Evo i mene nakon nalaza magneta i pregleda kod gin danas. Duboka endometrioza, cini mu se agresivan tip. 😩
Predlaze da probamo ostvarit trudnocu u kucnoj radinosti jos 3-4 mjeseca pa ako ne uspije onda operacija. S tim da sve sto je zahvatila je zahvatila u nekako plosnatom obliku i mjeri oko 5mm debljine. Najveci dio je na ligamentima.
Malo sam u soku. 😵💫
👱🏻♀️- 31 - endometrioza
👨🏻🦲- 42
Missed ab. - 12.2012.
E 🎀 - 21.12.2020.
Spontani - 02.2023.
Evo i mene nakon nalaza magneta i pregleda kod gin danas. Duboka endometrioza, cini mu se agresivan tip. 😩
Predlaze da probamo ostvarit trudnocu u kucnoj radinosti jos 3-4 mjeseca pa ako ne uspije onda operacija. S tim da sve sto je zahvatila je zahvatila u nekako plosnatom obliku i mjeri oko 5mm debljine. Najveci dio je na ligamentima.
Malo sam u soku. 😵💫
A covjece :(
Sad mozda pricam gluposti, ali postoje li suplementi/hrana koja usporava rast endometrioze? Ili mozda akupunktura?
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Eni koliko toga moras obaviti 😮 bas su detaljni!
.
Upravo su mi dosli nalazi. Sto kazemo na ovaj progesteron? 21.dc/7.dpo? Jel okej? Postoji li neka idealna brojka?
Da Full .. i nedaju nikakva odstupanja , ali dobro je to barem znaš da dobro rade posao i drago mi da sam bas njih odabrala .
Sto se tiče tvog progesterona izgleda mi topcina , tako da držim 🤞🤞 da bude dobitno ovaj ciklus ❤️🥰
Ja nisam uspjela uhaviti O ovaj mjesec tako da neznam dal je bila ili nije , a i prestala sam se testirati 🤷♀️🤷♀️
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska
Lela uh, sigurno nije bilo lako to cuti :/ nemam iskustva s enometriozom pa nemam nista pametno za reci. Puno zena se s tim bori i sigurno se mogu naci iskustva. Imam prijateljicu koja je dosta promijenila prehranu plus tjelovjezba i zaustavila je sirenje. Pokusaj pronaci sto se preporuca za prehranu i mozda neke biljcice.
Lunolina a jesi li vadila kortizol? Ako te anksioznost muci mozda ti je kortizol jako visok pa mozda on nesto blokira. Ja sam svasta nesto vadila i vise lijecnika prosla zbog svojih hormona pa su mi svaki hormon pojedinacno objasnjavali, ne bih to inace znala.
👩🏻 36
👱🏻♂️ 36
Trudimo se od kraja 2022.
Malo sam u soku. 😵💫
To i je šok. Drži se i tko zna možda ipak dođete do plusića. Trudnoća je najidealnija, jer zbog visokih razina hormona koje tijelo prirodno proizvodi sprečava rast endometrioze. Pilule isto sprečavaju rast ali u njima nema tolikih doza hormona kao u trudnoći. A i nama koje radimo na trudnoći pilule nisu opcija.
Meni najbolje, kad prođem ove sve stimulacije, da isto odem privatno na magnet zdjelice da vidimo u kojoj fazi je moja. S obzirom gdje je nađena prvi put moguće da se sad već dosta razbuktala nakon 2 stimulacije. Mene zna kad imam stolicu uhvatiti jaki bolovi u crijevima i krenem i povraćati od bolova, jednostavno mi pozli.
Ne znam jel ti osjećaš neke posljedice osim vjerojatno bolnih mengi i obilnih krvarenja.
Tu je prije bila jedna članica Nikita, na prijašnjim VOL. MPO teme, ona je kad su vidjeli kako joj se pojačala endometrioza nakon stimulacija morala odustati od MPO.
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
Eni, ma da, koliko god je koma da ne dopustaju odsstupanja, vjerujem da bas zato imaju tako dobre rezultate jer upiju vecinom pogoditi terapiju.
Hvala za progesteron. Mislim da nisam trudna, nekako mislim da kad se to dogodi da cu znati, aaaali nada uvijek postoji🥰
.
Iglica bila sam uvjerena da sam vadila kortizol davne 2014., ali sad vidim da nisam. Dobra ideja! Hvala! Idem ja to odmah u ponedjeljak izvaditi 🙈
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Lunolina, pa evo, nadam se da ćete uskoro imati svoj plusić! Vidim da ste oko godinu dana u predanju jedno drugome. 😊 Poznajem jedan par koji niiiikako nije uspijevao oko 3 godine. Imali su između 25 i 30 godina, radili su nalaze i SVE redom je bilo dobro! Najednom se trudnoća dogodila (prirodnim putem), a nakon toga su djeca samo dolazila. Znam da je teško, i meni samoj dolaze upitnici, pa uskličnici - sve djevojke oko mene kao da od šale ostaju trudne, jedna u prvom ciklusu pokušavanja, njih najviše između tri i šest mjeseci, jedna nakon devet.
Jo jedna mi je lijepa misao ostala u mislima, a rekao je jedan čovjek: "P.U.S.H. - pray until something happens. Ne stresiraj se, bit će blagoslov u Božje vrijeme, ne u naše."
Evo, ja vjerujem da će biti. I tebi i ženicama ovdje. I radovat ću se svakom plusiću koji pošaljete! 😊❤️💐
👰 1991.
PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
15.11.23.➕
1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️
Lunolina i Iglica8, iskreno ne znam. Sve mi je jedna velika nepoznanica i moram se baciti u dublje istrazivanje, a nailazim na dosta oprecnih misljenja. 🤷♀️
.
Bebolina, odi negdje na magnet, ali i on se mora radit po posebnom protokolu za endo. I nađi nekog dobrog dr koji se razumije u to sto gleda. Ako si u Zg cula sam za Corica i Barisica.
A sto se tice simptoma, ja ih imam stvarno svakakvih. Ali nitko nije nikad to sve povezao. A sad kad gledam, sve ima smisla da je od endometrioze. Bolne, obilne i dugotrajne menge pa s time i anemija, bolni odnosi, cesta krizobolja, strecanja usred ciklusa, konstantno mekana stolica, vise ni ne znam. Bas kad mi prođe malo ovaj sok cu sjest i zapisat sve cega se sjetim da sam prosla.
.
On me danas toliko procackao s tim uzv da me jos uvijek sve boli. Imam osjecaj da mi ga je do pluca gurnuo. 😅
Ali napokon mi se cini da sam razgovarala s nekim tko zna o cemu prica. Za razliku od proslog pregleda.
👱🏻♀️- 31 - endometrioza
👨🏻🦲- 42
Missed ab. - 12.2012.
E 🎀 - 21.12.2020.
Spontani - 02.2023.
Pitanje - bazalna temperatura.
Kad se budim po noći oko 3:30, a bazalnu temperaturu mjerim oko 6:30, kolika je šansa da je onarelevantna? Ako se jesam dizala iz kreveta, a ako nisam? Imate iskustvo s buđenjima?
👰 1991.
PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
15.11.23.➕
1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️
Lela i Linolina, to je paradoks ove nase grupe, imamo primjer gdje je sve okej i ne dolazi do trudnoce i primjer dijagnoze kada znas da moras u daljnje lijecenje. I obje su situacije frustrirajuce. Samo hrabro dalje ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji