Ja nokte režem malom grickalicom. Pošto je muž išao kupovati škarice pa mu prodali neki baby set u kojem su škarice kao za likovni 🙄 toliko debele i ravne da neznam kako bi s tim noktić odrezala. A ovako gricnem jednom i gotovo.
Moj dečko je danas mjesec dana i skoro 6 kg, a dobio je i 6-7 cm😁 sisavac samo takav!
Jedino se nikako sa spavanjem sastati, ja sam već po noći počela doživljavati nešto između mjesečarenja i haluciniranja 🙈 ono, skočim odjednom iz kreveta i krenem mahnito tražit dijete pod dekom u strahu da sam ga zatrpala dok sam dojila. I onda u nekom trenu skužim da je u kinderbetu, a uopće se ne sjećam kad sam ga nakon sisanja vratila nazad. Ili isto tako ustanem, ruke ispod prsa u položaju kao da nosim bebu i krenem prema kimbiću kao da bebu stavim spavat. I onda stojim kraj kimbića, vidim da djete spava unutra i gledam kak da sad ovo drugo smjestim kraj njega. I mozgu treba desetak sekundi da shvati da stojim praznih ruku, da imam samo jednu bebu i da sam ga već stavila u krevetić. 🙊 Znači, neznam jel ovo za zabrinuti se ali kronični nedostaje sna je očigledan. Jel se još kome dešava šta slično?
P.s. spremanje mobitela u ladicu sa beštekom je već akcija na dnevnoj bazi …
joj ja sam se bas nasmijala. eto moram reci da moj mali od početka super spava osim po danu,al to nekako preguram. inače, da imam problema ko ostali ja bi na psihijatriji završila jer sam bas spavalica 🥴
bas velik dečko sigurno i puno traži sisu kao i moj. moj mene izludi koliko može sisati i biti na meni. svi kažu da se s tri mjeseca sve nekako sredi, eto mene bas zanima jer ćemo za tjedan dana bit 3. 😃😃
Ja svoju dojim iskljucivo sjedeci jer nam drukcije ne ide pa nema straha da zaspim pokraj nje ili slicno, al znam ne cuti budilicu za dojenje pa se probuditi pola sata/sat kasnije uz uzasnu griznju savjesti. Za sad sam ok sa spavanjem jer odkrmim s njom po danu koju rundu dok stignem. Al meni je ona jedina, pa lako meni..
Odjecu nekako procijenim. Ispocetka je bila u bodyju sa dekicom (lagana na 3 sloja preko nje), sad je ili kombinezonic ili kombinezon i body ispod sa dekicom, ovisno kako je navecer. Za sad se uvijek budila topla.
Nokte jos ne rezemo, sami joj se trgaju kolko su mekani, al se i ja pitam kako cu 🙈 vjerojatno kad bude spavala.
Moj dečko je danas mjesec dana i skoro 6 kg, a dobio je i 6-7 cm😁 sisavac samo takav!
Jedino se nikako sa spavanjem sastati, ja sam već po noći počela doživljavati nešto između mjesečarenja i haluciniranja 🙈 ono, skočim odjednom iz kreveta i krenem mahnito tražit dijete pod dekom u strahu da sam ga zatrpala dok sam dojila. I onda u nekom trenu skužim da je u kinderbetu, a uopće se ne sjećam kad sam ga nakon sisanja vratila nazad. Ili isto tako ustanem, ruke ispod prsa u položaju kao da nosim bebu i krenem prema kimbiću kao da bebu stavim spavat. I onda stojim kraj kimbića, vidim da djete spava unutra i gledam kak da sad ovo drugo smjestim kraj njega. I mozgu treba desetak sekundi da shvati da stojim praznih ruku, da imam samo jednu bebu i da sam ga već stavila u krevetić. 🙊 Znači, neznam jel ovo za zabrinuti se ali kronični nedostaje sna je očigledan. Jel se još kome dešava šta slično?
joj ja sam se bas nasmijala. eto moram reci da moj mali od početka super spava osim po danu,al to nekako preguram. inače, da imam problema ko ostali ja bi na psihijatriji završila jer sam bas spavalica 🥴
bas velik dečko sigurno i puno traži sisu kao i moj. moj mene izludi koliko može sisati i biti na meni. svi kažu da se s tri mjeseca sve nekako sredi, eto mene bas zanima jer ćemo za tjedan dana bit 3. 😃😃
Sisa često po malo, jedino kad baš odspava dulje po danu onda je taj prvi podoj dulji. Ali da, velika beba ali i rođen je sa skoro 4 i pol kg 😁
Aj nam javi ako im grceve jesu li netragom nestali??? Mene to zivo zanima 😁
Aha, i ja sam spavalica... mogla bi 10-12 sati spavati samo tako kad bi mi netko dao 😂😂 . Uglavnom, prvo dijete mi se budilo svakih sat vremena, dvije godine. Dakle, nisam htjela ni pomisliti na drugo idućih deset godina 😰. Nisam znala, tko sam, što sam ni gdje sam. Evo drugo, normalnije spava, budi se svaka 3,4 sata nocu. U šoku smo i muž i ja. Nama je kao "normalno" bilo da jednostavno ne spavaš 😂😂😂🙄. Ajd, javi kako je kada prođu ta famozna 3 mj. sa dojenjem, osjećam se ko mljekara, 24 sata na dan 😀
Nokti... Kada je danju koji put dojim na ležećki, onda joj nekako kada se umiri (čitaj, ako se umiri 😂), režem nokte jer su mi jedino tada obje ruke slobodne. Muž neće, strah ga... u snu ne dolazi u obzir (dao bog da spava😈 )
Ne znam za sebe....
Upravo sam dovršila tortu, sutra ukrasim. Ona se od 17 tanka i imam novu ragadu na lijevoj - sitna ranice ništa spram šta sam imala ali pece. Eto ja odustajem od ispravljanja njenog dojenja, ona to ne zna i bok. Još 4 mjeseca pa kreću kasice i polako se smanjuju podoji 😂😂
Umorna sam tj moj umor je umoran
Rezanje noktiju - prvi put kad zarezes više i krene krv se više ne bojis🤣🤣
Ne znam za sebe….
Upravo sam dovršila tortu, sutra ukrasim. Ona se od 17 tanka i imam novu ragadu na lijevoj - sitna ranice ništa spram šta sam imala ali pece. Eto ja odustajem od ispravljanja njenog dojenja, ona to ne zna i bok. Još 4 mjeseca pa kreću kasice i polako se smanjuju podoji 😂😂
Umorna sam tj moj umor je umoran
Rezanje noktiju - prvi put kad zarezes više i krene krv se više ne bojis🤣🤣
Aaaaa 😦😧🤯 stresla sam se pri pomisli na to. Ma ja ću njoj to lagano isturpijati 😂😂
P.S. svaka čast za trud, skidam kapu, ja bi definitivno kupila gotovu 🙄🤭
Mi noktice rezemo malom grickalicom. Nekad su bile u djecjim setovima.
Planiramo je krstiti za mjesec i pol i onda ce biti skoro 5 i pol mjeseci stara i nadam se da ce sve biti ok a i nece biti puno ljudi.
Ivonne sretno sutra... ja sam jucer imala rucak na kojem je bilo 30 ljudi i jos danas nisam mogla k sebi doci. Doslovno ne stignem vas skoro ni citati a kamoli jos sta pisati😘
Mama
Sortiraj odgovore
Najstariji