolicinu, bolje ista nego nista...je da ovu integralnu moram ranije staviti kuhati, ali bit ce red ako mislim ikako ih dobit🙄🤭🤣😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.