Cure, imam pitanjce... Nisam se gledala dole, samo kad se perem rukom prođem, jos ne koristim Šampon za intimno, al iz rodnice mi nesto malo viri, kad stisnem mogu gurnut unutra, kaj mi se to maternica osjeti? Proslo je mjesec od poroda, nemam smetnje kod br. 1 i 2..vjerojatno kegelove vjezbe radit ha??
Ja kegelove radim kod svakog mokrenja💪nadam se da bude od koristi i pomoci🙏
Ja kegelove radim kod svakog mokrenja💪nadam se da bude od koristi i pomoci🙏
Oki doki 💋
Dora ja ti ne znam jer sam imala carski al vidjela sam negdje da su kegelove preporuka tijekom prvih 6 tjedana nakon vaginalnog poroda. Probaj..odmoc nebi trebale a uskoro imas i pregled..
.
Temperatura - bebama se treba dodati stupanj ako se ne mjeri u guzi je meni rekla patronazna pa tipa ako je tad iznad 39 ima temp. Normalno je da imaju 37 ili 38 navodno. Kod tebe je sve ok znaci :)
.
Kupanje - mi cemo kupati svaka 2-3 dana kako je preporuka na tecaju bila i patronazna mi potvrdila. Kupali smo ga u sub prvi put, danas prije spavanja ide 2.put :)
.
Spremamo se na prvi pregled pedijatru iduci pon kad punimo mjesec dana. Sto se tocno dogadja na 1.pregledu? 😂
Btw Dora sumnjam da ti se maternica osjeti, kod tebe je proslo dovoljno vremena da se povukla skoro u velicinu sake natrag, al ne znam kaj bi moglo bit. Ne boli te nist?
Cure, sad je proslo 20 dana od poroda (carski), ja se osjecam dobro, rez ne boli.. imam na trbuhu malo viska koze. Nist puno ali nisam zategnuta. Pitam se jel da kupim steznik i kakva su vasa iskustva s tim?
Btw Dora sumnjam da ti se maternica osjeti, kod tebe je proslo dovoljno vremena da se povukla skoro u velicinu sake natrag, al ne znam kaj bi moglo bit. Ne boli te nist?
Nikakvih smetnji nemam, zato me začudilo kaj bi bilo
Steznik-ja sam ga kupila po preporuci fizijatrice ali ne mogu reci da sam odusevljena. Kupila sam neki na cicak,dala skoro 400 kn za njega. Ili ga ne znam namjestiti ili mi je isto s njim i bez njega. Ne osjecam nikakvo olaksanje kad hodam, samo mi je vruce. Mozda bolje da sam kupila one stezne gacice. Eto,moje iskustvo
Cure, sad je proslo 20 dana od poroda (carski), ja se osjecam dobro, rez ne boli.. imam na trbuhu malo viska koze. Nist puno ali nisam zategnuta. Pitam se jel da kupim steznik i kakva su vasa iskustva s tim?
Neva, je li te pri otpustu pregledala fizioterapeutica da utvrdi trebas li uopce steznik? U Vinogradskoj 2 ili 3 dan je dosla teta, da utvrdi imamo li dijastazu (ako da -> treba steznik, ako ne -> ne treba). Legnes na ledja, bez jastuka, noge skvrcene i onda ti terapeutica kaze da nadignes torzo kao da ides raditi trbusnjake, ti nadignes torzo i kaze da tako drzis dok ona popipa 2 prsta iznad pupka gdje se osjeti je li trbusni zid razdvojen jako ili ne. I onda ti kaze trebas li steznik. Meni je rekla da nemam dijastazu, da mi ne treba steznik, nego kad cu opez biti fit, vjezbati da se taj visak koze stegne. A cimerica je dobila preporuku nosit steznik. Rekla je fizioterpeutica da se steznik kupuje samo na preporuku struke jer je medicinsko pomagalo. Inace vise stete nego koristi🤷♀️ tako da posavjetuj se prije ikakve kupnje👌
Ne znam jesmo li mi danas u skoku, ali iz ruku se neda... probala sam ga cak ununati u jastuku i jastuk stavila u gnijezdo i tako vozila po kuci... pa opet papamo i nosimo se i placemo... jedva cekam da dodje dragi doma....🥴
.
Ja sam jucer (25 dan nakon poroda) dok je mali spavao izvadila blazenu yoga prostirku i odradila par vjezbi koje smo.u bolnici radili kao za brzi oporavak od carskog. Trebala sam nastaviti odmah nakon poroda... tjesim se da nikad nije kasno🤭 mene rez boli samo kod naprezanja (evo sad malo jer sam maloga nanasala po rukama) i kod promjene vremena🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji