Mamee helpp curka place cijelu noc svakih dva sata se budi i place zacenjiva od placa i svaki put joj damo jesti boku i jede pa jeli moguce da tako mala i more jest svako malo? I kad pocinju grcici sinoc je dugo prduckala jel to zrak ili grcici?
Realno mozes ocekivat da sisa svakih sat vremena a mozes ocekivat da sisa po 2-3 sata u komadu... tak je moj decko dok je jos htio onda poslije vise nije htio... duga prica pisala sam o tome.. jos sam u fazi da prebolim to...
Doji na zahtjev na pocetku obavezno da si beba navuce mlijeka
Mamee helpp curka place cijelu noc svakih dva sata se budi i place zacenjiva od placa i svaki put joj damo jesti boku i jede pa jeli moguce da tako mala i more jest svako malo? I kad pocinju grcici sinoc je dugo prduckala jel to zrak ili grcici?
Može biti svašta, ne samo da je gladna nego traži tvoju blizinu. Bebama na početku jako malo stane u želudac i brzo se probavi tako da često traže. Nisu to još grčevi, samo se prijava uspostavlja. Prduckanje je dobar znak
Dakle, kako kaze Ivonne, vec drugu noc spava od 23 do 5... E kod nas vec trecu noc ne spava. Jucer zaspao u 6 popodne. Digo se u polnoc, pojeo i zaspao. Znaci od 1 do 3 je bio mir. Onda se krenuo bacat po krevetu i cendrat i stenjat. Pa do 5 tako. U 5 sam popi*** i stavila ga u krevet. Tamo se nastavilo do pola 7. Nisam mogla ustat od umora. Muz da nahranio, presvuko, podrignuo. Sad on na posao, a beba nimalo uspavana. A ja koma. I taaaakooo... Ja sam nekak skuzila kad mu dajem biogaia kapi navecer da mu grcevi krenu ranije po noci. Probat cu danas da ih dam ranije ili uopce ne. Ja vise opce nemrem, a ne znam kako on moze toliko malo spavat. A crknut je, oci crvene, na pola koplja. Umjesto da spava, on sav razmahan i cendrav... Pripisala bih to nekakvom skoku, ali na zalost ne postoji s 8 tjedans tako nesto 😱😱😱😫😫😫
To po noci postaje nepodnosljivo i traje satima. On se razmase rukama i nogama i stenje, gundja i cendra. Pa nogice onak u vis. Ja mislim da su to grcevi ko kuca. Onda opet, kad ga pomazim, sniri se pa zaspi. Tako da vise ne znam sto da mislim. Jel vasi klinci (od ovih mama koje imaju srecu da klinci imaju grceve) isto tako ili da se zabrinem da je mome nesto...?
To po noci postaje nepodnosljivo i traje satima. On se razmase rukama i nogama i stenje, gundja i cendra. Pa nogice onak u vis. Ja mislim da su to grcevi ko kuca. Onda opet, kad ga pomazim, sniri se pa zaspi. Tako da vise ne znam sto da mislim. Jel vasi klinci (od ovih mama koje imaju srecu da klinci imaju grceve) isto tako ili da se zabrinem da je mome nesto…?
znaci spavao od 6 do ponoci, zamjenio dan za noć. ja se sjećam da mi je mama pričala za mog brata da je bio takav. hehe do pet ujutro nije ni pidzamu oblačila. tako je bilo prva tri mjeseca. ja sam si samo mislila, ufff samo da mi se ne dogodi to da moje dijete bude kao moj brat. on nije ni oci otvorio već bi plakao. moguće i da su ga grčevi mučili, ali u to vrijeme se nije toliko toga znalo kao danas. ona je bila užasno iscrpljena i na rubu živaca. al eto sve prođe. još malo pa će tvoja mrvica tri mj i vidjeti ćeš puno toga će bit bolje. izdrži još malo, jaka si ti ženo 😃
Krino, drž se, znam kako je to s ne spavanjem... S drugim će ti biti lakše 😂🙈😉
Evo upravo je dojim, prije pola sata smo se vratile, probudila se u 5:15, visila na cici do 6:40, digle smo se, strpala sam je u nosiljku i šetale smo puna dva sata. Sat nizbrdo, sat uzbrdo... Spavala je cijelo vrijeme... Sad idem malo umrijeti. 😂
Ja sam s prvim bila zombi. Imao je fazu koja je trajala 3 mjeseca. Noć bi se budio svakih 15 minuta nije gladan ima dudu ali samo sisa bi pomagala, ali to nije bilo lagano buđenje svaki put uz urlanje. To je bilo kad su grčevi stali i mislili smo sad ćemo se naspavati. Kad bi odspavala 45 min u komadu budila sam se naspavana. Tijelo mi je bilo od olova, ruke teške i ko u majmuna bojala sam se svako podizanje iz kreveta da će mi beba ispast. A svi su bili pametni tada, daj mi rizine pahuljice u mlijeko spavat će, gladan ti je, žedan ti je, ti si kriva jer tako spava i tako. Nisam ih poslušali. Večeru je dobio s 10 mjeseci kako i ide o novim smjernicama za dohranu i nije ništa duže spavao. I sada s tri godine se više puta po noći probudi nego beba od skoro 2 mjeseca. Nisam ništa drugačije radila to je tak do bebe.
Joj, najvise volim te savjete.. pa sto ovo ovako, pa sto ono onako, pa sto uopce brines, mi nekad ni o cem nismo brinuli i nista nismo znali i opet ste odrasli.. super savjet, evo, odma sam prestala brinut cim dam to cula 😒.
Ja trenutno imam problem da moja previse spava. Pogotovo po noci. Probudi se za sisanje, dva put potegne i zaspi na sisi. Da cijelu noc sjedim tako s njom prikacenom ne bi se najela. Znaci ona spava a ja ne mogu 😅
Ajd hvala bogu, pa vec sm se zabrinula. Ovo je ocito neka drugacija faza. Vec sam luda. Evo sad smo spavali od 9 do 11 ja, a on jos kunja. I tako drapne jer je strgan od noci pa mi zna proc par dana u komadu di mi pojede od polnoci do polnoci samo 4 obroka. A na hippu je i treba kao 5. Pa me i to sve brine. Ali kad je budan, dobar je, kaki i piski, smije se i cendra i sve normalno... Valjda je to tak. Idemo se cijepit 4.9. pa cu pitat pedijatra. Moja mama kaze da je sve to normalno, da on napreduje i da se skockam. A ja sva u brizi
Sortiraj odgovore
Najstariji