Moja isto jako cesto stuca, a i u trbuhu je barem dva/tri put dnevno stucala. Kaze patronazna da je sve normalno. Negdje sam citala da promjena u temperaturi pomaze da im se prestane stucat. Probaj ju skinut. Kod mene je djelovalo, sad jel slucajnost ne znam..
Ma to stucanje ne traje dugo,dam joj dudicu pa se smiri,nego me bilo strah da nema veze sa nekakanjem al ocito se naguta zraka tokom podoja ko da nije jeo 5 dana,dise ko bizon al ako vase kakaju i stucaju onda ok
Ja pokusala dojiti al nema jos mljeka neg valja nes sitno u kapima i kad je bila na livoj supp uhvatla se desne pa cvok cvok odma sam se vas sitila kako su bebe cvoktale, nego koliko se cesto doji ili hrani beba tek rodena
Ja pokusala dojiti al nema jos mljeka neg valja nes sitno u kapima i kad je bila na livoj supp uhvatla se desne pa cvok cvok odma sam se vas sitila kako su bebe cvoktale, nego koliko se cesto doji ili hrani beba tek rodena
Čim više to bolje. Što više i češće je drži uz sebe i stavljaj na prsa... mlijeko će ti brže doći. Ono, kad god napravi kme, sisa u usta 😉
Čim više to bolje. Što više i češće je drži uz sebe i stavljaj na prsa… mlijeko će ti brže doći. Ono, kad god napravi kme, sisa u usta 😉
Kad spava ne zelim ju buditi al cesto zaplace i zaspe
Prva 24 sata će ti bebica skoro pa stalno spavati, pogotovo ako je manje težine. Želučići im budu puni plodne vode i recimo da su od toga siti i od poroda umorni... kada prođe taj prvi dan bebe češće sišu i malo pomalo će tražiti sve češće. Ako ne traži, čim otvori oko, stavi je uz sebe i nudi. Samo pripazi na tih prvih par podoja da ti je beba namještena kako treba i da dobro uhvati cicu, makar traži njih da ti namjeste pogotovo ako ti je vec coktala... napravi ti ragade tako a da ni ne trepneš 😉
E da, to sitno u kapima je kolostrum ima ga samo par žličica i najbolje i najhranjivije je što możeš zamisliti 💪
Meni je zao sto ju nisam odma cesce stavljala nego po njihovom svaka dva i pol sata. Tako da napravi kako ti je Nena rekla. Cak i kad ne kmeci neg samo pokazuje znakove da bi mogla jesti (pokreti ustima ko da zeli dohvatiti nesto, trazi dojku po zraku, sise rukice itd) prikaci i nek odradi posao. Bit ce vam kasnije lakse. A sto se pravilnog hvata tice, evo nas 12 dana pa jos uvijek nekad krivo uhvati pa vidim da joj se obrazi uvlace i moram ispravljati ili ne teli usta otvoriti kako treba.. Na pocetku je jako tesko procijeniti koja "bol" je normalna. Meni barem, jer su mi sise bile nadrazene i sve me peckalo, cak i zijevanje 😂. Al u meduvremenu kuzim sto je krivi hvat a sto nadrazena sisa.
Jel normalno da mi beba stuca nakon svakog podoja?inace 5 dan vec nema stolicu,samo prdi i stuca
Uf, moj stuca poslije klope, pa izmedju dvije klope... Stalno stuca. I u trbuhu je stucao. I usred noci kad taman legnemo i krene. Ali i ja puno stucam. On po 20min nekad zna. A sta mozes 🤣
Hvala na savjetu budem ja njoj cesce nudila samo da me ruke ne bole volila bi i noge di mi vena zera pocrvenilo i boli 😵 cekam doktora da to pogleda 😔
Sortiraj odgovore
Najstariji