kawa imam pitanje koliko bi provela vremenski čekajući i to kad bi pratili jajne stanice na uzv od 6-og dana ? ne znan da li da uzmem dan go ili mogu izletim sa posla ako ne uzima puno vremena ..
29yo👩🏼🦰 PCOS, IR , AMH 33
32yo 👱🏼♂️10/24 spermiogram uredan ✅
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
09/24 HSG - lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
01/25 ? FET ⏳ 🫣
xoxo ma iskreno nemas sta gubit vrime pogotovo zbog sumnje na hydrosalpinx, ovako si ipak na konkretnim koracima, a i mladi ste i ti i dragi, nema razloga da ne uspije iz prve koliki ti je AMH?
tako je, meni su odmah radili friski et iako mislim da su ga mogli i preskocit dok se malo odmorim, aspirirali su mi 11js i par dana sam imala lagane bolove i bila napuhana, bilo je i malo slobodne tekucine ali nitko nije spominjao hiper i isli smo na transfer 5. dan. to nije uspilo i sljedeci mjesec smo hvatali ovulaciju do 25.dc, transfer smrznutog embrija bio 30dc i primilo se
a sto se tice cekanja to ti je stvarno lutrija, ja bi uvijek nazvala humanu odmah u 7:30 ujutro, pitala kad je tamo dr Mimica i sestre bi mi rekle dodite tad i tad.. ako njega ne bi bilo onda bi me pogleda netko drugi, folikulometrija traje doslovno 5min ali zato bih red cekala minimalno pola sata-sat nekad i vise, kako kad. ja nisam uzimala bolovanje nego bih samo izletila s posla na tih sat-dva, na poslu su znali da idem na 'neke pretrage'. bolovanje uzela jedino za aspiraciju i sve do bete jer mi se nije radilo realno bude li ti sve skolski to je doslovno 3 ili 4 puta odlazak na uzv
♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
♂️ astheno
2024.: 2x IUI ❌️
06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
sin 💙
xoxoma iskreno nemas sta gubit vrime pogotovo zbog sumnje na hydrosalpinx, ovako si ipak na konkretnim koracima, a i mladi ste i ti i dragi, nema razloga da ne uspije iz prvekoliki ti je AMH?
tako je, meni su odmah radili friski et iako mislim da su ga mogli i preskocit dok se malo odmorim, aspirirali su mi 11js i par dana sam imala lagane bolove i bila napuhana, bilo je i malo slobodne tekucine ali nitko nije spominjao hiper i isli smo na transfer 5. dan. to nije uspilo i sljedeci mjesec smo hvatali ovulaciju do 25.dc, transfer smrznutog embrija bio 30dc i primilo se
a sto se tice cekanja to ti je stvarno lutrija, ja bi uvijek nazvala humanu odmah u 7:30 ujutro, pitala kad je tamo dr Mimica i sestre bi mi rekle dodite tad i tad.. ako njega ne bi bilo onda bi me pogleda netko drugi, folikulometrija traje doslovno 5min ali zato bih red cekala minimalno pola sata-sat nekad i vise, kako kad. ja nisam uzimala bolovanje nego bih samo izletila s posla na tih sat-dva, na poslu su znali da idem na 'neke pretrage'. bolovanje uzela jedino za aspiraciju i sve do bete jer mi se nije radilorealno bude li ti sve skolski to je doslovno 3 ili 4 puta odlazak na uzv
Da, točno to. Ako skuze da jajovod triba vani da i njega izvadim da ne gubim vrime. AMH mi je visok 33, ali mi nije spominjala da je to nešto previše zabrinjavajuće samo mi je po tome ravnala terapiju, mislim da nebi došlo do hiper. Znaci nakon šta bude aspiracija nakon koliko mogu očekivati taj transfer prvi ako bude sve uredu? Nisan još povatala točno kako to sve ide znam ovako laički ali ne znan vremenske te okvire. I npr ako se odluče za FET a ja nemam prirodne ovulacije da li ti daju nešto za poticanje ? Okej mi je tako uru i po / dvi al sve priko mi je bolje uzet dan GO onda. Mogla bi za prvi uzv uzet dan GO pa da vidim otprilike.
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
09/24 HSG - lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
01/25 ? FET ⏳ 🫣
xoxo to ti je onda slicno kao meni, a meni je amh visok zbog pcos-a. svakako mislim da si dobila relativno blagu a punu stimulaciju pa se nadam da neces doc do hipera. obavezno nakon aspiracije par dana miruj, ja nisam, vozila sam se na motoru i naravno da me poslije bolilo.
mislim da dan transfera ovisi dosta i o broju stanica. odmah nakon aspiracije sestre ti kazu broj zrelih js, i onda svaki dan zoves embriologicu da pitas kakvo je stanje. meni je 11JS bilo zrelih, 7 se oplodilo. odlucili su sve pustiti do 5.dana i stadija blastociste. od 7 oplođenih, 4 su dosle do blastociste. jednu su mi vratili odmah, ostale zamrznuli. u sljedecem ciklusu vratili jednu smrznutu koja se primila i ostale su mi jos 2.
ako dobijes manje JS onda ti ih mogu vratiti i 2. ili 3.dan od oplodnje jer je u maternici povoljnije stanje za razvoj.
sto se tice FETa, meni su prvo lovili prirodnu ovulaciju, kad je do 18dc nisu ulovili ja sam odustala i bila spremna za sljedeci ciklus trazit klomifen i stopericu. 7 dana kasnije osjetim ovulacijske bolove, lh trakica pozitivna. odem u bolnicu a ono bila O, stavili mi transfer 5.dan od O i evo primilo se bez ikakvih lijekova :)
jos jednom ti stavljam mail u potpis ako ce ti bit lakse da se tu cujemo ili razminimo brojeve, da ne zatrpavamo temu :)
♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
♂️ astheno
2024.: 2x IUI ❌️
06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
sin 💙
Kawa sigurno postoje stručne osobe za takve stvari , ali trenutno moram ja sama sobom se pozabaviti , probat ću sigurno još dva postupka IUI , ako ne uspije onda ću dalje ići na konkretne korake .. a tko zna možda mi se jednom posreći . Ja poznajem sebe i da mi 10 osoba govore isto bez da ja sama sa sobom odlučim nema šanse da me ko uvjeri u suprotno.. Al dobro, otom potom , kod mene mora sve ići bez forsiranja , panike i svega jer inače nema šanse da idem na išta .
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni 👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
kawa evo spremila sam u bilješke, ako budem imala još koje ovakvo pitanje šaljem 😁😁😁 ❤️❤️❤️❤️ hvala ti i javi kad saznaš spol 🥰🥰🥰😍😍😍😍😍😍
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
01/25 ? FET ⏳ 🫣
Curke ima koja da hvata O ovaj mjesec ? Koji se dan ciklusa ?
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni 👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
Pozdrav, imala sam biokemijsku trudnoću, jučer obilno krvarenje. Je li se sad ovo ponaša kao regularna menstruacija, od jučer prvi dan ciklusa ili?
Ako je krvarenje od biokemijske, nije menstruacija. Nakon sto se očistite amo rec to tako nakon toga sljedeće krvarenje je prva menstruacija.
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
01/25 ? FET ⏳ 🫣
Sortiraj odgovore
Najstariji