Meni danas bjelanjak na 13dc, a trakica sinoc neg.
A bude li danas peak - ne znam stignemo li pokriti od obaveza 😔
I meni neg a isjedak kao poplava 😵💫
Nađi vremena za jedan brzinski ako bude peak, ne daj da propadne zbog obaveza 😁
👩🏻🦱 27 - endometrioza, hormoni ✔️
🧔🏻♂️27 - 7/25 teratozoospermia
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
moramo sad pametno sa trakicama da nebi propustile
a bude li morat ćemo, makar mrtvi umorni kad kući dođemo
👩🏻 33 PCOS, IR, hipotireoza
🧔🏻♂️ 35 MS, asthenozoospermija
11/2018 spontani
Taj je najbolji kad dođeš mrtav umoran kući, na brzinu i bolje se spava 😂
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
I meni je bila poplava ovaj mjesec a trakica potamnila tek kad je poplava prošla. Sretno u pokrivanju!
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻🦱31
07/25 oligoasthenoteratozoospermia
10/25 oligozospermia
Pokušavamo od 10/2024
Iva čini mi se da će i meni tako. Ako bude plus kod tebe ponadaću se 🫣
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
Testirat ću subotu, 12 DPO
ne vjerujem u ovaj ciklus ali imam kineza HCG još nekoliko, pa da potrošim. Na 12dpo bi trebala biti barem sjenica s obzirom da sam 6DPO i danas 7DPO imala grčeve.
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻🦱31
10/25 oligozospermia
Pokušavamo od 10/2024
Jedva čekam 🤞 donesi nam radosti u temu 🥰
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
I ja se nadam i želim ti to 🤞
nadam se da će mi potamniti brzo trakica pa da ćemo i mi pokriti
11/2018 spontani
11/2018 spontani
Meni danas 13.dc, sinoc sam imala jedan obilni izljev sluzi, relativno rastezljive ali rekla bih da to nije jos to. Trakice izbjegavam u sirokom luku, ne mogu taj stres trenutno 😅 prosli mj mi je O bila tek 22.dc a testirala sam vec od 14. pa sam se samo zivcirala tako da sad cekam da po sluzi prepoznam O pa cu onda potvrditi jos trakicama 😀
Pokrivajte svako dva dana pa si sigurna, kad god bude O
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻🦱31
10/25 oligozospermia
Pokušavamo od 10/2024
ista stvar, sve razumin
najbolje bi bilo ovako kako Iva kaže i onda se ni ne mislimo
11/2018 spontani
Ma da, tako i radimo. Ugodno s korisnim 😂
👩🦰29
PCO izgled jajnika
Hormoni ✅
08/25 histeroskopija ✅
Ciklusi 26-33 dana
🙍♂️ 30
Asthenozoospermia
Pokušavamo od 10/24
I ja danas na poslu ajme kako sam otrčala u wc preko dnevbog uloška prošlo 🫣 ali sam juče pišnula trakicu o ni na vidiku mislim se ni ne može ovako rano danas 7dc. Mada me više ništa ne može iznenaditi
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
Ma dogodi se taj iscjedak nekada i bez ovulacije, ne znam zašto ali eto, bude ga. Malo rano da bude 7dc ovulacija, nadam se da nije jer jajna stanica nije uspjela sazrijeti.
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻🦱31
10/25 oligozospermia
Pokušavamo od 10/2024
A meni se cini da je to kako hormoni rade i razine im se mijenjaju, meni danas nema gotovo pa uopce sluzi, nesto skrooz malo
👩🦰29
PCO izgled jajnika
Hormoni ✅
08/25 histeroskopija ✅
Ciklusi 26-33 dana
🙍♂️ 30
Asthenozoospermia
Pokušavamo od 10/24
Da, ne bih voljela da mi je o na 7dc. Sreća nije 😂
Pa da sluz je radi hormona a očito nama rade 200 na sat..
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
👩🦰29
PCO izgled jajnika
Hormoni ✅
08/25 histeroskopija ✅
Ciklusi 26-33 dana
🙍♂️ 30
Asthenozoospermia
Pokušavamo od 10/24
Mi smo danas bili u urologa, ima varikokelu ali ne stvara probleme pa se nece dirati.
Prepisan je proxeed pa cemo vidjeti za par mjeseci spermiogram.
I moj ima varikokelu. Ja stalno trubim da treba hladiti jaja 😅😅 nadam se d ne pravi puno problem to.

Super ako ne stvara probleme, znaci da se spermiogram moze popraviti suplementima💪🏼
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻🦱31
10/25 oligozospermia
Pokušavamo od 10/2024
Moj muz ima blaaago prosirenje vene koje prema urologu isto ne radi problem, iako ja u to ne vjerujem jer od necega ta asthenozoo mora doci. Nagovaram ga da ide jos nekom drugom urologu/andrologu na pregled.
👩🦰29
PCO izgled jajnika
Hormoni ✅
08/25 histeroskopija ✅
Ciklusi 26-33 dana
🙍♂️ 30
Asthenozoospermia
Pokušavamo od 10/24
Ako ste isli kod urologa (opci urolog) bolje je otici kod androloga, strucniji su za ovo sto nama treba.
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻🦱31
10/25 oligozospermia
Pokušavamo od 10/2024
I ja isto mislim ona utjece na asthenozoo, iako ne uzrokuje fizicke poteskoce, ali evo google i istrazivanja kazu da antioksidativna terapija pomaze i sve ono klasicno sta se radi za bolji spermiogram.
Moj nece drugo misljenje trenutno 🤷🏻♀️
Svakako ako ne dode do spontane trudnoce i odemo na MPO onda ce morati 😅
11/2018 spontani
11/2018 spontani
7DPO, opet neki grčevi nešto zateze ne znam točno opisati kao da osjetim i rez od carskog 🤔 plus nadutos danas užas.
Chat je nekad rekao da nadutost može biti od progesterona. I ja sam svaki put naduta zadnju fazu ciklusa haos kao da sam za kilu deblja 😂
Daj Bože da su grčevi od namještanja mrvice 🤞
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
A ja vracam film šta sam danas sve pojela 😂 da moze biti od progesterona

Većina simptoma je zapravo od progesterona, barem znaš da je bila kvalitetna ovulacija
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻🦱31
10/25 oligozospermia
Pokušavamo od 10/2024
iskreno da ti kažem nisam sigurna u to bas jer me kao sto sam rekla grudi ne bole nikad 😑

Meni su cijeli dan užasno bolne grudi, baš me odavno nisu boljele ovako. Imam i lagane grčeve kao da se sprema menstruacija i iskočilo mi prišteva po bradi mamma mia! Doduše malo sam zadnjih par dana pretjerala s coca colom pa su prištevi možda od toga, ali odjednom su buknuli jutros. I malo mi se povraća. Bože sačuvaj! Sve sam simptome već imala pa ništa ali evo lakše mi kada napišem ovdje jer u stvarnom životu nikome ne govorim o simptoma, nikoga nije briga realno, mislili bi da sam luđakinja😂
E to ovako kad izgovaram i sama mislim da sam luda 😂
Možda su ti i grčevi od cole, ja često zamijenim crijeva i matericu kad su mi grčevi slični 😂
Nadamo se da su svi ti simptomi zbog mrvice a ne pms 🤞
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
Ajme ti pristici, mrzim ihhh, meni su prosli ciklus izbili po vratu i dekolteu. Bljak. Nadam se da tebi nisu najava M nego bebica, sve joj je oprosteno 🥰
👩🦰29
PCO izgled jajnika
Hormoni ✅
08/25 histeroskopija ✅
Ciklusi 26-33 dana
🙍♂️ 30
Asthenozoospermia
Pokušavamo od 10/24
Da i meni prištići po bradi i po vratu ima koji. Užas! Kao da sam u pubertetu, strašno
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻🦱31
10/25 oligozospermia
Pokušavamo od 10/2024
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻🦱31
10/25 oligozospermia
Pokušavamo od 10/2024
Ja ću vam sad ispričati moju situaciju al nemojte me osuditi molim vas nema mozda veze sa ovom temom ali pošto ste upućene ispriča cu ja I momak inace ne živimo zajedno nego eto kad se vidimo desi se sad smo 3 dana zajedno bili od petka do ponedeljka i samo 2 put onos i danas kad smo trebali krenuli ja na foru ajde da ga uhvatim kao da frajer nece ne kapiram znaci hoces samon dijete a neces odnos znaci toliko sam sjebana i razočarana mozda sam i luda ne znam eto kad imamo priliku kao da nece toliko sam se rasplakala da doslovno zelim da od toga svega odustanem
To bas morate sjesti i vidjeti samo vas dvoje. Možda se boji možda mu je samo došlo tako tko ce znati. Samo razgovor. 😉

Kako sam shvatila imali ste odnos svaki dan a samo zadnji dan on nije htio.. Za bebu je čak bolje imat odnose svaki drugi dan u plodnim danima zbog sperme, kao što ne valja apstinencija ne valja ni svaki dan.. Svakako reci kako se osjećaš o tome razgovarajte, mislim da ako već razgovarate o djetetu ne postoji tema o kojoj se ne priča
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
Sarita jesu li ti uopće plodni dani trenutno? Ako nisu, ne moraš žaliti za propuštenim odnosom. Ako jesu, pokrili ste dva dana što je i više nego dovoljno pod uvjetom da on nema dijagnozu ni ti neke ženske probleme.
A što se tiče pravljenja bebe, morate se vas dvoje dogovoriti jeste li 100% oboje za to i ako jeste, kada biste željeli imati dijete itd. Znači razgovor i sve ćete riješiti.
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻🦱31
10/25 oligozospermia
Pokušavamo od 10/2024
Da da jesu danas mi ovulacija po kalandaru i isečak kao bjelance nist sješću popričat opet 🤷♀️
Dobro jutro od mene, mog bolnog lijevog jajnika i grudi😂
A vi kako ste? Ima li simptoma?
Kod mene nista jos, 14.dc
👩🦰29
PCO izgled jajnika
Hormoni ✅
08/25 histeroskopija ✅
Ciklusi 26-33 dana
🙍♂️ 30
Asthenozoospermia
Pokušavamo od 10/24
Dobro jutro, 8dc i ništa ni ne razmišljam. Popodne muž ide obavit spermiogram pa mi je samo to na pameti baš se nadam da se popravio..treba mi neka lijepa vijest 😅
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
Jelušićkaa ja isto, znači imam osjećaj sad da odem na wc da ću krv zateći. Baš tipični menstrualni bolovi, gdje će prije😖
Didiia sretno! Nadam se da se situacija popravila. Ako nije, onda iduća tri mjeseca zagristi još jače sa svime i sigurno će biti bolje stanje💪🏼
missD polako! Stići će O uskoro. I moja je ovaj mjesec kasnila.
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻🦱31
10/25 oligozospermia
Pokušavamo od 10/2024
@Didiia sretno! Drzim fige da donesete doma nalaz na kojem stoji normozoospermija 🙏
👩🦰29
PCO izgled jajnika
Hormoni ✅
08/25 histeroskopija ✅
Ciklusi 26-33 dana
🙍♂️ 30
Asthenozoospermia
Pokušavamo od 10/24
Hvala vam cure. Ako ništa moraću uzeti i onaj med i maca kapsule ima sve da jede i pije 😂
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
Ne mjerim bazalnu temperaturu ali nekad ovako izmjerim tjelesnu, u toku dana
Sinoc sam mjerila bila je 36/6, dosta niska za vrijeme nakon ovulacije
Sad mjerim 36/8, porasla dosta a tek jutro.
Kad bi barem ono jucer bio implantation dip🤞🏼🤞🏼
Opet se nadam a rekla sam da necu vise. Kad se u subotu spustim na tlo, jaooo
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻🦱31
10/25 oligozospermia
Pokušavamo od 10/2024
Jelusickaa i Tratincica virujemo u pozitivne vijesti!
Didiia drzim fige dobrom nalazu da vas razveseli
MissD evo kod mene sve stalo, 14 dc isto, nema ništa
11/2018 spontani
Tratinčica ja sam par puta pratila bazalnu i tačno na dan menge padne. A tjelesna je meni stalno niska. Ja i kad sam bolesna temp ne prelazi 36,7 u najgorem slučaju 37 što je prilično nisko za upalu neku npr. Tako da ne znam koliko je tjelesna pokazatelj, bazalna mi uvijek nakon o skoči za 0,2-0,3 i ostane tako do m
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻🦱31
10/25 oligozospermia
Pokušavamo od 10/2024
Nešto razmisljam možda stvarno imam smanjen progesteron? Danas mi je idealan dan vaditi ga da provjerim. Ali sacekat ću. Prvo ću vidjeti ostale hormone pa ću onda i njega izvaditi.
Da li je moguće da su mi ovulacije zapravo anovuacije zbog pcos-a? 😮😮
da, moguće je.
takvi su moji ciklusi većinom - jako nizak progesteron na nalazu jer ne ovuliram zbog PCOS i IR.
Kad ovuliram loše, bude niži, kad ovuliram dobro bude dosta viši.
Upravo iz tog razloga pratim bazalnu i vadim progesteron jer mi je jako bitno znati jel se stvarno dogodila O, jer LH pozitivna trakica ne mora značiti da je folikul odradio posao
11/2018 spontani
Kako si vadila? Jel 7-8 dan nakon moguće O ? Kako se rješava je li samo tabletama ? Šta su tebi rekli?

Da, od 7 do 10og dana nakon O.
Meni dodatak progesterona nije rijesio problem anovulacije jer on ne utjece na nju nego je njen nusprodukt.
Uz suplementaciju, puno redovnije treniram i pazim na prehranu zbog secera i pijem Siofor 1000 i nakon 3 mj sam uspjela s tim vratiti O.
Nisam pretjerane tezine, ali imam onih tvrdokornih 10kg koji nece doli a dobro bi doslo da odu zbog hormona.
I kad dobijem O, onda pijem 10 dana duohastone da odrzim progrsteron visoko ali ne svaki ciklus zbog vadenja krvi (kad pijem tbl onda ne vadim krv).
To je naravno sve u dogovoru sa mojom Gin.
11/2018 spontani
Da i ja sam na sioforu 1000. Zar bih imala svaki mjesec onda redovno. Od peak trakice do M je 14 dana točno. Kontam da bi mi se poremetili ciklusi bar. Sve me to vise buni...

Meni se nije jos ustabililo kako bi tribalo jer sam cekala 4 miseca od početka Siofora da dobijem O, ali nadam se da oce (zadnji ciklus 34 dana).
Ako ti je 14 dana tocno, onda bih rekla da je lutealna dobra i da ovuliras
Izvadi progesteron pa ces viditi kakva je situacija, ako je nizi lako u dogovoru sa gin uvedes potporu
11/2018 spontani
Jos jedna bitna stvar, progesteron se pije nakon O, jer u suprotnom moze zaustaviti O
Ali smatram da je najbitnije da se radi na kvalitetnoj O, progesteron se lako uvede u drugoj fazi ciklusa ako treba
11/2018 spontani

Nemam iskustva s pcos, ali ako imas priliku otidji izvadit progesteron. To je nesto sto se prelako rijesi ako je smanjen… steta da zbog toga ne dolazi do trudnoce
👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻🦱31
10/25 oligozospermia
Pokušavamo od 10/2024
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji