Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    02. Svibanj 2021. 17:55

Moja bebica ce 6 tjedana, ranije rodjen 3 tj. I nama je 56 polako malo. Sad moram siroko povijati mjesec dana i sad su nam svi bodici kratki. Ali samo da bude sve ok. 
    Meni je frendica rekla da ona nije platila cjepivo za rota virus. Pa mo nije kasno kako se placa

• avama
    02. Svibanj 2021. 17:56

Pa mi nije jasno sam htijela napisati

• avama
    02. Svibanj 2021. 17:58

Evo sad mi je napisala da nije nista platila prije 3 tjedna 1.dozu i jos ima jednu. Doktorica ju je pitala ako zeli cijepiti! 

MareiKate
    02. Svibanj 2021. 18:37

Avama, možda joj dijete iz nekog razloga spada u rizičnu skupinu djece. Ne znam koji su kriteriji ali evo znam za nećaka koji je prijevremeno rođen (prije 30tt) i njemu je bilo besplatno, također i za moju nećakinju zbog jedne genetske bolesti koju ima.
    Rita, ako nije vagano na istoj vagi, ne zamaraj se. A ako vidiš sama da manje jede, tjeraj ga - budi i tako to 😁

• avama
    02. Svibanj 2021. 18:41

MareiKate

Avama, možda joj dijete iz nekog razloga spada u rizičnu skupinu djece. Ne znam koji su kriteriji ali evo znam za nećaka koji je prijevremeno rođen (prije 30tt) i njemu je bilo besplatno, također i za moju nećakinju zbog jedne genetske bolesti koju ima.
    Rita, ako nije vagano na istoj vagi, ne zamaraj se. A ako vidiš sama da manje jede, tjeraj ga - budi i tako to 😁

Ne spada, samo ju je pitala dr da li ce ici u vrtic! I rekla je da ima.jos 1 dozu i da je besplatno

• Dora2021
    02. Svibanj 2021. 18:45

Cure, jeste probale oblaciti bodye odozdola a ne prek glave? Puno lakse 😎

Jagodica125
    02. Svibanj 2021. 18:52

thera

Kad je pospan onda mu ni 5 sati ne treba nista. 

Thera, meni su u bolnici i u rodilistu rekli da moram buditi svaka 3 sata na pocetku, tako i patronazna - sad se vec sam budi svaka 3ipol, ali da tak male bebice ne smijem pustiti da spava kolilo zeli sve dok dobivanje na tezini nije regulirano, jer im naglo pocne padat secer. Sad ti budi pametna i znaj kaj radit🤣
    .
    NevaEva - 120ml papamo kak je patronaza odredila i to popapa sve kako kad🤷‍♀️ ponekad iscijedimo flasu, ponekad se mucimo😏

• Ivancica90
    02. Svibanj 2021. 18:59

Hej mamice, evo da se i ja malo javim, iskoristili smo vikend malo za goste 😁 Čestitam novim mamicama i uživajte sa bebicama 🥰

.

Kopčice - meni su ih stavili, i kako ja sve moram znat pitala sam koja je razlika. Rekli su mi kako nema neke prevelike razlike i da dosta ovisi o tome što doktor preferira za zatvaranje reza. Ali da kopčice ne mogu ići kod debljih osoba ili ako je bilo nešto kompliciranije jer slabije drže i onda postoji mogućnost da se rez otvori kad se maknu.

.

Papanje - gledam kak svi često jedu, sad me strah da ja svom premalo dajem. Danas sam ga stavila svaka cca 2 i pol sata na cicu, al onda manje pojede, vidim jer kraće bude na cici. Al ni ne traži tak često, ja sam ga stavljala danas da vidim jel gladan jer nikakve znakove da bi papo ne počne još pokazivat. On meni preko dana jede svaka 3-4 sata, a po noći je počeo zadnjih dana spavat od cca 8 navečer do negdje 3, 4 prije se budio oko 1.

.

Vaganje - zaboravila sam tko je pisao, ali meni su isto rekli obavezno na istoj vagi pratit. Jer to nisu velike težine i ako je malo drugačije kalibrirana već je to za njih velika razlika.

.

Bradavice - meni definitivno izgledaju drugačije nego prije trudnoće. A i nisu mi jednake, lijeva je nekak šira i manje ispupčena i tek mi je sad na njoj ragada kolko tolko prošla tako da se i skroz razdvojila u sredini. A desna je uža, ispupčenija i s malom rupicom u sredini i nju malac više voli. Očito jedna mora bit draža 😅

• thera
    02. Svibanj 2021. 19:26

Jagodice,meni je patronazna rekla da ga s obzirom na to da fino dobiva na kilazi ne moram buditi vise. Ja za svaki slucaj navijem sat da bas ne prespava cijelu noc. Svatko ima svoju pricu,tko bi znao😅
    Mi smo probali sa 120 ml malo prije,pojeo je mrvicu manje i pola je zavrsilo na zidu u hodniku😅 Kasnije smo imali prvo kakanje ko iz filmova. Proslo je pelenu i bio je doslovno cijeli usr**. Jedva smo mu taj bodi skinuli(skida se preko glave) i oprali ga cijelog. Plakala sam od smijeha😂

• ružica
    02. Svibanj 2021. 19:49

Mame drage da Vas pozdravim!
    Nadam se da ste dobro, i da su dječuca dobro i mirno.
    Nama je danas 53 dana i nadam se da su ovi grčevi sada na vrhuncu. Jučer i danas cijeli dan plač.
    Hranjenja općenito uz savijanja, grčenja, plakanja, kada ga stavim da podrigne jaki plač, neznam što da kažem. Prije je ujutro bio relativno miran sada ni to... 
    Prđenje i vjetroci stalno, bolno stenjanje...
    Držite nam fige da stanu grčevi sto prije...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.