Hej mamice, kako ste mi danas? Bebice su preslatke i baš lijepo rastu. Mi smo riješili vađenje krvi ujutro i malac sad pajki 🥰 Al mi svako malo uzdiše u snu siroček mali. Na vađenju krvi je bio super i nije puno plako, al mu nikak nije htjela stat krv pa smo 15 minuta tam još bili jer ga nisam mogla stavit u jaje jer je baš jako curilo i to ga je onda unervozilo pred kraj pa se baš jako plako i doma zaspo na cici, to već fakat dugo nije. Poremetila sam mu njegovo jutarnje spavanje, baš se vidjelo kako je pospan dok smo tamo bili.
.
Urin - hvala MissGraz, kupili smo vrećice. Ako će kome pomoć savjet kaj sam na drugom forumu vidjela jer se malac nije nikak htio popiškit, a za urinokulturu ne smije to stajat dugo zaljepljeno. Uglavnom jedna mama je napisala kako ona svom bebaču s fenom puše dolje i da se popiški za par minuta. Nama je uspjelo, doduše prije toga više od sat vremena nije piškio. Baš kad treba neće, a inače ful napuni pelenu tak ujutro dok papa.
.
Ines hvala na savjetu, svakako smo mislili privatno ako ne uspijemo dobit neki raniji termin. Iako ja s njim vježbam doma otpočetka povremeno, al očito ću morat više. Jagodice nama je tako na prvom pregledu rekla da ima malo kruću muskulaturu, a sad nam je na drugom rekla da ipak odemo kod neuropedijatra i na ultrazvuk mozga provjerit. On je kod nje imo čvrsto stisnute šakice, ali doma ih otvara i hvata igračkice. Ali vidim ja po njemu da kad se ukruti nemreš mu niš, ful je čvrst i jak i zna se izvijat nekad u luk. Nadam se da ne bude ništa ozbiljno, znam dva slučaja di je bila gora situacija pa na kraju sve ok. Vježbice smo ionako mislili upisat slijedeći mjesec i prije nego smo dobili dijagnozu jer mi je frendica koja je išla preporučila da su super.
.
Bubice svakih koliko si ga hranila? Jer se meni počeo tako derat na cici i bljucat od prekjučer popodne, a krenuo je češće jest. Sa svaka 3-4 sata smanjio na 2, možda mu je ipak previše jer stvarno dosta mlijeka povuče. Bude mi ga tak žao kad se počne derat i cica umjesto da ga smiri bude još gore.
.
Pelene - znači mi od početka imamo pampers premium i nisu mi smrdile. I sad imamo jedan paket i baš mi smrde, čak i prije nego ih popiški. Jedino kaj sam na paketu vidjela da su ove kaj sad imam iz turske, a one prije su bile iz poljske. Jel do toga il nečeg drugog stvarno nemam pojma, al očito se i iste pelene razlikuju od paketa do paketa. Iako propustile mi nisu ni jedne, čak i kad je bila ful ful puna pelena.
MissGraz - identicno je bilo kod nas, samo sto je trajalo citav dan od jutra. Da nije mozda skok? 🤔
Vidis sad kad brojim u sestom smo tjednu trenutno. Moguce, da. Samo sto sam ja mislila da to bude tako jedan dan cijeli i to je to, ali moguce da je i ovako iscjepkakano na par dana... nista mi drugo ne pada na pamet. 🤷♀️
Uh thera, ni vama nije bilo lako... mozda sta i vi u skoku s obzirom da je 3 tj? Kazu da to ide sa 3,6,9,12...
Bubice, super da ste otkrili problem i da je bolje. I ja nekad imam osjecaj da se ona prejede i da ju to muci zapravo. Naravno, ona uzme cicu svaki put kad joj ponudim, a nudila sam joj kad god ne bi znala zasto place jer mi je patronazna tako rekla... kao mozda joj fali “kapljica” mlijeka. Sad sam to prestala raditi bas zbog osjecaja da joj je nekad previse i da zbog toga postane nervozna. Ako nije okvirno vrijeme za papanje plac rijesavam drugacije.
—
MissGraz oprosti nisam bila u stanju ranije ti napisati - evo vježbica koje radimo - s tim da ja radim neke i na pilates lopti - recimo potrbuške je njima lakše kad smo na lopti
- Pozicioniranje na desnom boku s glavicom podignutom do srednjeg položaja
- Nositi na desnom boku uz istezanje SCM
- U srednjem leđnom rotacije u obje strane s dužim zadržavanjem u rotaciji desno
- Potrbušno u krilu uz rotaciju glavice u obje strane s dužim zadržavanjem u rotaciji desno
—
Želim vam svima da grcici što prije prođu…izdržite i ljubite svoje smotuljke…puse svima
Hvala ti ♥️
Blossom hvala na preporuci 🙂 Nadam se da će malenoj bit bolje s vježbicama. Baš me teta zvala, sestrična mi je imala krvarenje u mozgu na porodu, rekli joj da neće moć hodat, a na kraju je s vježbicama neke stvari i ranije naučila i poslije nije imala nikakvih problema. Tako da koliko sam ja čula od ljudi stvarno pomažu vježbice dok su tako mali. Možeš li mi samo reći koliko dugo ste čekali termin kod naručivanja? I ako se smije kolika je cijena prvog pregleda i ultrazvuka mozga? Nadam se da će mu temperaturica brzo proć pa da možemo i to obavit. Inače je on super volje ujutro prije vađenja krvi bio tako da se nadam da nije ništa strašno.
Ivancice o cijenama ne bi pisala jer je to njihova politika nisam nigdje nasla online prije..ali nazovi ih i budu ti rekli...zvala sam u pon nudili su mi 19.5, jucer smo bili jer su imali slobodan termin netko im otkazao, tako da najbolje ih nazvati..
Hvala na pozitivnoj prici..i ja vjerujem da ce sve biti u redu...bez obzira na ostecenje neuroni nadu put, samo treba vjezbati
Ivancice i ako ces bilo sta trebat od informacija mozemo stupiti i u kontakt mail ili nesto ak bide trebalo...drago mi je da je maleni bolje, proci ce i temperatura
Mi cekamo i termin za Goljak, ali sada sam mirnija.. neka smo mi to obavili privatno, jer nazalost ovako se predugo ceka
Ivancice o cijenama ne bi pisala jer je to njihova politika nisam nigdje nasla online prije..ali nazovi ih i budu ti rekli…zvala sam u pon nudili su mi 19.5, jucer smo bili jer su imali slobodan termin netko im otkazao, tako da najbolje ih nazvati..
Hvala na pozitivnoj prici..i ja vjerujem da ce sve biti u redu…bez obzira na ostecenje neuroni nadu put, samo treba vjezbati
Hvala za info 😀 I mislila sam da se ne smiju cijene jer ih nigdje nema, al ne škodi pitat 😁 Budem ih nazvala onda
Cure, da ne bude sve lose,malac je konacno poceo sisat🥰 Sa sesiricem ali briga me, da ih i 5 moram staviti, samo neka on papa. Posto je do sad samo povremeno htio povuc i to par puta bili smo na izdojenom+ad. I mene zanima,kako znam da mu je dovoljno? Probala sam mu dati bocicu, pojeo je bez problema koliko i inace. Ali isto bljucka zadnjih par dana, moguce da mu je previse. Koliko dugo je normalno da sisa? Evo sad je vec pola sata na meni, ali malo vuce,malo spava pa ga budim. Koliko ga ostaviti tako? Kad mu opet ponuditi? Podsjecam,ako ide na zahtjev moj place stalno pa ga ne moram ni micati sa sise😅
Hvala vam na svakom savjetu😘
Uh svašta sam htjela komentirat ali ja sve zaboravim pa koliko se sjećam. 🤣Bebice su bas slatke i vidi se da svi napreduju🤣🤣
.
Ines ful mi je zao za takav dan ali tocno znam kako ti je. Meni ti tako mama i tata stalno ulijeću ko na kolodvoru ima da poludis. Kao stalno mama zeli nesto pomoc a ponekad nam samo treba mira i ostavit nas na miru. Tocno sto ti kazes taman se umiri i zaspe i onda ili ona uleti ili djeca lupaju s vratima ili tata ili nesto ima da dobijes slom živaca 🤣🤣 žive kat iznad a mogu pa mislit kako je tebi kad ste bas svi skupa. Uglavnom nemogu isto nista rec jer mi i puno pomogne pa mi je bed kad mi je dobra i ona samo zeli pomoć.
.
Thera meni je doktorica i patronazna rekla da se ad razgradi za 3h a majcino mlijeko za 1h tako da kao mozes cicu i svaki sat ali meni je rekla da bi bilo najbolje ipak ne ispod 2h davat cicu a ad ne ispod 3h. I da nema sto vise od 30min radit na cici kao bilo bi najbolje do 20 min i to je to sto je pojeo pojeo. Ali kao sto znas svaka svoje prica tako da moras u biti sama procjenit.🤗🥰
Ivancice, moguce je da ti previse papa. Oni bi trebali povecavati polako vrijeme do iduceg obroka, a ne ga smanjivati. Ja sam ju znala hraniti svakih 2 sata, nekad i sat i pol jer nikad nisam bila sigurna da li si je dosta navukla i da li sam joj dosta dala, stalno sam mislila da je gladna. I onda bi joj samo dala jos kad je pocela plakati, a plakala je jer ju je boljelo, a ne zato jer je gladna. I tako smo bile u zacaranom krugu. Sad mi i spava po danu i sve je super. Dajem joj papati minimalno svaka 3 sata, nekad uspijemo malo produziti. Ako npr. odspava sat vremena, ostalih dva sata ju pokusavam animirati, pjevati, zveckati, nositi ju okolo po stanu da malo gleda okolo, a kad joj dojadi i pocne cendrati, dam joj dudu da se smiri pa neki put jos malo zakunja. Mozes i ti probati pa vidi, mozda je ista stvar u pitanju.
MissGraz, mozda je i kod vas tako. Mi se mame samo bojimo da ne bi bili gladni, a moze biti puno drugih razloga za plac. Nekad samo hoce paznju i tocno ju vidim kak me iskusava. Gleda me onako ispod oka, cendra i ceka da vidi da li cu ju uzeti k sebi. Pametni su oni i vec tako mali.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji