Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • EmEn9
    06. Svibanj 2021. 11:42

Ružice ja ti isto imam tu kinderkraft 5 u 1 ali u biti netreba mi to 5 u 1 nego samo koristim ovaj polusjedeći položaj da mozemo pricat s njim i igrat se  i to mi je super. Ostalo mi ne treba jer kosaru na kolicima imam za spavanje i uspavljivanje i vozanje po kući tako da u biti meni to nije niti bilo potrebno da je 5 u 1 jer je skupo a ne koristim tako da ako i ti imas kosaru na kolicima za po stanu onda ti to nije potrebno nego bolje da kupis samo taj polusjedeći polozaj i to bude po nekih 200 -300kn a ovo je oko 900kn a nije potrebno nego sam ja dobila to na poklon a inace da sam isla. sama kupovat dovoljno je samo taj 1 polozaj za igru i pricanje

blossom
    06. Svibanj 2021. 12:08

Thera u jednom trenutku imala sam podoj po 10min na svakoj+AD 30ml, nakon što je malena ojačala/počela dobivati na kilaži - od tada je na meni 15-20min i budim ju svaka 2 sata, po noći 3
    Imala sam sreću da nas je patronažna vodila kroz sve i znala svratiti samo da ju vagne, tako da sam znala da je sve ok
    Ako ti dolazi još patronažna zamoli ju da vas poprati

Sunflower! 🌻
    06. Svibanj 2021. 12:13

Bok cure, evo da vam se i ja pridruzim ovdje! 
    Ana nam je stigla u petak ujutro, velika curka od 4880g i 55cm. Porod je bio vaginalni na mojih 166cm i 58kg pa joj je napukla kljucna kost, ja plakala kad mi rekli to prije otpusta u nedjelju, sva pod hormonima, cinilo mi se ko smak svijeta, ali na svu srecu nije to ipak nista tako strasno, to mi svi govore, moramo pazit na ruku 2 tjedna, ne povlaciti ju, stavljati na suprotnu stranu, nista oblaciti preko glave itd, a nakon 2 tjedna to samo zaraste. Tako da sljedeci petak idemo kod nase pedijatrice da ona to pogleda i nadam se da ce biti sve ok i da se mozemo nakon toga normalno ponasat s njom. 
    Inace je dobra beba, doji, kaka, spava, tu i tamo malo cendranja ali izdrzivo 😇
    Nisam zapamtila iz prethodnih trudnoca, nskon kolko su vam otprilike krenuli savovi dolje ispadat? Nisam rezana ali sam popucala i zaradila 6 komada 🙄🙄

• Ivancica90
    06. Svibanj 2021. 12:49

Mateja čestitam, Ana je prava velika cura, nadam se da joj bude to sve brzo prošlo i tebi želim brz oporavak 🥰

.

Bubice hvala, vraćam ga onda na veći razmak, mislila sam da mu treba više jer je po noći počeo spavat 9-10 sati u komadu. Evo danas je na razmacima od 3 sata i još je papo sam jednu cicu, inače bude na obje i zaspo je dok sam ga držala da podrigne tak da pretpostavljam da nije gladan.

.

Kad je sit? To i mene zanima, ja ga u principu dojim kolko hoće, to je u prosjeku 15ak minuta, al ne znam opće procjenit kad se najeo. Jer on i dok bljuca ful jako odmah bi jeo još. Patronažna mi je isto rekla da nema što radit na cici duže od 30 minuta, al sad je već velik pa ionak ne bude tolko, za par minuta već on nju ful isprazni. 

Jagodica125
    06. Svibanj 2021. 13:45

Majcin sine, koji dan!🥵 mamice bok!👋 evo nas dvoje smo u krevetu, ja na boku odmaram, malisa u gnijezdu do spava. Danas je citavo jutro bio budan, pa malo grintav, pa ga zanunam jer vidim da je umoran, spustim i hop - oke otvorene i plac se nastavlja😳😭
    .
    Hipertonus - hvala vam curke za info! Ne da ista losega proricem, Boze sacuvaj, ali mislim da cemo i mi morati neuropedijatru u dogledno vrijeme. On ima sakice cvrsto stisnute skoro pa stalno, isto kad ukruti ruku ili nogu, nemres obuci pa da se na glavu postavim🤷‍♀️ ali opet, bolje zelim sto prije znati sto je posrijedi i sto nam je ciniti, nego da zivim u neznanju na njegovu stetu🥺
    .
    Danas smo punih mjesec dana, curke moje!🥳🎂🎉🎊🎈🍾🥂

Jagodica125
    06. Svibanj 2021. 13:49

E da, meni je danas 3.dan ds ne krvarim, u iscekivanju sam da mi se ciklus vrati u normalu i menga krene. Jutros sam imala takve menstrualne grceve, da sam skvrcila noge i savila ih ispod, legla na njih, popila Neofen, inace trpim, ali ovo je bilo gadno😵😓

pupetta
    06. Svibanj 2021. 14:06

Mateja dobro nam dosla i brz oporavak ti zelim 
    Bubice drago mi je da si bolje i da ste sad uhvatile ritam hranjenja. Mislim da neces ostati bez mlijeka jer ne dojis, ukljuci se na fejs u grupu Mame izdajalice, mozda ti bude korisno 
    Sitost - ja se uopce ne opterecujem time, znam kakav je vrisak u pitanju kad su bebe gladne i ja sam to samo jednom dozivjela jer cim vidim da se vrpolji i kenjka, a da je proslo vise od 2 sata od hranjenja, onda znam da je vrijeme za novo. Moj malac jede svakih 2 - 3 sata, najcese 2 ipo tijekom dana, a tijekom noci zna biti i po 3 ipo. Mislim da je to skroz ok razmak kad je beba samo dojena, ako je kombinacija s AD onda je naravno vec drugacije jer je AD zasitniji i znas koliko je tocno pojedeno.

Baby P 03/21 💙

• ružica
    06. Svibanj 2021. 14:15

Mateja91, dobrodošla i iskrene čestitke!
    Samo ću ti reći ti si heroj🤣, skoro 5 kila izbaciti na tvoju visinu je herojstvo...
    Meni su ti šavovi ispali da nisam nijednog vidjela, valjda su se u krvi izgubili...
    Krvarila sam 26 dana, 27 dan krvarenja više nije bilo, samo još žuti iscjedak koji je i danas prisutan - 57 i dan od poroda.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• ružica
    06. Svibanj 2021. 14:18

Ivančice,

Tvoj maleni spava po 10 sati u komadu?
    Pa kad je počeo tako spavati, kako ti je prije spavao??

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Petra982
    06. Svibanj 2021. 14:29

Drage mame! Eto, i ja sam mama po treći put!!! Adrian se rodio sinoć u 22:30, 3310gr i 51cm čiste sreće i ljubavi. 
    Nakon pregleda jučer i dr. sablažnjavanja oko termina koji je ipak bio 28.4. dr je rekao da me treba zaprimiti u bolnicu, al kako nemam test na covid i nisam hitnoća, nek dođem sutradan. 4cm otvorena, sve ok! Obzirom da je moja glava odbijala pojam indukcije, nakon testa sam prošetala, došla doma i popila kavu... Oko 14 cca kreću nekakvi trudovi, nejednaki po intenzitetu, trajanju i razmaku. Došli, prošli, neke je trebalo prodisati, neki bi samo prošli... Nikako nekakav obrazac da kažeš, ok, to je to, idem na odjel. 
    Oko 20 sam išla pod topli tuš, učinilo mi se da su trudovi stali. U 21:40 osjetim bol u trbuhu,čujem zvuk kao da je netko otvorio šampanjac i kažem mužu, pukao mi je vodenjak idemo!!! I fakat kako se stala na noge krenulo curit u naletima. Odjednom trudovi jaki, kad krenu moraš stat i disati. Jedva se obukla, sišla do auta ( a svako malo trud zaustavi) i došla u bolnicu u 22:10. Dočekali me ležajem, pravac box, skinuli me, polegli, pregledali otvorenost i rekli tiskaj. Meni nikako nije pasala poza, molila sam ih da me podignu, al Adrian je bio tu u dva truda. Opet sam ona koja je došla i rodila! 🙈
    Muž je to propustio jer je išao maknut auto s ulaza i upisati me u bolnicu, i mrvu mi je žao, al smo se zato družili do 1.
    Pukla sam malo, šavovi nisu strašni, a zbog hemeroida sam na posebnoj prehrani. Normalno mokrim, super se osjećam kao da rodila nisam!
    Sika je aktivna, Adrian papa i spava i predivan je!!! 
    Pusa svima

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.