Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mariposa1510
    17. Listopad 2023. 13:26

Lilly27

Pozdrav drage žene, čitam vas iako nikada ne pišem jer mi nije mjesto na ovoj temi ali povremeno se uhvatim praćenja LH trakica i bazalne pa malo popratim kakvo je stanje kod vas 😉 htjela bih s vama utvrditi samo gradivo sto se tiče bazalne, da li se ovulacija događa onaj dan kad nam padne temp ili dan nakon tog pada? Ovaj mjesec mi se nešto zbrčkalo, koliko znam, a i iz dosadašnjeg vlastitog iskustva, ovulacija se događa na dan pada tempice a ponovni rast je znak da je ovulacija bila, jesam u pravu? Danas sam 15dpo, nigdje naznake ničega, test bijel kao snijeg 🙄 nije da se previše nadam nečemu uz dijagnozu ali čekam da se naručim za vađenje hormona pa me sad m malo zeza, taman će me vikend zahvatit 🙄
    Oprostite na dugom postu, sretno svima 🍀

Ovulaciju mjerenjem bazalne temperature ne možemo predvidjeti u smislu da znamo "Aha, danas je ovulacija jer mi je temp takva i takva" ili "Sutra ili za par dana će mi ovulacija jer je temperatura takva i takva". Mjerenjem bazalne potvrđujemo da se ovulacija već dogodila jer nakon ovulacije raste temperatura. To padne li ili ne temperatura na dan ovulacije nema pravila nikakvog, tj nema nikakvih znanstvenih činjenica koje dokazuju tu tvrdnju. Jedino što se sa sigurnošću zna je da se nakon ovulacije uočava jasan trend porasta temperature. 

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌

Aneee
    17. Listopad 2023. 13:39

I ja javljam da je moja M upravo stigla. Ništa, sad ide malo pauza od foruma ( ne i od pravljenja bebe 🙃) bar do 1.mj pa tad kad krenem sa ponovnim pretragama možda se opet javim...a nadam se da ću biti jedna od onih sretnica što ce se javiti možda već ovaj ciklus da vam pošaljem plus 😊
    Sretno svima u kojem god dijelu bile 🙌🏼

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Martina1931
    17. Listopad 2023. 14:02

Curke kojima su dosle M, zao mi je..nadam se da nam se brzo vracate❤️ i sretno

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• eni233
    17. Listopad 2023. 14:06

Znaci ovako , shvacam svaku da smo na rubu živaca , jer nikako da nam se desi trudnoća , ali svaki savjet moramo prihvatiti kao dobro namjeran a ne odma skakati i shvaćati kao napad  jer mislim da tu svaka svaku razumijemo najbolje i nitko nikog ne napada   . Također razumijem žene koje se žele odmoriti od foruma , nekima je to stvarno potrebno i to je ok i podržavam .Ja isto sam mislila da je sve ok kod mene s obzirom na točne cikluse i gink me u to ubjeđivala , ali nažalost samo hormoni štitnjače nisu dovoljni pokazatelj da je sve ok . Eto ja sam sam skužila da mi je povišen Prolaktin i da mi je progesteron blago nizak i to sve kad sam išla privatno jer uz ovu svoju bi i dalje živjela u zabludi   , ali sve je to izlječivo i ništa strašno .. drugo da mi je sve školski i uredu kako sam mislila  onda bi mi se trudnoca već desila barem u ovih godinu dana , ali očito nije i zato muku mučim.. također treba znati prihvatiti kirtiku i pohvalu ako to ne možemo i stvara nam presing time si isto samo odmažemo. Meni ste stvarno sve drage i želim svakoj da sto prije vidite svoje plusice , i da budete stvarno ponosne na sebe jer teško se nositi s takvim teretom nekad , znam po sebi . Ja sam u ovih godinu dana naučila , cjeniti svaki trenutak u životu i svaki savjet  , i biti strpljiv jer bez toga neznam kako bi . Znam i imati svoje tužne trenutke ali onda se isplaćem i opet se vratim na pozitivu . Eto Tolko od mene i nadam se da neće nitko uvrijediti niti naljutiti samo sam htjela napisati svoje iskustvo možda kome pomogne .. volim vas sve ❤️❤️❤️🥰🥰😘😘😘😘

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
    10/2023 oligozoospermia
    12/2023 uredan spermiogram
    IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
    IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Martina1931
    17. Listopad 2023. 14:32

Eni, kad ponavljas hormone? Nije ti dr dala nikakvu terapiju za prolaktin jelda. Nego zeli vidjet opet kakav ce biti?

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• eni233
    17. Listopad 2023. 14:36

Martina1931

Eni, kad ponavljas hormone? Nije ti dr dala nikakvu terapiju za prolaktin jelda. Nego zeli vidjet opet kakav ce biti?

Idem sad u pon kod endokrinologa , imam termin , imam uputnicu da ponovim Prolaktin još nisam bila jer me svašta snašlo 🤣🤣🤣 nakon antibiotika sam gljivice dobila sad sam dobila vaginalete užas 😏🤭 a u 11 mj imamo konzultacije u poliklinici skvorc pa ćemo vidjeti sto će nam tamo reci , i kad dobim M moram ponovit briseve . Ali sve ću rješiti do kraja ovog mjeseca 

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Martina1931
    17. Listopad 2023. 14:41

eni233

Martina1931

Idem sad u pon kod endokrinologa , imam termin , imam uputnicu da ponovim Prolaktin još nisam bila jer me svašta snašlo 🤣🤣🤣 nakon antibiotika sam gljivice dobila sad sam dobila vaginalete užas 😏🤭 a u 11 mj imamo konzultacije u poliklinici skvorc pa ćemo vidjeti sto će nam tamo reci , i kad dobim M moram ponovit briseve . Ali sve ću rješiti do kraja ovog mjeseca

Samo gledaj se fino naspavati tu noc prije, i 2h prije da si budna🙈 da je sto vjerodostojnije testiranje prolaktina
    .,
    Steta za gljivice, ocito kad krene krene🤦‍♀️

+ ❤️12.10.
    It'a girl🩷

• mariposa1510
    17. Listopad 2023. 14:45

eni233

Znaci ovako , shvacam svaku da smo na rubu živaca , jer nikako da nam se desi trudnoća , ali svaki savjet moramo prihvatiti kao dobro namjeran a ne odma skakati i shvaćati kao napad jer mislim da tu svaka svaku razumijemo najbolje i nitko nikog ne napada  . Također razumijem žene koje se žele odmoriti od foruma , nekima je to stvarno potrebno i to je ok i podržavam .Ja isto sam mislila da je sve ok kod mene s obzirom na točne cikluse i gink me u to ubjeđivala , ali nažalost samo hormoni štitnjače nisu dovoljni pokazatelj da je sve ok . Eto ja sam sam skužila da mi je povišen Prolaktin i da mi je progesteron blago nizak i to sve kad sam išla privatno jer uz ovu svoju bi i dalje živjela u zabludi  , ali sve je to izlječivo i ništa strašno .. drugo da mi je sve školski i uredu kako sam mislila onda bi mi se trudnoca već desila barem u ovih godinu dana , ali očito nije i zato muku mučim.. također treba znati prihvatiti kirtiku i pohvalu ako to ne možemo i stvara nam presing time si isto samo odmažemo. Meni ste stvarno sve drage i želim svakoj da sto prije vidite svoje plusice , i da budete stvarno ponosne na sebe jer teško se nositi s takvim teretom nekad , znam po sebi . Ja sam u ovih godinu dana naučila , cjeniti svaki trenutak u životu i svaki savjet , i biti strpljiv jer bez toga neznam kako bi . Znam i imati svoje tužne trenutke ali onda se isplaćem i opet se vratim na pozitivu . Eto Tolko od mene i nadam se da neće nitko uvrijediti niti naljutiti samo sam htjela napisati svoje iskustvo možda kome pomogne .. volim vas sve ❤️❤️❤️🥰🥰😘😘😘😘

Apsolutno se slažem sa svime što si napisala! ❤️

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌

• eni233
    17. Listopad 2023. 15:16

Martina1931

eni233

Martina1931

Samo gledaj se fino naspavati tu noc prije, i 2h prije da si budna🙈 da je sto vjerodostojnije testiranje prolaktina
    .,
    Steta za gljivice, ocito kad krene krene🤦‍♀️

A očito da , to tako ide .. budem se potrudila smiriti i naspavati i vidjeti kako će biti . Ako bure opet povišen, onda moramo naći razlog zašto je to tako .. al dobro nadam se da će sve biti kako treba i da ću dobiti odgovore koje tražim ..
    .
    .
    Cure koje ste dobile M zao mi je nadam se da će novi ciklus biti dobitan za vas ❤️❤️❤️

A ostale koje čekaju ili koje pokrivate  sretnoooo ❤️❤️❤️

👩35

Pokušavamo od 08/2022

Ciklusi 32/33
    AMH 23.19
    Jajovodi prohodni

👨34
    Krvna slika uredna
    Urinokultura uredna
    10/2023 oligozoospermia
    IVF 6/2025 Vinogrdska

Lilly27
    17. Listopad 2023. 15:30

mariposa1510

Lilly27

Pozdrav drage žene, čitam vas iako nikada ne pišem jer mi nije mjesto na ovoj temi ali povremeno se uhvatim praćenja LH trakica i bazalne pa malo popratim kakvo je stanje kod vas 😉 htjela bih s vama utvrditi samo gradivo sto se tiče bazalne, da li se ovulacija događa onaj dan kad nam padne temp ili dan nakon tog pada? Ovaj mjesec mi se nešto zbrčkalo, koliko znam, a i iz dosadašnjeg vlastitog iskustva, ovulacija se događa na dan pada tempice a ponovni rast je znak da je ovulacija bila, jesam u pravu? Danas sam 15dpo, nigdje naznake ničega, test bijel kao snijeg 🙄 nije da se previše nadam nečemu uz dijagnozu ali čekam da se naručim za vađenje hormona pa me sad m malo zeza, taman će me vikend zahvatit 🙄
    Oprostite na dugom postu, sretno svima 🍀

Ovulaciju mjerenjem bazalne temperature ne možemo predvidjeti u smislu da znamo "Aha, danas je ovulacija jer mi je temp takva i takva" ili "Sutra ili za par dana će mi ovulacija jer je temperatura takva i takva". Mjerenjem bazalne potvrđujemo da se ovulacija već dogodila jer nakon ovulacije raste temperatura. To padne li ili ne temperatura na dan ovulacije nema pravila nikakvog, tj nema nikakvih znanstvenih činjenica koje dokazuju tu tvrdnju. Jedino što se sa sigurnošću zna je da se nakon ovulacije uočava jasan trend porasta temperature.

Ma sve jasno, znam teoriju, ali evo moje iskustvo je do sada da je uvijek na dan pada tempice bila ovulacija jer bi mi m uvijek došla točno na dan kad je i trebala a ako nije uvijek je bila u pitanju biokemijska kojima ne pamtim ni broj. S obzirom da je ovulacija potvrđena na uzv prošli tjedan, znaci sigurno se dogodila, htjela sam samo provjeriti ovo sto sam pitala čisto da cujem tuđe iskustvo, jer evo ovaj puta nije u pitanju biokemijska a zabrijala sam da možda nešto krivo računam jer sam ispala malo iz štosa… u svakom slučaju hvala

👩 31 - hashimoto
    👱‍♂️36 - Oligoasthenoteratonecrozoospermia + varikokela
    10/20 - ICSI Petrova - 20🥚15 zrelih-12 oplođenih - preživjela jedna blastica - 7/21 👧
    02/24 - ICSI Vinogradska - 5🥚 2 blastociste - 1 vraćena, 1 ❄️ ET blastociste - biokemijska
    6/24 FET blastociste - biokemijska

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.