Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    srećica
    17. Kolovoz 2019. 21:02

Ayla čestitke na bebici ☺️
    Ja sam imala taj problem s mokrenjem prvih nekoliko puta nakon poroda, dalje je bilo ok osim peckanja koje me pratilo povremeno još neka dva tjedna poslije jer su mi na porodu mjehur praznili kateterom. A šavovi prvo bole pa peku pa pikaju/zatežu i onda otoadnu, meni je zadnji otpao nakon 10 dana i od tada me više ne boli.

CiniMINIS
    17. Kolovoz 2019. 21:03

ayla

CiniMINIS

Srećica mozda neka druga poza nosanja. Potrbuske ili da vidi svijet.
    Aylacestitam na bebici 😊. Sretno vam zelim i brzi oporavak. cula sam da led navodno pomaze. Ja se toga na zalost nisam sjetila. A mislim da je vrijeme tu najbolji lijek. Meni je prvih dana jos sve bilo tupo pa nisam jos ni osjecala kako treba bol. Onda je par dana boljelo, pa peklo i sad jos osjecam malo pritisak i kad dulje sjedim boli. A cesto dulje sjedim jer sjedeci dojim. Spasile me tablete protiv boli. Meni su stavljali dva puta kateter i praznili mi mjehur pa me peklo kad sam morala vrsiti nuzdu. S obzirom da sam dosta pila u boxu sam morala odma pisati kad su malu odnjeli pedijatru na pregled, al sam dobila onu posudu za obaviti. Kod prvog i drugog odlaska na wc su sestre pustale vodu da se lakse pomokrim. Al sam imala osjecaj da moram jos, ali da ne ide. Drugi i treci dan sam na mahove imala osjecaj da sam inkontinentna 🙈 samo sto sam sjela na wc vec je pocelo tec, bez moje kontrole, al barem sam stigla do wc-a. Mislim da je tako bilo kad sam dulje drzala. Sad se vec sve vratilo u normalu oko mokrenja. Uglavnom, bit ce bolje 😅😉 samo strpljivo

Tako i meni pece me kud od savova tud sta se ne mogu do kraja izmokriti al makar mogu ista a sad kakva ce biti velika nuzda e toga me je cisto strah jer me sve zateze uzasno jos me strah da ne popucaju, koliko treba da oni otpadnu?

Ne znam u kojoj si bolnici, u merkuru smo dobili tabletice za veliku nuzdu. Mislim sa je bio dulcolax, dvije tablete, al nisam sigurna. Ja sam jos pila donat mg jer sam znala da moram obaviti prije nego me puste doma. Donat sam pila od prijasnje veceri (popila sam malo vise pola litre) a tablete uz rucak i predvecer sam isla na wc. Nije bilo ni malo tolko strasno kolko sam zamisljala. Jest malo nelagodno jer cijelo vrijeme osjecas pritisak u guzi od tiskanja (ne na wcu nego na porodu 😅) al sasvim je podnosljivo. Pazi samo da ne napinjes misice nego pusti da samo izadje. 
    I ja se pitam kad ce mi savovi otpast. Za sad nisam primjetila da je ista otpalo, al moram priznat da nisam ni gledala kako treba. Mislim da cu skinut sutra pa javim ako vidim nesto zanimljivog 😂. Negdje sam citala da znaju otpadat od dva tjedna na dalje. Al mislim da je to jako individualno.
    Sto se mokrenja tice, dobro ti kaze sestra, mokri sto vise pa ce ti biti lakse. I pij sto vise pa ce ti biti lakse mokriti. 

• Ivonne
    17. Kolovoz 2019. 21:46

ayla

Pozz mamasite 😁 prijavljujem jos jednu bebu 3270kg i 51 cm 😊 zanima me cure koje su rezane kako ublaziti bol sivanja ja imam osjecaj kao da me zateze u dupencu sav 🥴 uzas i zanima me jeli koja imala problema s mokrenjem nakon poroda ja sam jedva pocela da izmokravam al vrlo malo 😣

Čestitam😍
    Dr kažu šavove prat s toplom vodom i to je to 
    Ja sam spricala octeniseptom i luftala si kad sam mogla - staviš podlogu jednokratnu ispod sebe.
    Ako si imala kateter to ti od toga - problemi s piskenjem, a i općenito nakon poroda se to zna pojaviti. Meni je trebalo par dana da se to sredi 

• Ivonne
    17. Kolovoz 2019. 21:51

Sad vidim da si ti cure sve rekle. Sve je to normalno i samo treba vremena.
    Evo gotov rođendan a ja je znam za sebe. Ne znam koji dio tijela me više boli. Šta sve mame stisnu i pretrpe

krino
    17. Kolovoz 2019. 21:52

ayla

Pozz mamasite 😁 prijavljujem jos jednu bebu 3270kg i 51 cm 😊 zanima me cure koje su rezane kako ublaziti bol sivanja ja imam osjecaj kao da me zateze u dupencu sav 🥴 uzas i zanima me jeli koja imala problema s mokrenjem nakon poroda ja sam jedva pocela da izmokravam al vrlo malo 😣

Cestitam ayla 🥰🥰🥰
    Proci ce sve za tjedan dana. I meni su kateter stavili, isto me peckalo dok sam piskila. Savovi zatezu i zatezat ce te jos neko vrijeme, ali prodje. Meni su nakon 2tj bas svi poispadali, a i dalje osjecam zatezanje (rodila prije skoro 2mj). Treba vremena. Peri obicnom mlakom vodom, potufkaj poslije, nikako brisat i stavljaj one ogromne vatene/pamucne uloske. I njih cesto mijenjaj da ti se ne inficira rana. Nemas beda, za 3 tjedna ces moc laaagano sjest 😊😊
    Sve u rok sluzbe

krino
    17. Kolovoz 2019. 21:53

Ivonne

Sad vidim da si ti cure sve rekle. Sve je to normalno i samo treba vremena.
    Evo gotov rođendan a ja je znam za sebe. Ne znam koji dio tijela me više boli. Šta sve mame stisnu i pretrpe

Sve jer je to naaajveca ❤️❤️❤️❤️❤️

katiesu
    17. Kolovoz 2019. 22:06

e da, mislim da je to onaj pakleni skok u razvoju. 3 mj za par dana. evo sisa praznu sisu uzas 😱 već drugi dan me jede 

srećica
    17. Kolovoz 2019. 22:11

katiesu

e da, mislim da je to onaj pakleni skok u razvoju. 3 mj za par dana. evo sisa praznu sisu uzas 😱 već drugi dan me jede

Kod nas danas započeo onaj za 6 tjedana.

17. Kolovoz 2019. 22:30

Hvala curke na savjetima zlata vrijede kad dodem kuci radit cu kako kazete samo da prode sto prije, nisu mi mecali kateter jer sam uspila pomokrit se i ide lagano svaki put sve vise tako da smo to rijesili za veliku nuzdu nezz kako ide ovde kod nas dali forsiraju da se to obavi stvarno nezz budem saznala, i uglavnim bebicu još nisam dojila jer se nagutala plodne vode pa bljucka svako malo nadam se da ce sutra biti ko nova pa da i to pokusam i nadam se da ce nas u pon pustiti doma 😊

katiesu
    17. Kolovoz 2019. 22:44

ayla

Hvala curke na savjetima zlata vrijede kad dodem kuci radit cu kako kazete samo da prode sto prije, nisu mi mecali kateter jer sam uspila pomokrit se i ide lagano svaki put sve vise tako da smo to rijesili za veliku nuzdu nezz kako ide ovde kod nas dali forsiraju da se to obavi stvarno nezz budem saznala, i uglavnim bebicu još nisam dojila jer se nagutala plodne vode pa bljucka svako malo nadam se da ce sutra biti ko nova pa da i to pokusam i nadam se da ce nas u pon pustiti doma 😊

pretežno u svim bolnicama pitaju dali ste obavili veliku nuždu. ako ne dobijete nešto. i moj mali se nagutao plodne vode i nije prodisao iste sekunde, malo su mu morali pomoći. pa su ga zadržali malo duže na promatranju i jedan dan duže bili u bolnici. još se i pokakao u plodnu vodu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.