Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Girl1234
    03. Svibanj 2021. 08:28

ružica

Dobro jutro mame❤️,

Ines, čitam tvoje postove o malenoj i mogu ti samo reći uživaj….
    Nemam što nego izdržati ali vjeruj nije lako. Noćas se od 2 sata savija, stenje, grči, muči a sve kao u snu.
    Kako to slušati i spavati?

Moj ti isto stenje i grči se svaku noć oko 3 sata.. Al zaspi nakon pol sata, sat.. 

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Girl1234
    03. Svibanj 2021. 08:29

A mislim i da smo trenutno u skoku

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Ines
    03. Svibanj 2021. 08:44

Ruzica - eh draga moja to sto ih nismo imale tako cesto, to ne znaci da nije bilo grdo kad su i bili prisutni 😏 znam da nije lako. Pa sta da ti pricam kad smo jednom zavrsili na hitnoj jer vise nismo znali sto bi, a ona jadna toliko jecala od placa da je promukla. Tak da nemoj mislit da ne znam kako je. Prosla sam besane noci po ne znam koliko puta, znaci da oka nisam sklopila uopce, jer kad bi se smirila ona je u snu jecala, a ja budna kraj nje citavu noc. Sve znam. Ali proci ce, kad se samo toga sjetim, a gle sad 🤷‍♀️ to mora proci i nema druge. A ovo za stolicu nezz sta bi ti rekla, moze biti. Al ne mogu ti reci sa sigurnoscu posto se moja nikada nije mucila s kakanjem, ona je nama kakala na svakih 6,7 dana, al nije se patila ni malo, cak ne bi nekad ni skuzili kad je tiskala. Eto sad unazad 10tak dana ima svaki dan ili svaki drugi, al takoder ni blizu ikakvim bolovima, naprezanjima i sl. Pa nisam bas po tom pitanju relevantna da ti kazem da li je to to ili nije. 

Nea 💗

• EmEn9
    03. Svibanj 2021. 09:18

Evo mene malo curke. Ne stignem se bas redovno javiti 😁
    .
    Ružice bas mi je zao sto jos uvijek imate te grčiće, drzim fige da sto brže prođe. A s obzirom da vas to pati vec dosta vremena vjerujem da ce polako nestati. 😉😊
    .
    Moj redovito kaka jednom dnevno ali stalno mu je kakica zelena nemam pojma zasto je to tako a kolilo vidim nije gladan ni nista. Je i vasima zelena?
    .
    Opet vidim da svaka patronazna i svaki pedijatar svoje govori za ad. 🤣🤣 Sad cu vam napisati sto je moja rekla. Na pregledu s mjesec dana moj je jeo 120ml a jednom dnevno i 150ml i rekla mi da bi on trebao sad jest 90ml sa mjesec dana a ne tako puno🙄🙄🙄 i da mu nikako ne dajem 150ml i od tad se mi borimo hehe dajem mu 120ml jos uvijek svaka 3h s tim da kad mi ponekad vristi dam mu i nakon 2 i pol sata i kad po noci bude da nije jeo 5h onda mu dam 150ml. Uglavnom to je zato jer ako dobije previse kg u mjesec dana a na ad je da cemo morat onda ga kao odvikavat na tako veliku ml i da cemo mu morat davat npr  manje praha u vise vode jer da bebe koje su na ad nesmiju dobivat tako puno kg kao sto je moj dobio u prvih mjesec dana ali kaze za sad nije zabrinjavajuce jer je i on cijeli velik i jako je puno bio narastao i velika je beba pa nije debel. Tako da smo mi za sad jos uvijek po danu na 120mp svaka 3h i jednom noću 150ml. 😉

Jagodica125
    03. Svibanj 2021. 09:24

Curke, kad se mozemo otprilike nadati mengi nakon poroda? 🤔 je li vama vec dosla? Mene danas bas peru neki lagani grcici, ali si mislim pa kaj nije jos rano?! Jos nismo puna 4 tjedna... ili se to maternica vraca u pocetnu velicinu? Iako na pregledu pri otpustu mi rekla dokica da je tada vec maternica bila velicine muske sake✊

pupetta
    03. Svibanj 2021. 09:50

Jutro, drage mame! 
    Ines lijepo je cuti da hvatate ritam i da ste se snasle, vjerujem da je sve lakse kako vrijeme ide dalje
    Ruzice drzi se! Nije neka utjeha, ali to je sve normalno i proci ce. Svi imamo neke tegobe s malcima. Mi recimo nemamo grceve, imali smo ih samo jednom 3 dana. Ali zato mi malac ne kaka po 10 dana i toliko jako prdi i napreze se da se stalno budi iz sna zbog toga. Mislim da moramo prihvatiti da je tako s bebacima i stalno ce biti nekih izazova. Kako je rekao moj svekar - prvo idu grcevi, pa zubi, a onda vrtic, slola, zivot... Stalno nesto, al na kraju dana u tome i je ljepota i snaga roditeljstva. Samo hrabro, sve se da izdrzati ❤💪
    Avama moj isto najvise voli biti kod mene, ali bio je zasad u tatinim i bakinim rukama i to bi isto proslo super. Nekada im je cak potrebna ta promjena energije 
    Jagodice ako se ne varam jos uvijek dojis? Ako je tako onda ti M mozda nece ni doci jos neko vrijeme, nekima ne dode dokle god doje, iako naravno ni tu nema pravila. 

Baby P 03/21 💙

pupetta
    03. Svibanj 2021. 09:59

Mi se jos uvijek borimo s uspavljivanjem. Nema koju tehniku nisam isprobala. Preko dana slabo spava i hvata ga nervoza kad ne zaspe na vrijeme, al se doslovno bori da ne zatvori oci 
    Tako da idemo dva puta dnevno u duzu setnju (kada vrijeme dozvoli) jer tada odspava u kolicima. Ali, nije dobro ako kolica stanu na duze od 2 minute, fina guza 
    Noc nam uvijek dobro prode, budi de svaka 2 ipo do 3 ipo sata za papanje i zaspe na ciki tako da nema dodatnog mucenja za mamu 

Baby P 03/21 💙

Jagodica125
    03. Svibanj 2021. 10:16

pupetta

Jagodice ako se ne varam jos uvijek dojis? Ako je tako onda ti M mozda nece ni doci jos neko vrijeme, nekima ne dode dokle god doje, iako naravno ni tu nema pravila.

Pupetta, draga, ja ne dojim, mi smo na AD od samog pocetka 🍼citam da to kad se vrati menga nakon poroda zaista nema pravila, nekima nakon 6tjedana nekima nakon 2godine😳 a dobro, kad dodje dodje 🤷‍♀️

• MissGraz
    03. Svibanj 2021. 10:41

Jutro mamasite!☀️
    .
    Mi smo izgleda uhvatile neki ritam. Prije svakog nocnog spavanja ju kupamo, to smo joj uveli kao neku rutinu i znak da je vrijeme za nocno spavanje. Ona to izgleda stvarno kopca, jer iza toga ide dojenje i legnem ju u krevetac dok je jos budna - ona malo gleda, duda dudu i zaspe. Ponekad zna malo grintati pred spavanje, jer joj se jako spava, a ona bi ipak jos malo “tulumarila”, ali to traje max 20min. Zaspe najkasnije do 9, pa onda idu “budjenja” za papanje u ponoc, u 3, u 5, pa u 8. Budjenja sam stavila pod navodnike, jer se uglavnom ne budi nego pocne stavljati rukicu u usta u snu i ja cim cujem to capkanje stavim ju na sisu, ona u snu podoji i kad zavrsi samo ju spustim nazad u krevet. Ujutro se uglavnom budi oko 9-9 i po’. Onda se malo igramo u baby gymu, pricamo, presvlacimo, cistimo nosic i lice, sve to skupa traje nekih mozda sat do dva i tad je vec vrijeme za novo papanje i spavanac. E sad... to dnevno spavanje nekada ide glatko, a nekada ima malo muke. Uglavnom sam je odvikla od spavanja na rukama i spustam ju u njeno gnijezdo sa dudom i mazilicom. Tu nekad malo vise place, nekad malo manje, nekad zaspe sama, nekad uz bijeli sum ili ljuljuskanje. Sve ovisi koliko je nervozna od tog svog umora. Iza tog budjenja, ide opet papanje i setnja vani. Kad izadjemo van uglavnom prvo malko gleda, promatra, pa onda zaspe u kolicima i spava sve dok ju ne probudi glad. Dok sve to obavimo, vec bude oko 4 popodne i tata dodje s posla i onda idemo svi skupa obavljati spizu, setnju, kavu ili sta god trebamo, ona za to vrijeme ili spava u autu ili gleda, rijetko je nervozna, samo ako je u pitanju pelena ili glad, a nismo u mogucnosti bas odmah rijesit problem. Baci jos jedan krati spavanac oko 6 i po i onda je budna od 7 pa sve do kupanja i nocnog spavanja. 
    Sto se tice kakanja - Bogu hvala s tim vise nemamo problema. Kaka jednom dnevno i to uglavnom popodne, boja je zuto narancasta sa grudicama - skolski reklo bi se. Jucer smo plakali ja i muz od smijeha jer se natezala za kakanje k’o mali covjek i toliko je napunila pelenu da je proslo na sve strane, nije vise imalo gdje stati 😅 predpostavljam da je to bila moja pizza i majoneza. 😂 primjetila sam da se uglavnom pokaka kad joj dam Oleovit D kapi i to sam spomenula pedijatrici i ona je rekla - kako ne, to su uljne kapi, sigurno da joj “podmazu” crijeva i pomognu pri kakanju. 

• MissGraz
    03. Svibanj 2021. 10:41

Oblacenje - do nazad par dana oblacila sam joj dva duga rukava, hlacice i carapice, ali kod nas je naglo zagrijalo i uznojila se bila u autu jako pa joj zadnja dva dana oblacim kratki/spaline rukav ispod, preko dugi, tajice i carapice, a tako i tako nosim dekicu svudje sa sobom i ako slucajno zapuse ili nesto pokrijem ju. Grijanje smo u kuci izgasili, ali pratimo stalno na termostatu da temperatura ne pada ispod 22 i za kupanje ispod 24. Ako padne upalimo malo klimu da se zagrije, ali podno grijanje vise ne palimo. 
    Ja jedem normalno, cak nekad i manje nego bi trebala, jer nesto nemam apetita, ali svakako sam primjetila kad manje jedem da mi manje “struji” u grudima, pa sigurno da ima neke veze koliko mi jedemo dok dojimo. Ne treba pretjerivati, ali mislim da se trebamo kvalitetno hraniti i na tome moram poraditi malo vise i ja. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.