Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nena1986
    03. Srpanj 2019. 20:23

Frajla

nena1986

Novi problem, zastoj na cici… začepio se mliječni kanalić, boli, kvrga nastala, nije mastitis (još)…. stavila sam oblog od kupusa, masiram u toku dojenja, probati ću još sa toplim oblozima prije podoja i ne znam, da li još kome pada na pamet što bi još mogla? Nikako da krene 😢

Probaj se namjestiti da kvrga bude bebi na pravcu nos-brada dok doji na nju

Teško,kvrga mi je s prednje strane, ful visoko gore... stalno mijenjam poze, sad smo tako da ona lezi na ravnom a ja okomito skoro pa cijela iznad nje, ono ako ide, da nam gravitacija pomogne... malo bude lakse, a onda kao da se ponovno puni. Razbijem, I opet dođe 😢

nena1986
    03. Srpanj 2019. 20:38

Ivonne

Tak sam plačljiva danas, sve me dira. Inače me je teško rasplakat. Otulila sam danas jer sad vidim koliko je prvi malac bio zakinut jer sam ja bila hendikepirana od poroda i sve je osim dojenja radio tata a i s dojenjem sam imala problema. On je samo htio mamu a ja sam bila polusposobna i zato je on bio plačljiva beba na početku bez mame, sisa u ratama. To zato jer uspoređujem s malom. Ona plače samo kad je budna a ja nisam blizu - znači da je to bilo i kod starijeg. Hormoni su me fino počeli šorati. Sorry što se jadam al tako me opralo danas.
    Počeli su mi se i pristici pojavljivati, onak polako se vraća i ten na staro.
    Lohije su mi skoro prestale, onako za dnevni uložak.

Točno to što pričaš je i kod nas bio slučaj, ja sam se tada isplakala... I sada odmah čim smo došli doma. Stvarno je tako. Oni su mirni koliko si ti miran i stvarno jedino što trebaju na početku, je mama (I sisa 😂). Vratiti vrijeme ne možeš, sve je to škola, ali stvarno ponekad budeš totalno nesposoban, I tada je stvarno najbitnije da se mama oporavi, da bi mogla brinuti za dijete. Zato treba dignuti spomenik samohranim mamama koje nemaju nikakvu raspoloživu pomoć. Danas ti je očito dan za plakanje, nemoj se kriviti, znaš da je sve to normalno, plači ako ti se plače, a onda obriši suze i zahvali Bogu, svemiru, u štogod već vjeruješ, na zdravlju i predivnoj obitelji koji imaš. ❤ I nama se uvijek možeš pojadati. Sad idem ja odtuliti malo 😢

krino
    04. Srpanj 2019. 13:33

Ivonne

Tak sam plačljiva danas, sve me dira. Inače me je teško rasplakat. Otulila sam danas jer sad vidim koliko je prvi malac bio zakinut jer sam ja bila hendikepirana od poroda i sve je osim dojenja radio tata a i s dojenjem sam imala problema. On je samo htio mamu a ja sam bila polusposobna i zato je on bio plačljiva beba na početku bez mame, sisa u ratama. To zato jer uspoređujem s malom. Ona plače samo kad je budna a ja nisam blizu - znači da je to bilo i kod starijeg. Hormoni su me fino počeli šorati. Sorry što se jadam al tako me opralo danas.
    Počeli su mi se i pristici pojavljivati, onak polako se vraća i ten na staro.
    Lohije su mi skoro prestale, onako za dnevni uložak.

Ja sam plakala prvih tjedan dana. I u bolnici i doma sto puta dnevno. Bude i to proslo. Sve bude u redu. Izdrzi jos koji dan. To nas je sad gospodin progesteron naglo napustio pa smo kenjkaste. Ja sam plakala od hormona, od bolova, od dojenja.. sad placem jer nemrem na wc koliko me crijeva bole. To mi je muka ziva. Meni krvi curi toliko da nemrem stavit ni obicni nocni ulozak. Bas sam potrgana od tog poroda. I samo se ti pojadaj. Za koji dan ce alsve biti puuuuuno bolje.
    Ja mislim da smo mi sad u onom nekom prvom skoku u razvoju. Danas nam je 11 dana, a zadnjih dva je nemoguc. To nije moja beba. Ovaj mali divlja, trese glavu, muka ga je nahranit, toliko se trza, mice glavu, razvlaci cicu sve zvijezde vidim... Ruke i noge luduju, izgrebao sebe i mene... Nadam se da ce uskoro proci.

krino
    04. Srpanj 2019. 13:45

Sad isto placem, al bar nije sto puta dnevno nego 20 😘😄

• Ivonne
    04. Srpanj 2019. 14:18

4 sata je visila na meni, dva puta zamijenila obje sise i napokon spava. Baš bi joj bacila sisu da se igra a ja pobjegla negdje, još uz sve to me trogodišnjak razvlači sa svojim prohtjevima. Pa da mi muž nije tu poludila bi. Razumijem mame koje daju bočicu i ajd bok. 
    Al eto izdurat ću i ovo.
    Toliko sam jučer bila osjetljiva i iscrpljena sam tak da sam se jutros probudila s herpesom između nosa i usne ko hitlerov brk.
    Baš nas šoraju hormoni.
    Nena jesi ti uspjela razbiti kvrgu?

krino
    04. Srpanj 2019. 14:49

I hormoni i bolovi. Mene tako pece jedna cica onak.nekak iznutra za poludit. Tu mi je jucer razmrcvario jer je nervozan. Uz sve ostale tegobe joa jedna nova u nizu. Te cice su cudo. Voljela.bih imati nekoliko pari  da ih izmijenjam malo.

• Ivonne
    04. Srpanj 2019. 16:19

• Ivonne
    04. Srpanj 2019. 16:58

krino

I hormoni i bolovi. Mene tako pece jedna cica onak.nekak iznutra za poludit. Tu mi je jucer razmrcvario jer je nervozan. Uz sve ostale tegobe joa jedna nova u nizu. Te cice su cudo. Voljela.bih imati nekoliko pari da ih izmijenjam malo.

Za mjesec dana sisanje ce postati rutina samo do tada par živčanih slomova 🤭😖😂

krino
    04. Srpanj 2019. 17:12

Ja sam toliko pesimisticna glede toga da ti ne mogu rec. To mi je najveci izvir frustracija i placa. Toliko boli, jedva se motiviram. Znaci 11 dana smo.prosli, jos 20 da odbrojavam... Majko mila. Jucer sam izasla ujutro u setnju. Crknuta sam dosla doma. Ali mi je malo podiglo raapolozenje sunce i djeca u parkicu u 9 ujutro. 
    Sad kad se sjetim koliko smo vremena potrosile na oblekicu, omeksivace i prasak za bejbi ves, peglat ili ne, tko kad ide na pregled.... To mi se cini kao neki daaaleki tudji zivot
    Kako si ti Ivonne? Je li danas mrvicu lakse? 

nena1986
    04. Srpanj 2019. 18:38

Apdejt zastoja : kvrga nestala!! Tuširanje toplom vodom, topli oblozi za vrijeme dojenja, mijenjanje položaja, ručno razbijanje kvrge + listovi kupusa između podoja kao oblozi. Jučer cijeli dan i noć borba i sad je ok. 
    Danas je opet cijeli dan na prsima. Nije skok u razvoju 😂 nego eto, fino joj je da visi pa eto visi.... 
    Krino, 👌 za šetnju! Nama se nikud ne ide po toj vrućini, moramo autom da bi išli prošetati, jer nam je cesta ovdje oko kuće koma, jure ko blesavi 😧. Prošetamo malo po vrtu, pa pobjegnemo zbog komaraca 😒

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.