Lela mi smo oboje koristili i nismo ostali trudni🙈
.
Ivy dok ja napisem poruku, napisete svi 100 strana😂
Ja mislim da si ti danas 8. dpo bar po temperaturi mi se tako cini. No kako god, da li si 8. ili 9. ova tempica izgleda odlicno! Podsjeca me na ‘triphastic shift’. Meni to bas mirisi na dobro.🤭
.
Bebolina, hvala ti puno. Pitat cu ja ginekologicu da mi odmah da uputnice za markere. To nemam. On trazi svoje od doktroice opce prakse?
Mi mozemo dati sliku od zaruka 😂 nismo vjencani jer cekamo da ja ostanem trudna, rodim i tek bi se onda zenili🙈
.
Moja ginekologica u koju imam puno povjerenje ce me spojiti sa doktoricom za umjetnu za koju smatra da bi mi se svidjela, a ekspert je u svom poslu. Rekla mi je da doktorica radi i na merkuru i privatno, ali da privatno moze preko hzzo-a. Mislim da je rekla poliklinika Skvorc, ali nisam 100% sigurna.
Da oni imaju najbolji postotak uspjeha , konzultacije se plaćaju i put ne pokriva HZZO ali nema veze , nama je bitno da bude uspješno . 🥰🥰❤️
Znas mozda koliko su konzultacije? I koliko si cekala na termin za konzultacije?
Nisam skuzila za put. 1. put ne pokriva hzzo-a ili bas putovanje do tamo mislis?
.
Mariposa mozda su ti trakice previse osjetljive za tebe. Ali ako si ulovila peak, mislim da nemas brige :)
.
Lela pa iskreno, nisam osjetila promjene🤷🏻♀️ mozda sam pila losu macu😅
Nisam uhvatila peak, stoji mi trakica već treći dan na oko 0,5. Nit raste, nit pada
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Mi cemo sad isto doc na godinu ako racunam sve skupa. Iako smo imali malu pauzu nakon spontanog, ali od proslog ljeta, mi smo kao da nas je netko ukleo, znaci strasno. 😅
Stalno je nekome nesto, meni su pred godinu dana sumnjali da imam multiplu, pa se na kraju ispostavilo da je nemam za sad, ali da imam 30ak % sanse da je nekad u zivotu dobijem, onda taj spontani, onda nas je korona poharala, pa mi je nesto tata bio lose, pa je muz imao napadaj kamenca, pa sam ja dobila tu kao “kilu” i isla na operaciju, e pa onda se muz razbolio, a za mene je ispalo da imam endometriozu. 🥴
Da se razumijemo, nista od toga nije smak svijeta, ima i gorih stvari, ali nikako da se opustim i prodisem kako treba.
Razumijem te skroz, nama je isto nekako sličnih zadnjih godinu i pol bilo, baš stalno "nekome nešto". Prije godinu i pol smo odlučili da se selimo iz HR, da bi doslovno 2 tjedna kasnije svekar dobio dijagnozu raka, pa smo onda rekli ostati barem dok ide na kemoterapije i operaciju. Krajem prošle godine je bila operacija, činilo se sve ok i da se nazire svjetlo na kraju tunela, da bi točno za Badnjak moj tata završio na hitnoj s nekim raznim potencijalno lošim stvarima, pa je onda on pak išao na razne pretrage i čekali smo da vidimo što će biti s tim (i muž i ja smo oboje jedinci). I onda kad se to sve malo stabiliziralo i pokazalo da nije tako loše ipak, i svekar se oporavljao, eto u travnju vanmaternične trudnoće i hitne operacije. A kroz sve to još moj muž nije radio od prošlog ljeta do ovog proljeća jer nije baš nalazio odgovarajući projekt (radi kao freelancer). I kroz sve to ta ideja o selidbi stalno nekako stoji i mi na pola puta, ni tu ni tamo. Stvarno je bilo izazovno to razdoblje iza nas.
Sad se stvarno nadam da smo na uzlaznoj putanji i da će s ovom trudnoćom biti sve ok. 🤞🤞🤞 I da se smislimo onda idemo li ili ostajemo još.
Martina, super super da je na pravom mjestu, prvi korak olakšanja, sljedeći srčeko ❤️ Ja imam pregled u pon kad se nadam čuti, i uhvati me svako malo strah da neće biti ok, a onda prođe, nadam se najboljem.
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
20.6. stigao braco ❤️
.
Ja mislim da si ti danas 8. dpo bar po temperaturi mi se tako cini. No kako god, da li si 8. ili 9. ova tempica izgleda odlicno! Podsjeca me na ‘triphastic shift’. Meni to bas mirisi na dobro.🤭
.
Bebolina, hvala ti puno. Pitat cu ja ginekologicu da mi odmah da uputnice za markere. To nemam. On trazi svoje od doktroice opce prakse?
Mi mozemo dati sliku od zaruka 😂 nismo vjencani jer cekamo da ja ostanem trudna, rodim i tek bi se onda zenili🙈
.
Moja ginekologica u koju imam puno povjerenje ce me spojiti sa doktoricom za umjetnu za koju smatra da bi mi se svidjela, a ekspert je u svom poslu. Rekla mi je da doktorica radi i na merkuru i privatno, ali da privatno moze preko hzzo-a. Mislim da je rekla poliklinika Skvorc, ali nisam 100% sigurna.
Da oni imaju najbolji postotak uspjeha , konzultacije se plaćaju i put ne pokriva HZZO ali nema veze , nama je bitno da bude uspješno . 🥰🥰❤️
Znas mozda koliko su konzultacije? I koliko si cekala na termin za konzultacije?
Nisam skuzila za put. 1. put ne pokriva hzzo-a ili bas putovanje do tamo mislis?
.
Mariposa mozda su ti trakice previse osjetljive za tebe. Ali ako si ulovila peak, mislim da nemas brige :)
.
Nisam uhvatila peak, stoji mi trakica već treći dan na oko 0,5. Nit raste, nit pada
Imas graf temperature mozda?
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
.
.
.
.
.
Da rekla mi je oko 100 eura ako sam dobro shvatila i to ne pokriva HZZO niti putne troškove jer tijekom cijelog postupka se budemo morali voziti oko 8 puta ja mislim .. a sam postupak pokriva hazzo meni su tako obajsnili .. jer ako ideš u ove javne bolnice onda imaš pravo na povrat putnih troškova … eto ukratko , ja idem 2.11 pa ću imati vise toga za reci 🥰
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska
Ivyyy graf nije ni loš. Ono što je najbitnije nakon 21. dana ciklusa da je temperatura viša i obavezno da nakon 25., 26. DC ne pada. Sretno i drži se draga.
Lunolina da onda tvoj dragi sve uputnice traži od doktora opće prakse. A ako niste u braku nosite potvrdu od javnog bilježnika da živite u izvanbračnoj zajednici.
Mariposa i ovaj mjesec se pratimo.
Evo mi pokrimo tek da pokrimo ionako se spremam za postupak i opet sve nade polažem u to.
.
Ovo što se tiče izraza "umjetna oplodnja" to je zaista krivo jer stvarno tu nema ništa umjetnoga. I dalje se radi o vašoj jajnoj stanici i muževom materijalu koji embriolozi u laboratoriju spajaju, ništa to dr nisu stvari iz ničega.
Tako da MPO medicinski potpomognuta oplodnja je pravi naziv. Znam da nitko ne misli ništa loše ali ima ljudi koji su jako alergični na taj izraz. Pogotovo žene koje su godinama u svemu tome i iza njih je postupaka i postupaka.
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
stvari=stvorili
08/24 spontani pobačaj
Perpeuta, hvala ti🩷 drago mi je da su losi periodi iza vas, da ide sada uzlaznom putanjom..😊
Lunolina, Eni🩷🩷 sretno drage cure zelim vam sve najljepse od srca, da sto prije dodjete do svojih ciljeva!!
Naravno i ostale cure😊
Bebolina, ispricavam se. Nisam mislila stv nista lose, znam da nije bebe nisu umjetno nastale nego su nastale u u postupku koji je potpomognut medicinom i da je to pravi izraz. Ali valjda kako u govoru se cesto taj izraz upotrebljava, pa mi ni ne prodje kroz glavu da bi to nekome moglo biti uvrijedljivo ili sto vec😐
Sretno sa pokrivanjem, Mariposa isto🩷
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Jutro cure.
Kod mene je CD13.
Trakica je na 0.50 .
Vjerojatno ce potamniti do veceras...
Baby IM 👶 🤱
➕️ 24.02
Koristi li netko Maca prah?
Znaci u zadnjih par dana sam od dvije cure cula da su ostale trudne u mjesec dana od kad su pocele koristiti! 😱
Ja sam probala (ne sirovu, već obrađenu) jer sam čitala baš pozitivna iskustva, ali kod mene je bio kontra efekt. Imala sam valunge (koje inače nemam) i nikako se nisam dobro osjećala.
Ali znam par cura kojima je maca baš regulirala hormone i super im je. Na mene nikako nije dobro djelovala, prestala sam ju piti i svi simptomi su nestali.
Ajoj. Nista, pricekat cu i ja s macom pa cemo vidjet sad u daljnjoj obradi oko endometrioze sto mi je s hormonima i sto ce mi savjetovati. 🤷♀️
Ja se ubacujem, ali sa endometriozom bas trebas paziti oko bilo kakvih dodataka. Mogu utjecati da jos vise pospjese sirenje, msm da sve sto zelis uzeti bi trebalo biti u konzultaciji sa gin. Bar je meni tako receno
Koliko znam, cak i u postupcima umjetne oplodnje msm da su drugaciji protokoli sa zenama sa endo..
To sigurno, ne znam uopce sto me ceka i kakvo mi je stanje. Tako da to mi je prvi korak sada. A onda cemo pomalo dalje. Jedino sto me muci je sto vidim da bas i nema previse strucnjaka tu kod nas za endo. 🤷♀️
Vidjet cu kakav ce mi dojam oko toga ostaviti moj gin danas.
Iz kojeg si grada? U Petrovoj u Zgu postoji centar za endometriozu, tek je osnovan 2020. Nisam isla, ali vjerujem da bi trebalo biti na razini po pitanju endometrioze..
Iz Rijeke.
Citala sam za dr. Barisica i za Petrovu. Vidjet cu sad kad skupim sve nalaze. Ne znam jos ni u kojem stanju sam ni u kojoj fazi. Pa kad to vidimo cu dalje krenuti.
👱🏻♀️- 31 - endometrioza
👨🏻🦲- 42
Missed ab. - 12.2012.
E 🎀 - 21.12.2020.
Spontani - 02.2023.
Perpeuta, hvala ti🩷 drago mi je da su losi periodi iza vas, da ide sada uzlaznom putanjom..😊
Lunolina, Eni🩷🩷 sretno drage cure zelim vam sve najljepse od srca, da sto prije dodjete do svojih ciljeva!!
Naravno i ostale cure😊
Bebolina, ispricavam se. Nisam mislila stv nista lose, znam da nije bebe nisu umjetno nastale nego su nastale u u postupku koji je potpomognut medicinom i da je to pravi izraz. Ali valjda kako u govoru se cesto taj izraz upotrebljava, pa mi ni ne prodje kroz glavu da bi to nekome moglo biti uvrijedljivo ili sto vec😐
Sretno sa pokrivanjem, Mariposa isto🩷
Nemaš potrebe se ispričavati. Mene to ne pogađa ali zaista ima žena koje su stvarno jako dugo u tome s nizom neuspjeha i tužnih priča i takvi izrazi ih povrijede. Nažalost to je put na kojem će neki uspjeti a neki neće. I ne možemo si pomoći, možemo se samo nadati najboljem.
.
Jesi ti već kući na toj poštedi od posla radi trudnoće ili za sada još radiš?
08/24 spontani pobačaj
Sortiraj odgovore
Najstariji