Pozdrav curke 🙋♀️
Dobrodosle nove mamice, zelim vam brzi oporavak i cestitam na bebicama 🥰.
.
Kod nas je zadnja dva tjedna ludnica, curka je imala krstitke i tata je slavio okrugli 30-i tak da smo bili u pripremama i slavlju. Preko noci i dalje super spava s jednim budenjem izmedu 3 i 4 i spavanac do 7,8, a preko dana je sad vec puno budna. Poceli smo ju ostavljati samu u koljevci ili u njihaljci i zenska si nade neku zanimaciju i “prica” sama sa sobom, a kad vidi nas pocne se jako smijati i gugutati. Poceli smo ju i navecer budnu stavljat u kindic da se nauci sama zaspat i za sad uspijeva. Nadam se da ce tak ostat i dalje 🤞🏻. Citam vas i divim vam se kak izdrzite budne cijelu noc, mene je moja razmazila i ovo jedno budenje mi je nekad tesko (znam spavat sjedecki dok ju dojim) 🙈.
.
Mi smo danas bile na Goljaku kod fizijatra. Posto se vodi ko nedonosce ima pravo na vjezbice pa je pedijatrica rekla da to iskoristimo da joj vjezbice nikak nece odmoci. Bila je super na pregledu i rekao je fizijatar da za svoju dob super drzi glavu i da je jako zivahna, refleksi i misici su u skladu s dobi, zna isto stiskati sakice ali ih i otpusta sto je normalno za tak malu djecu. Ugl, posto ima pravo na vjezbice, narucio nas je na baby handling pa cemo sad par dana hodati gore da naucim pravilno nosenje, dizanje, presvlacenje i sl. Bas se veselim a vidim da i ona obozava vjezbat.
.
Dojenje - moja trazi nekad za sat vremena opet ( najvise navecer izmedu 7 i 9 i posle toga spava 6 sati u komadu) a nekad za 5,6 sati. Prije sam gledala na sat i ako je proslo 3 sata a nije jela, stavljala sam ju na cicu, ona nije odbila al zato je posle plakala dok se nije zbljucala. Muz i ja smo zakljucili da joj je ocito previse tak da sad dajem iskljucivo na zahtjev. Nekad jede po pol sata, a nekad je gotova za 10min. Takoder, isto sam ju stavljala na cicu kad je zaplakala dok nismo skuzili razliku u placu. Drugaciji je plac kad je gladna, kad joj se spava, kad joj je dosadno, kad trazi mazenje i paznju i kad ju boli nesto. Tek sad kad sam to otkrila nam je puno lakse i sirota vise nema ni tolko problema s bolovima u zelucu zbog previse hrane 😅
Pozdrav drage mame,
Molila bi za savjet od onih koje su sivane nakon poroda. Radili su mi epiziotomiju tijekom poroda i sada uzasno boli i pece,te mi nekad niti tableta ne pomogne. Kako ste se vi nosile s time? Da li ste koristile nesto osim tableta protiv bolova? Bilo koji savjet bi mi dobro dosao! Hvala unaprijed i oprostite sto prekidam Vase teme😘
Kupi Rivanol u apoteci, stavi na ulozak, on hladi i ima antiseptik djelovanje... Meni pomoglo..
Evo od 17.30 napokon se uspavali i sve što mi je danas rekla patronažna pada u vodu. Papao tri puta od 17.30 do 20.30 i tri puta se pokakao. Lijepo je podrignuo i sve ali non stop plač, u 22 mu odlučim dat dohranu, popapa svih 70ml i zaspe ko top, ja sad više ne znam šta da mislim 🙍🙍
Ne vjerujem da vuče bezveze sisu, ako se tri puta pokakao, a opet izgleda da je bio gladan.
Dam lijevi bubreg da naučim što koji plač znači 🤣🤣
Vi sve super hendlate, nadam se da ćemo se i mi uhodati uskoro 😊
Sutra idemo van, ja moram na vadjenje šavova.
Jutro mame! ☀️
Kod nas opet ista epizoda nervoze sinoc. A ja zadnjih dana bas umorna jako. Muz mi je sinoc odrzao “lekciju” da moram usporit i da ne mogu vise forsirat da je kuca po ps-u, nego da sjednem i da se odmorim kad ona spava. Ali tesko da cu to promijenit s mojim okp poremecajem. 😅
.
Evo jedan koristan video... https://youtu.be/afMNp6Q4u7s
.
Ugodan san svima! 💛
Dobro jutro mame drage!
MissGrazz, i kod mene sve isto. Nervoza kod malog i moj umor. Vrijeme danas užas i ne može se nigdje a muž radi od doma. Dakle kad mali plače ja mogu biti u sobi. Ajme.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Mame jutro, kako ste nam spavali?
Mi smo moram priznati jucer imali dan spavanja. Znaci pisala sam kako nam je odrapila 7h u komadu (od pola 1 do pola 8 ujutro), pa je opet zaspala od pola 10 do 12, od pola 2 do pola 7 i onda od pola 12 do pola 4 u noci i evo od pola 4 do pola 8, papal, presvukli se i sad opet spavamo. Ja prezadovoljna i sretna sto sam nakon ne znam ni ja koliko uhvatila s njom preko 8h sna 💪👍🥰
Nea 💗
Bubica - eto ne znaci uvijek da je beba gladna, ja sam sa svojom to usvojila jos prvih dana, al ja recimo kao da imam sesto culo, jako brzo sam odgonetnula sta koji plac i raspolozenje znaci, pa nisam imala problema kao ti. Mene su pogotovo sveki vikala, jao pa ona ti premalo jede bla bla. Meni to islo na zivce vise svaki dan. Ona meni super napreduje, ne zali se, kakica uredne i boje i teksture, pedica rekla sve uredu i kak ti mozes govorit da je gladna, a znam da nije 🤦♀️ ja sam njoj davala cesce, ali po malo jer joj tako najbolje odgovara za zeludac. Pedica samo pohvalila i samo tako nastavite. Ona teorija o AD-u i cestim hranjenjem nema veze s vezom. Bitno je da ti nw pojede preko tih 5 obroka po nezz koliko ml u tom tom tjednu. Al hoces ti hranit 5 obroka po tipa 120ml svaka 4h ili ces kao sto ja radim s njom po 60,70ml svaka 2h to je na tebi i bebi kako njoj vise odgovara. Tak da sve ono sto pricaju AD se teze razgraduje, ne smijes davat na manje od 3h itd, to ne drzi vodu. Pa brate mili da se drzim tih principa tek onda bi mi bila gladna. Znam jer smo probali tako. Njoj to ne odgovara. Pitali smo svakog pedijatra kad smo sada bili na svim ovim pretragama i svi su dali 👍 nasem nacinu prehrane i slozili se s istim, dok ona lijepo napreduje i sve je uredno treba se toga i drzati dalje. Tek ako primjetimo da nesto ne stima, onda mijenjati. Ali posto ona tako jede od prvog dana, da nesto i ne stima vec bi nam se pokazalo. Ali neka si ti to rijesila pa sad bar znas sto je. Ja sam uvijek za zdravu, prisebnu i sretnu mamu prije nego onu koja je pod pritiskom zbog dojenja ili cega god. Podrzavam dojenje apsolutno i meni je jako tesko bilo sto ja nisam mogla nastavit. Al iskreno u drugu ruku i sretnija sam, opustenija, zadovoljnija i cak i ga je ful nervozna ja sam dobro i ne pucam pod pritiskom jer sam sama sa sobom u glavi cista. Tak da slazem se, ako ne ide, ne ide i to je to, koliko god tesko bilo ipak treba mislit malo i na sebe, jer beba prije svega treba smirenu i sretnu majku da bi i ona to isto bila 👍🥰
Nea 💗
I da da razjasnim ovo o hranjenju na svaka 2h, to mislim ono dok je budna. Ne budim ju za hranjenje. Al evo recimo primjer od jutros. Probudila se u pola 8, dala joj jest, pojela 60ml, presvukle se, mazile, kad joj je to malo sjelo nakon pola sata dobila jos 60ml, stavila ju u kindic, al nije htjela zaspat odmah, pricala s igrackicama, smijala se, ja joj ponudila jos malo, pojela 20ml (znaci 140ml ukupno) i evo sad spava od pola 9. Kad se probudi opet tako dam joj tako najcesce pojede u jednom susu od 60-90ml, pa se presvucemo, mazimo se, igramo, pa malo opet pojede i tako dok je budna. U danu cijelom, znaci punih 24h mi pojede oko 650, 700ml sto je za njezinu dob taman koliko i treba 👍
Nea 💗
Blossom - ajooj draga bas zvuci 😏 ali dobro, sve za nase malisane. Mi nismo dobili stroge vjezbice, pa ih radimo vise iz igre, da ni ne skuzi da se vjezbamo, a i njoj to najbolje tako sjedne..ma bit ce to sve super 😊
Ivancica, pelene - vidis ja to nisam ni njusila, al nisam ni osjetila da smrde sto ti kazes. A nit sam gledala deklaraciju. Kak kupim tak spremim uvijek imam 3pak u rezervi, novi kad otvorim odmah prebacim sve pelene u ladicu i to je to. Al nama su isto te premium care 🔝 najduze drze, nikakvih reakcija nema na njih, nikada nisu procurile, drze i po 7,8h bez da propuste i najmekanije od svih koje smo do sad probali i dokle god joj odgovaraju samo cemo njih koristit 👍
Mateja, cestitke na curici i bas mi je zao zbog napuknuca 😏 bas uzas zvuci, ali vjerujem da ce se to brzo rijesiti 🥰
Petra - cestitke takoder i tebi na expresno brzom porodu, svaka ti cast 👏🥰
Nea 💗
Bebanomoje - drago mi je da ste dobro i da curka lijepo napreduje 💗💗
Rodin ugriz - sad kad pricate ima ga i moja na kapku, al ja nisam uopce znala da je to to 🤣 izgleda da onda je
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji