Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    krino
    15. Kolovoz 2019. 05:52

Uvijek 😄 i u svoje instinkte. Najbolje sama vidis. I potvrda ti je sto napreduje i piski/kaki. Mi opet burnu noc imamo. Samo place. I to sat vremena pa prdne 2x. Onda jos gori plac pa ga nahrani. Onda vise ne znam ni sama je li grc zato sto je sad u fazi kad lamace rukama i nogama za sve... Kriste... Druga noc nespavanja za redom. Jel itko zna postaju li ti grcevi slabiji s vremenom ili je to cijelo vrijeme jednako zestoko pa odjednom stane? Ja vise opce nemrem 😆😆 Samo da prokaka o proprdi normalno bez drame.  I da zna solo podrignit.. nacekat cemo se ocito

• Ivonne
    15. Kolovoz 2019. 07:06

Jutro 🤣 ili dobar dan 😂 tak mi postalo svejedno ko ono ne znam jesam došo il sam pošo
    Ja se nisam i neću zamarati tim vremenom kod dojenja, isto tako ni duljinom spavanja sve dok normalno piški i obilno kaka. S prvim sam negdje kod roda pročitala da ukoliko je sve ok ne prekida se san bebama jer im je i to potrebno za rast i razvoj. Sad čitam obavezno bebe buditi svaka tri sata za klopu 🙄.
    Razumijem za bebe koje su imale nekih zdravstvenih problema pogotovo žuticu pa su lijene i uspavane i da tu moraš reagirati i buditi i hraniti, ali ak je sve ok samo prati svoju bebu.
    U početku je spavala po 4-5 sati i u 4 tjedna dobila 900g. Sad imamo dana kad visi na meni. Dok god dojim na zahtjev ne brinem se. I da kad rode pitaju koliko podoja ima u danu, mora imati min 8 - kako da odgovorim kad ju ne skidam sa sise jel to onda jedan veliki podoj 😂

CiniMINIS
    15. Kolovoz 2019. 07:48

Ma meni u otpusnom pismu napisali da obavezno treba nadohranu nakon podoja. Al s obzirom da imamo super azurnu patronaznu koja nam je dosla vec u ponedjeljak, a mi u petak izasli iz bolnice reko pokusat cu bez pa da vidimo kako nam stvarno ide. 
    Krino voljela bi te utjesiti, al pojma nemam jer mi je prvo 😅 nadam se da ce uskoro prestati a za nas se nadam da nikad necemo ni imat grceve.
    Ivonne bas, tolko vise na sisi da ispada da imas kolicinski  kao pre malo, a oni neprestano samo jedu 😂

katiesu
    15. Kolovoz 2019. 09:44

joj svi nekih problema imamo 😩. moj mali je od početka tako bio naporan i zahtjevan da sam izludila skoro. osim preko noći od prvog dana spava super. a eto bas kao vi žene sto pričate, cijeli dan je bio jedan veliki podoj. ja sam to onda pomalo regulirala i nosila i svašta. sad je super napokon 😁. al ga sere ko veliki. noćas je spavao od 10 do skoro 4. prije buđenja za sisanje sam čula kako kaka, cim se probudio sam ga prvo presvukla jer se zna tako ukakati da i na mene pređe. cim sam ga presvukla opet se ukakao( usro) i opet ga presvučem.  dam sisati  i to je trajalo 20 min i opet kakanje.  znaci strasno koliko put sam ga presvlačila 😩

CiniMINIS
    15. Kolovoz 2019. 10:19

katiesu

joj svi nekih problema imamo 😩. moj mali je od početka tako bio naporan i zahtjevan da sam izludila skoro. osim preko noći od prvog dana spava super. a eto bas kao vi žene sto pričate, cijeli dan je bio jedan veliki podoj. ja sam to onda pomalo regulirala i nosila i svašta. sad je super napokon 😁. al ga sere ko veliki. noćas je spavao od 10 do skoro 4. prije buđenja za sisanje sam čula kako kaka, cim se probudio sam ga prvo presvukla jer se zna tako ukakati da i na mene pređe. cim sam ga presvukla opet se ukakao( usro) i opet ga presvučem. dam sisati i to je trajalo 20 min i opet kakanje. znaci strasno koliko put sam ga presvlačila 😩

😂😂 zvuci poznato.. ova moja kaki ko velika. Cim ju stavim na sisu cujem kako izlazi. Muz danas mijenjao pelenu, kaze samo sto je stavio novu eto novi rafal pa opet mijenjaj 😂😂

Norules
    15. Kolovoz 2019. 11:02

Moj dok je bio na dohrani je kakio svaki dan,sad smo samo na cici i namucimo sd za stolicu svaka3-4 dana,kaze patronazna da je to ok,a piski normalno i stalno prducka,dosta cesto trazi cicu svaka 2 sata otprilike,nama podoji traju od 20-30 min,ne moze duze iako sam probala,pa se nadam da je to ok 

15. Kolovoz 2019. 12:33

Ehehehe i moja "kaka" kao velika, nekoliko puta u danu. Smiješno koliko se to čuje. I ako skinem pelenu a nije gotova, toga bude svagdje 🙈 isto se često ukaka odmah po presvlačenju.
    Jel vi tretirate pupak i nakon što otpadne?

CiniMINIS
    15. Kolovoz 2019. 12:46

😂 nasa se jucer ukakila patronaznoj skoro u ruku nakon vaganja. Dobro da je taman stavila pelenu pod nju i krenula ju prematat inace bi bilo veselo. Nasa trenutno ima vise pokakanih pelena dnevno, ne znam jel to zato jer je jos mala pa ce se to prorijedit. Makar izgleda da je svako dijete posebno i ne moze se bas nista usporedivati 100%.
    Sto se pupka tice, nama je patronazna rekla da mnogi kazu da ne treba nicim tretirati kad otpadne, al mi neka ipak tretiramo kao i do sad. Znaci oko pupka (samo di je koza, ovaj dio di je bila pupcana vrpca mora ostati suhi) ocistiti stapicem za usi naspricanim octeniseptom (jednom dnevno) a dva puta dnevno u pupak staviti tyrosur prasak. Trenutno pupak vezemo gazicom a kad otpadne pokrijemo gazicom i oko trbuha neka pricvrstimo sa peha haft trakom (to je onaj kao zavoj sto se uhvati/"zaljepi" sam za sebe)

15. Kolovoz 2019. 12:49

Naš je otpao, ali nam je rečeno da ga još2-3 tj trebamo tretirati, što i radimo.
    Kakanje je dobar znak, kažu da je majčino mlijeko lako probavljivo zato odmah i kakaju.

15. Kolovoz 2019. 15:41

Mame, planirate li otvoriti dječju štednju? Imate li kakvu preporuku? Koliko čitam, čini mi se najisplativija Medo Štedo u Erste banci ili Kockica u HPB banci.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.