I ja vas procitam ponekad, ja ovaj mj ne pratim ni trakice ni temperaturu ni nista, seksamo se svaki dan, svaki drugi, kako imamo volje, i iskreno imam manji stres nekako
Sto se tice nagovora kod doktora oh znam, moj M jedva gdje ide, njega je prije godinu dana bolila prepona uzasno, cak nije mogao ni auto voziti, onda ga je kucni dok poslao prvo na uzv, pa onda kompletno sve kod urologa( spermiogram, pregled testisa, uzv bas sve) i onda kod kirurga sve, i sto se tice toga bilo je sve okej, nikakvih problema, al sam citala danima sta pisete za kupanje u vrucoj vodi itd, moj muz se tusira vrelom vodom( vec sam mu sto puta rekla), tako da mu poslje sve ruke budu crvene, al ne slusa nista😅, pusi i pije, ne bavi se nikakvim sporotom niti nista, al je sto se tice njega sve ok..
i ja pusim al ne pijem alk ni nista, ne jedem bas redovno i zdravo jer jednostavno takav zivot (posao u starackom, stres, smjene, vrijeme), uzimam femobion ( vec godinu dana redovno) al mislim da imam opcenito slabiji imunitet, jer me bas cesto uhvati i prehlada i noravirusi i tako, nikad ne zaobidjem..
👩🏼26
👱🏻♂️27
👩❤️👨2016 💍2020 👰🏼♀️🤵🏼♂️2022
09/2020 biokemijska 4tt
Pokusavamo od 4/2022 🙏
Joj to za tusiranje vrucom vodom 😤 ja cak nisam ni znala da je to problem za muskarce i kad sam procitala tu na forumu odmah pitala muza. Kaze on njemu bas godi vrelom vodom dolje, opusta ga. Pa kad ga nisam zadavila. Onda sam ga opomenula i sad kaze da se vise ne tusira vrelom, samo mlakom i ponekad obavi hladni tus... ti muski 🥲
Joj to za tusiranje vrucom vodom 😤 ja cak nisam ni znala da je to problem za muskarce i kad sam procitala tu na forumu odmah pitala muza. Kaze on njemu bas godi vrelom vodom dolje, opusta ga. Pa kad ga nisam zadavila. Onda sam ga opomenula i sad kaze da se vise ne tusira vrelom, samo mlakom i ponekad obavi hladni tus… ti muski 🥲
Dobro ja sam za ovo bas malo pitala par doktora posto sam dosta s njima u kontaktu i jer me bas zanimalo .. mislim ja iskreno svom nikad nisam nista tako prigovarala a nisam bas bila doduse ni upucena u to sve. On i ne voli bas bas vrelu vodu nego toplu, Ali po svakoj prirodi kao sto priroda zenskog tijela odradi svoje.. npr u trudnoci, opcenito se sve priprema. Tako i muski testisi se prirodno na visoke temperature kao zastite. Ugl da malo lakse objasnim .. da bi muskarcu to djelovalo tako na spermice i opcenito na sve trebao bi dnevno provodit sat dva u vodi kao npr u jacuzziju (sto mislim da nitko ne radi) .. uglavnom naravno da je bolje da se tusira toplom vodom nego vrucom pa onda ledenom ( nastupa totalni kontraefekt) .. mislim ne znam naravno radite vi kako zelite. Ali mislim da je najbitnije napravit pretrage koje ti prije pokazu i bar znas sigurno na cemu si. Ne kazem da ne treba paziti na neke stvari , opcenito kazu da ako planiras trudnocu bi trebao malo promijeniti neke navike. Ja sam isto pusila ali ne cigarete nego elektricne i odmah sam prestala jer su npr one puno puno gore nego obicne cigarete. Kavu sam pila nenormalno ali sad mi se uopce ne pije. Znaci nisam imala ni malo zdrave navike pa tako nisam ni njemu govorila. Ne kazem to jer sam kao brzo uspjela ali ne bi isla tako daleko da se bas sve to gleda.. mislim najbolje ce pokazat pretrage. Ja sam nekako vise ta koja se okrece medicini, Ali mislim da nemoze jedno desetminutno tusiranje imat utjecaj pogotovo ako je sve u redu.
Ciklusi 28-30 dana
12.10. Imamo ➕ ❤️
28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
20.12. Nifty ✔️ 💙
29 👩🏽❤️👨🏽 29
Razlicite upale kod muskaraca pogotovo u urinarnom dijelu mogu dovesti do aglutinacije tj. slijepljenih spermica pa onda ne mogu biti doboljno brzi/pokretni. To isto postoje neki stupnjevi aglutinacije pa o tome ovisi koliko je velik problem. Koliko sam ja razumjela to se sve da rijesiti. Mislim da sam na pocetku ttc da bih ga sigurno odmah poslala na spermiogram, nista ne bih cekala jer zivimo stresno i svasta utjece na spermice.
Ja vodim bitku s tusiranjem u pretoploj vodi i kolicinom slatkog, tu se neda dokazati, misli da ako je uz rucak jeo ciklu/zelje/… da kasnije moze cijelu milku rijesit. 🤦🏻♀️
👩🏻 36
👱🏻♂️ 36
Trudimo se od kraja 2022.
Tako sam se smijuljila kad sam citala vase price o tvrdoglavim muskima. Bas je lakse kad znas da nisi jedina koja doma ima malo tvrdoglavo dijete u tijelu odraslog muskarca😬
Drage cure, zelim vam svima ugodan vikend da uzivate sa svojim muzevima i ostatkom obitelji, da se posvetite jedan drugome i se puno smijete, fino jedete i opustite se🥰
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Po pitanju odlazaka kod dr je mm i ok on ide ako bilo što treba. I u ovoj priči isto nije mu problem otići na pregled ako treba ili neku pretragu ( sve može bez problema osim davati uzorak tako da je i meni taj dio stresan).
Ovo za tuširanje nije da ih oni griju samo dok se tuširaju nego i dok sjede na njima griju ih non stop kao koke na jajima 😊
Tako da ovo hlađenje i da odrade par puta dnevno po nekoliko minuta dobro dođe. Meni je to i dr rekao i med.sestra kako spermiji ne vole toplinu i da nije dobro za njih. Ona mi je rekla da joj je jedem frend imao loš spermio i ona mu dala te upute za hlađenje i široki donji veš i nakon koji mjesec spermiogram bio dobar, pa su mu rekli što god da pijete ili radite nastavite dalje.
Pistacija baš si me nasmijala s ovim prevođenjem.
Ivyyy samo onda tako nastavi ako ti je tako lakše. S redovnim odnosima i svaki drugi treći dan sve je pokriveno i nemaš brige. Ali radi ovako opuštenije pa vam se možda i posreći.
Lunolina hvala i ti uživaj u vikendu kao i sve ostale djevojke 😘🤗
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
Mislim da je svim muževima nešto tlaka. Npr. moj će odraditi sve nalaze koje treba i nije mu problem ni uzorak za spermiogram dati u prostoru u bolnici predviđenom za to, ali će zato za zube odugovlačiti dok god ne zagusti skroz. Nikako nije badava ona da izq uspješnog muškarca stoji žena, pa u ovim našim slučajevima uspjeh je otići na neku od kontrola. 😁
👰 1991.
PCOS; ciklusi: 26-35 / AMH: 26,3 /
15.11.23.➕
1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️
Martina i Bebolina, slucajno sam stisnula "prevedi ovu stranicu" ono kad ti Google ponudi i nisam skuzila i citam i vidim obje ste mi odgovorile na engleskom. I kontam si oke, sve razumijem, ali cemu se pate i pisu na engleskom?? Majko draga 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ugl, spermiogram je svakako na redu ako od ovog ciklusa nista ne bude kao i moji hormoni (nasla sam neki super panel svih spolnih hormona za 110 eura).
Iako moram priznati da imam neki odvratan feeling da imamo/cemo imati problema sa zacecem i taj inner gut mi govori da ce problem biti u muzu koji ima puno stresniji i neuredniji zivot od mene. A voljela bih ako vec mora biti problem u nekom da bude u meni jer mislim da mi zene to bolje podnosimo, efektivnije smo i brze u rjesavanju problema, pogotovo takvih. Pa mislim, eto, nisam jedina s nedokaznom mazgom kad tak moram rec, nece nista 😂 Uzasno mi je ovo i napisati, ali vec neko vrijeme tako osjecam 🫤
Nemoj bacati novac privatno pogotovo ako nikad nisi vadila hormone na to imas pravo i svaki ginekolog ti mora dat uputnicu za to, ne mora on znati koliko dugo Vi pokusavate kazes mu duzi period i da ne dolazi do trudnoce da ti da uputnicu.
Ja sam prije sve placala privatno i sad vidim da sam bacala velik novac a na to sve imamo pravo preko hzzo, bolje taj novac iskoristi za nesto drugo, fini rucak u lijepom restoranu s muzem, neki izlet…
Hormoni se ne cekaju za naducivanje, bitno da imas uputnicu i kad dobijes M narucis se jer se vade od 2-5 negdje od 3-5 dc.
Spletom okolnosti oko pilula koje sam pila moja ginekologica zna koliko dugo pokusavamo, pa mi je izasla u susret i rekla da necemo cekati godinu nego 9 mjeseci ako ne dodje do trudnoce pa cemo ici u istrazivanje. Valjda je skuzila da se brinem
Zahvalna sam joj na tome i ne bi ju vise gnjavila, ali imam tu potrebu napraviti nalaze ranije, a iskreno nije mi to neki veliki izdatak za mir koji cu dobiti (ili nemir, ovisi o rezulatatima nalaza haha). A vecera ce pasti bez obzira na sve 😂
Slažem se s Anchyyy, uz napomenu da raditi nalaze u bolnici znači sigurno duže čekati.
Npr. kad sam se na humanu vratila s nalazom endokrinologa (da je prolaktin u provjeri bio uredan), bio je 8. mjesec. Pitali su me za dan ciklusa, meni je menstruacija bila u tijeku - 2dc. Nisu me mogli naručiti za taj ciklus za provjeru prohodnosti jajovoda, jer su doktori na godišnjem, tako da sam čekala mjesec dana, novi ciklus, da se javim. Doktori su se s godišnjeg vratili, a meni je djelatnica rekla da ne zna hoće li me moći ugurati. Tad sam joj spomenula kako mjesec dana zapravo čekam jer su me i prošli put odbili, pa su me nakon toga uspjeli ugurati.
Od prcog javljanja do prohodnosti jajovoda je prošlo 6 mjeseci. Ljeto sigurno jako zezne, zezne u kojoj si fazi ciklusa kad te upute, a ti trebas 2-5 dc za nalaz, a i moji duži ciklusi isto odmažu.
👰 1991.
15.11.23.➕
1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️
...Odmoglo je i što sam dugo čekala endokrinologa. Netko popravlja bris 2-3 mjeseca... Primjera je puno različitih, ali poanta je da se vrlo lako oduži. Jedna žena je spomenula kako 6 mjeseci nisu smjeli pokušavati jer je ona imala neku situaciju s papa testom.
Zapravo je dobro dok se sve kreće bez neke velike zavrzlame, dok se rješava test po test koliko god trajalo.
👰 1991.
15.11.23.➕
1.12. 6+1 srčeko kuca ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji