Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BruNa
    06. Travanj 2021. 07:19

Je, to je prednost izdojenog, znas kolko pojede !;)

• ružica
    06. Travanj 2021. 07:21

Dobro jutro mame❤️,

Kakva je bila noć?
    Moj je plakao od 15 sati navečer gotovo do ponoć..
    Tada je zaspao do 4:30 sati, nakon toga mjenjanje, hranjenje i kad smo ga  rstili u krevet opet se natezao, stenjao, stvarao zvukove ali nama stresa docoljno da vise ne zaspemo. 
    Imate li iskustva s ovim kad ih vratite u krevet da stenju, grce se, izvijaju, eto samo je bilo bez plakanja...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Emmie
    06. Travanj 2021. 07:44

Ružice, žao mi je što niste imali bolju noć i dan. Moja malena je prespavala dan ( samo se budila da jede) , a onda skoro bila budna od 10:30 navečer do 4:30 ujutro..zaspe, pa se probudi i sve tako. Nije bila nervozna, samo je razgledala okolo, jela, kakala (ali bez drame😅) i malo gugutala.
    Kad smo imali taj period grčenja, izvijanja, stenjanja to je skoro uvijek završavalo plačem. Stenjanje u snu je trajalo satima. Čim krene izvijanje, probudila bi se i plakala. Samo sam mogla da je uzmem i nosim. Patronažna mi nije ništa preporučila...nikakve kapi koje bi mogle pomoći😏

• BruNa
    06. Travanj 2021. 08:11

Ruzice, mislim da vecina nas prolazi sve isto: ocito nam je potrebno samo strpljenja!

pupetta
    06. Travanj 2021. 08:15

Jutro, mame! 
    Moj je malac imao savrsenu noc, budila sam ga na svakih 3 ipo sata za papanje. Jedino sto ja nazalost nisam to iskoristila jer me muci ovaj blister na bradavici koji ne prolazi i vidim da mi mali ima krivi hvat jer mi se stvaraju ranice, a ne znam sto krivo radim. Pogledala sam valjda 1000 videa i slika, samo me nervoza uhvatila i nisam mogla zaspati. Jos se probudila i sve oko mene mokro, krenulo se cijediti iz sise. Eto da se ja malo pozalim za dobro jutro 

Baby P 03/21 💙

• Ivancica90
    06. Travanj 2021. 08:55

Dobro jutro mame 😃 Mi smo imali dobru noć, budio se svaka 3 sata papat i natrag zaspo. Jedino je malo urlo dok sam mu robicu presvlačila jer je zaspo na meni pa ga je mlijeko kaj je curilo ful smočilo.

.

Emmie i BruNa ako vam hoće na šeširiće, možda da ih probate usred dojenja maknut i dok onak već postanu pospani? Tad nije beba više jako gladna i dok je pospana je manja vjerojatnost da skuži kak ga nema. Mi smo šeširiće maknuli tako kad mi je slučajno ispo dok je on dojio i on je uhvatio ciku prije nego sam ga ja stigla vratit. A kad bi mu ja prije toga probala bez šeširića dat samo je urlo i opće nije htio zatvorit usta oko cice nego bi maho glavicom i tražio di je.

.

Uh, mene uhvati nervoza kad me probudi i budem pospana, a on se dere i neće se smirit na par minuta da dođem k sebi i stavim ga normalno na cicu . I inače sam ful nervozna dok mi se spava ili sam gladna, tako da mi ovo baš tesko padne.

.

Ja isto nisam sigurna da imam dobar hvat. Radim sve po uputama, ali imam male bradavice, aureola mu je skoro cijela u ustima, doslovno naguram kolko god ide, ne cmokće, ne boli me dok vuče, ali mi ranice na vrhu bradavica nikak da prođu bez obzira na purelan i multi mam, i bradavice se mi ful rozo crvene i osjetljive. I desnu mi puno bolje uhvati i bradavica mi je nekak ispupčenija i tu si je navuko više mlijeka. I kolko god ja pokušavam forsirat lijevu da se izjednače i da ne bude tolko manja od desne, nije da mi baš uspijeva.

TheTina
    06. Travanj 2021. 10:32

Dobar dan svimaaa, bas je prekrasan dan danas, obozavam snijeg 🤩🤩🤩 Drzala sam curku kod prozora da gleda snijeg, nije joj se bas svidjelo 🤦‍♀️.
    .
    Ja imam problem u zadnjih par dana...bradavice mi na mjestima znaju postati bijele i kad dotaknem je kruto. Nista me ne boli, ne svrbi me i pojavljuje se u razlicito doba a ne samo nakon podoja. Jucer sam se izdajala jer smo isli na put i opet mi se pojavilo tak da nije da se radi o nepravilnom hvatu. Isto sam proucavala taj hvat i curka mi stvarno lijepo zahvati sve i ne boli me nista osim na pocetku dok mi izvlaci bradavicu. To mi se zna pojaviti i tijekom tusiranja. Sad neznam jel to taj blister koji je netko spominjao ili ne.

Lady_E
    06. Travanj 2021. 11:03

Dobro jutro mame 🤗
    Mi smo isto imali dobru noc. Jedino je sinoc prvi put zaspala sama. Inace mi zaspi na sisi ili ju eventualno poslije sisanja jos kratko ljuljam na rukama. I to obicno bude izmedju 21 i 22h. Sinoc se najela i budna ko sova 😄 nije se htjela nositi i na kraju smo ju spustili u krevet izmedju nas dvoje i pustili na youtube-u zvuk fena. Ona se igrala s rukicama nekih pola sata i na kraju je zaspala oko 22.30. Budenje za sisanje u 2.30, 6.00 i 08.00. Konacno budenje u 09.30. Nocas mi nije stenjala i bas sam se iznenadila jer je prethodne dvije veceri poslije svakog sisanja stenjala i izvijala se, bas sve isto kao i kod vas. Nista drugacije nisam radila i pitam se o cem to ovisi 🤔 
    .
    Mislim da nam je svima ovdje isto, imamo svakakvih dana i dobrih i losijih. Mene slomi kad ona place satima, a ne mogu joj nikako pomoci i smiriti ju. Bas se osjecam kao losa mama i isto se moram isplakati i onda dobijem neku snagu za ici dalje. Jucer smo napunile 2 mj i mogu reci da mi je tek sad maaalo lakse. Pocela se dosta smijati i primjecivati okolinu i igracke, reagira na zvuk i nase glasove. Nekad prestane plakati samo kad joj se javim i kazem da sam tu ili kad stavim pred nju novu igracku. Do prije cca 2 tj to mi je bila nemoguca misija 😄 nije htjela nikada sama lezati ma ni 5 min. Samo je htjela na ruke, a cesto bi i u rukama cendrala i negodovala. 
    U glavi sam si postavila da je to sad tako, da ce brzo proci kao sto sve prolazi i da je ona samo jednom mala i da ce se svaka zrtva, nesprospavana noc i nosanje isplatiti. 
    Negdje sam procitala da s 3 mj postane lakse, tada bi i grcevi vec lagano trebali prestati. Dan po dan i ja vjerujem da ce nam biti sve lakse i lakse ❤

Podsjeti me da su Tvoji planovi bolji od mojih zelja 💖

• avama
    06. Travanj 2021. 11:07

TheTina

avama

A joj cure i moj se muci i stenje i napinje od 23 sata. Izgleda da se naguta zraka, a podrignuti nece nikako. Evo ga i sad ista stvar.
    Sutra cu pitati dr.da li smije espumisan (posto je ranije rodjen). Pomogla bi mu, a ne znam kako.

Smije ti sigurno. Moja je rodena u 35tt i normalno je pedijatrica prepisala espumisan. S bebicama koje su ranije rodena ide sve normalno samo kaj njima rade dodatne pretrage, tipa uzv mozga (mi sad opet moramo ic na kontrolu). Al naravno, bolje je uvijek pitat 🙂

Ok hvala. Nama nisu radili uzv mozga. 

• avama
    06. Travanj 2021. 11:09

ružica

Dobro jutro mame❤️,

Kakva je bila noć?
    Moj je plakao od 15 sati navečer gotovo do ponoć..
    Tada je zaspao do 4:30 sati, nakon toga mjenjanje, hranjenje i kad smo ga rstili u krevet opet se natezao, stenjao, stvarao zvukove ali nama stresa docoljno da vise ne zaspemo.
    Imate li iskustva s ovim kad ih vratite u krevet da stenju, grce se, izvijaju, eto samo je bilo bez plakanja…

Da tako je i kod nas, rekla je pedijatrica od sunke haha. Nadam se da ce proci

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.