Ma ovo zene nije normalno koliko se promjenio spermiogram, od turbo spermica do totalne sterilnosti, sad cu postaviti nalaz, ja sve mislim da je to nemoguce, ponovit cu u istom labu u Bosni za 3 sedmice opet.
https://ibb.co/Cwvybw1
Izvini u kojem labu si radila u Bosni. Tebi se razlikuje je li tako i amh, i to dosta, koliko sam upratila..
Jeste da, radila u Banjaluci Alfalab.
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
A jel pio kakve antibiotike ili primao neku terapiju, puno stresa, bolest? 🤔
👩🏻 36
👱🏻♂️ 36
Trudimo se od kraja 2022.
Ma ovo zene nije normalno koliko se promjenio spermiogram, od turbo spermica do totalne sterilnosti, sad cu postaviti nalaz, ja sve mislim da je to nemoguce, ponovit cu u istom labu u Bosni za 3 sedmice opet.
https://ibb.co/Cwvybw1
Ajme ovo je baš loše. I morfologija je loša, na samoj donjoj granici. Posavjetujte se svakako s urologom. Rekla bih da se dosta toga da poboljšati i rekla bih da je definitivno infekcija/prehlada igrala veliku ulogu ovdje. Sjećam se vašeg ranijeg spermiograma, prva sam vaše spermiće proglasila za turbo 😁 Kod mog muža je velika razlika bila između dva spermiograma koji su rađeni u razmaku od dva mjeseca tako da bih ja rekla da se dosta toga da popraviti ako nije neki kronični problem ili medicinski uzrok.
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L, miom
👱♂️35 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
06/25. FET blastociste, 8.dpt ➕beta 10.dnt - 65,1, beta 12.dnt - 151, beta 14.dnt - 547, UZV 6+5 ❤️
Nesto za opustanje bih i ja trebala jer mi sad vec tesko svaki mjesec pada dolazak menge, pa se onda izvlacim iz tih tmurnih misli i tako u krug. Probala sam kapsule ashwagande ali nisam dobro reagirala na njih. Bas cu malo vise procitat o cbd ulju.
Mi smo imala dosta slijepljenih spermica iako je to u granicama i kao sve okej, ali pije te kapsulice pa ce isto u sijecnju i i ponovit da vidimo.
Na instagram profilu Maje Obrovac Glisic sam zapravo vidila o cbd ulju, ona ga preporucuje, pa vidi i tamo isto
👩 29 👨 30
💊 Novalac; Solgar: folat, vitamin C, cink, selen, omega-3, magnezij
21.12.'23 zadnja M
16.1.'24 ➕
15.2. Imamo otkucaje ❤
25.4. dječak 👶💙🧸
19.6. iduci pregled
Izmedju ta dva nalaza smo ima bas previse stresa oko preseljenja, a kroz cijeli skoro novembar vuce prehladu koja je vjerovatno bila pseudokrupa jer su nam je imali najblizi prijatelji. Sta je jos drugacije bilo, je da je nalaz u Bosni donio sam u toku dana kad je bio opusten u kuci, ovdje je davao uzorak u ordinaciji u 7 ujutro i kaze da mu je bilo ekstremno tesko i neugodno i odmah je rekao da je bilo brutalno malo uzorka.
Dala je uputnicu za androloga i kao odmah napisala da nam da uputnicu za icsi.
TTC 08/2021 👰32 🤵34
04/24 FET, otkazan
Cega sam se jos sjetila je da smo bili u banji/sauni dva puta sata 5 dana prije davanja uzorka 🥹
TTC 08/2021 👰32 🤵34
04/24 FET, otkazan
Na spermiogram vam cure utječe ako uzimaju antibiotik , stres , bolest tipka upale , alkohol , cigarete , prehrana , onda stres i psiha vam jako utječe , onda se muški nebi trebali tamo dolje grijati , i starost isto naravno . Svake godine isto muškima pada plodnost kao i ženama . I previše uzimanja suplementa isto može utjecati….
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨35
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Nesto za opustanje bih i ja trebala jer mi sad vec tesko svaki mjesec pada dolazak menge, pa se onda izvlacim iz tih tmurnih misli i tako u krug. Probala sam kapsule ashwagande ali nisam dobro reagirala na njih. Bas cu malo vise procitat o cbd ulju.
Mi smo imala dosta slijepljenih spermica iako je to u granicama i kao sve okej, ali pije te kapsulice pa ce isto u sijecnju i i ponovit da vidimo.
Na instagram profilu Maje Obrovac Glisic sam zapravo vidila o cbd ulju, ona ga preporucuje, pa vidi i tamo isto
E super bas cu pogledati. Ona mi je inace divna, bas slusam/gledam jedan njezin tecaj.
BikMik sauna mi zvuci bas lose za spermice, i to ako je bilo 5 dana prije davanja uzorka sigurno je utjecalo. Ponovite vi to.
👩🏻 36
👱🏻♂️ 36
E super bas cu pogledati. Ona mi je inace divna, bas slusam/gledam jedan njezin tecaj.
BikMik sauna mi zvuci bas lose za spermice, i to ako je bilo 5 dana prije davanja uzorka sigurno je utjecalo. Ponovite vi to.
I sad kad premotam film, dok je bio prehladjen, stalno je ustajao navece u wc i govorio da mu je hladno oko bubrega, a prije toga nikad, kao da je i urinarne bio nahladio. Prvo mi je bio totalnj sok i nevjerica, muz kad nije pao u nesvjest ja mislim 🫣, ali ne ide mi u glavu da moze biti tolika razlika za 3 mjeseca. Ponovit cu svakako u Bosni za 3 sedmice u jstom lab i ovdje za preporucenih 8 sedmica u istom labu, u medjuvremenu androlog. Ovo je bila kap koja je prelila casu, ne mogu nista ni citati ni razmisljati vise. Prijavit cemo se za icsi, slusat dr, a sama vise nemam snage za nista.
TTC 08/2021 👰32 🤵34
04/24 FET, otkazan
Taman 3 mjeseca je neki ciklus za poboljsat ili pogorsat spermiogram koliko sam citala. Kod vas to sigurno nije kronicno i popravit ce se to.
Iscrpljujuca je ovo borba, ponekad jednostavno moras stat, poslusat doktore i vjerovat da ce sve biti dobro.
👩🏻 36
👱🏻♂️ 36
Sortiraj odgovore
Najstariji