Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    pupetta
    07. Svibanj 2021. 09:33

Julesica baci oko na instagram profil ivana.i.jovana. Naci ces dosta korisnih informacija vezanih uz dojenje i odgovore na neka tvoja pitanja  Takoder imas grupu na fejsu Rodina SOS grupa za dojenje, koja je dosta aktivna pa sam sigurna da ces ukucavanjem pojmova u search naci sto te zanima. Osobno se ne slazem sa svim njihovim principima, ali svakako mozes na ovim mjestima naci dosta korisnih info 
    Lea23 sto cesce ispirati ranu vodom i dobro je posusiti. Nemoj na pocetku koristiti nikakve gelove za pranje, napravit ces vise stete nego koristi. Sto cesce mijenjati uloske tako da rana ne bude mokra. Odlican je caj od hrastove kore, skuhaj ga, namoci blazinicu i natapkaj po rani. Brzo ce sve to proci, sretno! 

Baby P 03/21 💙

Bubica1
    07. Svibanj 2021. 09:34

Dobro jutro mamice! 😊
    Nama je bila neka nemirna noc. Zaspala je jucer u 8, probudila se u 1 pa sam joj dala cicu posto u noci ne trazi tak puno i lakse mi je nego da se izdajam u gluho doba noci. Ponovo se probudila u 4, smije se zena sve u 16 i zabavlja sama sa sobom. 😁 Ali strasno nemiran san, stalno komesanje i stenjanje u snu, valjda sam se tisucu put probudila. Tak da sam i ja umorna. Sad u 8 smo papali, taman mislim mozda bude konacno malo odspavala kak treba, ali nista. Ti dosadni prdaci ju bas muce i stalno bude, ocito nam bude danas takav dan. 😊 A nista, izdrzat cemo.
    Ines, ma ja sam pogrijesila sto se nisam malo vise informirala o dojenju prije poroda i sto sam previse slusala okolinu. Jedan kaze ovako, drugi onako i na kraju od svega ispalo jedno veliko sranje da oprostis. Takodjer sam apsolutno za dojenje i majcino mlijeko, ali danas se to mozda i previse forsira, ali nije uvijek lako i isto kod svakog, svaka mama i svaka beba su razlicite i ne ide to uvijek. Ja sam se glupaca previse forsirala misleci da joj cinim dobro, a na kraju sam mucila i sebe i nju bezveze. Da idemo na drugo dijete, pa ne bi vise forsirala to dojenje ako ne ide, nema sanse. Sad nam je super i imamo konacno neki svoj ritam, a meni je najbitnije da mi je ona dobro, bas se vidi koliko je zadovoljnija i jako vesela beba. 😊

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

pupetta
    07. Svibanj 2021. 09:46

Pitanje za mame koje doje na zahtjev. Prekidate li podoj ili cekate da beba sama pusti ciku? Ja najcesce prekinem podoj, rijetko kad se malac sam makne. Ali, gotovo uvijek nakon podoja jos imam mlijeka.
    I jos jedno pitanje za svih - budite li bebe ako po danu "predugo" spavaju?

Baby P 03/21 💙

Ines
    07. Svibanj 2021. 09:56

pupetta

Pitanje za mame koje doje na zahtjev. Prekidate li podoj ili cekate da beba sama pusti ciku? Ja najcesce prekinem podoj, rijetko kad se malac sam makne. Ali, gotovo uvijek nakon podoja jos imam mlijeka.

Moja je uvijek pustala sama, al zato jer joj nije bilo mojeg mlijeka dovoljno, e sad da je bilo mlijeka nezz kako bi bilo. Pa ti ne mogu nista vise reci. 
    A za spavanje, ne budim ju. Koliko god da spava neka spava dok god uredno napreduje 👍

Nea 💗

Rita88
    07. Svibanj 2021. 10:01

Jutro curke! Pijem kavicu ☕, Ena se zabavlja u kindicu sama od 8 h, sve nekako mislim zaspat ce al nikako jos, gleda svoj vrtuljak 😄 jos malo je vrijeme za papanje pa se nadam da ce malo odspavat!
    Sinoc je imala kupanac i bila je vristaona,al dobro bila se taman probudila i jos gladna, tako da kuzim zasto je vristala.
    Moja je sinoc zaspala oko 23 h, probudila se oko 2 za hranjenje zatim oko 5 i tad se stalno nesto komesala i s rukicama po faci, spava joj se , a nikako zaspat 😏 ja sam uz njeno komesanje zaspala tako da ne znam jel ona zaspala isto ili se do pol osam,osam vrtila 🤷‍♀️ 
    Jel vasi zele biti sami u kindicu? Meni je nekad zao da je sama , al gleda u vrtuljak i zabavlja se, bolje nego da je na rukama😊

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

Principessa🌺
    07. Svibanj 2021. 10:03

Jagodice, Thera i Mateja, koji doktori su vam bili na porodu?

Popis termina i rodenih beba str. 1652💕
    .

• Marina21
    07. Svibanj 2021. 10:15

Pupetta prvo mlijeko je tanko i puno uh, drugo (kasnije) je masnije. Kažu da se od drugog najede, a neki i kažu da ako samo prvo pije da ima više grčeva jer uh hranu te bakterije... 

• Marina21
    07. Svibanj 2021. 10:20

Kakva su vaša iskustva s babytol? Grčevi? 

Ines
    07. Svibanj 2021. 10:23

Rita88

Jutro curke! Pijem kavicu ☕, Ena se zabavlja u kindicu sama od 8 h, sve nekako mislim zaspat ce al nikako jos, gleda svoj vrtuljak 😄 jos malo je vrijeme za papanje pa se nadam da ce malo odspavat!
    Sinoc je imala kupanac i bila je vristaona,al dobro bila se taman probudila i jos gladna, tako da kuzim zasto je vristala.
    Moja je sinoc zaspala oko 23 h, probudila se oko 2 za hranjenje zatim oko 5 i tad se stalno nesto komesala i s rukicama po faci, spava joj se , a nikako zaspat 😏 ja sam uz njeno komesanje zaspala tako da ne znam jel ona zaspala isto ili se do pol osam,osam vrtila 🤷‍♀️
    Jel vasi zele biti sami u kindicu? Meni je nekad zao da je sama , al gleda u vrtuljak i zabavlja se, bolje nego da je na rukama😊

E kad si kod kupanca, isprobaj da ju kupas kad je sita, vidjet ces razlika ooogromna. Mi smo Neu kupali ispocetka isto na prazan zeludac, dok nismo skuzili. Znaci potrefit temp vode  i da je pun trbuscic i moze bit u kadici dok se ne smezura 🤣 obozava se kupati. 
    I voli bit sama u kindicu, ne uvijek, al uglavnom voli. I zaspe sama bez problema. Pa evo ovo u pola 9 kad mi je zaspala zaspala je sama, pa se maloprije probudila (jer opet sveki naravno 🤨) i nista dala joj jos malo jest, presvukla ju. Stavila nazad u kindic prije 10min evo vec spava ko top 😊

Nea 💗

• MissGraz
    07. Svibanj 2021. 10:35

pupetta

Ja dojim na zahtjev. Moja rijetko kad sama prekine pa to rezultira obilnim bljuckanjem nakon. Nekada prekine sama, recimo po noci kada doji u snu sama okrene glavu kad je gotova. Skuzila sam kad je sita da postane nemirna na sisi, a idalje sisa i tad ju skinem. Bude malo placa iza, ali nakon minutu ju prodje i manje dosta bljucka iza toga i nema placa - dakle sita je, ljuta je samo jer se skinula sa sise. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.