Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Gea123
    05. Srpanj 2019. 13:30

Cure, imam jedno dijete, sad ce 2 god. Bio tezak porod i duuugi oporavak. Cim mi je bilo malo bolje ja odmah sve radila po kuci iako su mi svi govorili da odmaram. Imali su pravo, trebala sam ih slusati jer mi je sad maternica uzasno spustena i problemi su svaki dan. Tako da, odmarajte i dajte drugima da rade bar 6 tjedana. To je moj savjet za oporavak 😊

Gea123

• Ivonne
    05. Srpanj 2019. 17:22

To je istina. Prije se živjelo u zajednici i strogo se poštovalo 40 dana babinja. Ipak se trudnoća odvija 9 mjeseci i tijelu bi trebalo dati vremena za oporavak. Današnji način života to baš ne dopušta. Moji nisu u istom gradu gdje i ja, mogu se osloniti samo na muža a uz to imam i starije dijete. Odmaram koliko mogu, nastojim ne dizati ništa teško (iako mi sin ima 17 kg), radim manje kućanske poslove i kao pazim na sebe iako znam da bi treba više ležati.

nena1986
    05. Srpanj 2019. 18:23

Kako sam se nakon ovog drugog poroda jako dobro osjećala, vec nakon 5,6 dana sam prala podove. Muž je vrištao na mene da nisam normalna 😥, ja sam samo htjela čim prije vratiti se u normalu (jer sam se prvi put oporavljala 2 mjeseca). Glupost. Nakon što mi je očitao bukvicu, glupa ja, malo sam došla k sebi. Nisam tip koji će prepustiti nekome da radi umjesto mene, pa zato valjda sam se tako postavila. Uglavnom, usporila sam, prošlo je tri tjedna, još sam laganini iako nemam nikakvih tegoba. Dojim, odmaram, spavam... I tako, odbrojavam do tog famoznog 40-og dana 😒😂 Nije ni to loše 😉

krino
    05. Srpanj 2019. 19:14

Tak i treba. Pa ja dobila temperaturu. Vec sam mislila da ce biti neko s***e, ali navecer i tokom noci popila po 2 lupoceta i danas cijeli dan nemam temp. Al se osjecam ocajno. Sve boli. Samo lezim isto. Ne mogu drugo. Muz nosi sve, pa i bebu na dojenje. Uffff. Nadam se da mi nece nis bit. Naucila lekciju. Samo lezacina

• Ivonne
    05. Srpanj 2019. 20:11

Ova moja krmi već 4 sata u komadu nakon što je ubila samo jednu sisu. Čisto me strah šta će noćas raditi 😂

nena1986
    05. Srpanj 2019. 20:44

Hahahaha pripremiš se da će biti dernek, pa te iznenadi i odspava koji sat u komadu 😉 E, malo sam razmišljala, već danima nitko ne rađa iz one naše trudničke grupe... kad navale sve odjednom 😂😂😂

• Ivonne
    05. Srpanj 2019. 21:42

nena1986

Hahahaha pripremiš se da će biti dernek, pa te iznenadi i odspava koji sat u komadu 😉 E, malo sam razmišljala, već danima nitko ne rađa iz one naše trudničke grupe… kad navale sve odjednom 😂😂😂

Kad je puni mjesec😂😂 kad ih pootvara ko šampanjac 😂😂

PatyDi
    06. Srpanj 2019. 09:10

Jutro curke! Vidim pisale ste neki dan o dojenju i pratećim problemima, ako to tako mogu nazvati, pa da pitam ukoliko vas prilikom sisanja baš jako boli, jel onda boli i tokom izdajanja ili to ide lakše? Naravno, svakoj od nas je cilj dojenje, ali razbijam si glavu da možda i nije toliko loša opcija izdojit pa dat bebi nego se patit nekoliko puta na dan...evo, ne znam, prva mi je trudnoća, svašta čujem/čitam pa onda pitam 

• sunshine1
    06. Srpanj 2019. 10:27

Ako mogu nesto nesto rec na ovo pitanje u vezi dojenja. Ako su nastale ragade na bradavicama, onda boli cak i dodir potkosulje na to mjesto. Izdvajanje izdajalicom je poprilicno nelagodno i kad su bradavice zdrave, jer se stvara veliki vakuum i bradavica se konćmpletna povuce u taj otvor na izdajalici i to onako dosta bude neugodno. Al postoji sistem rucnog izdajanja koji, ako se zna kako, bude jednako uspjesan, pa malo pronjuskaj kako se to radi da budes spremna a i skuzit ces sama sve kad dodje do toga. Ragade su neugodne jako i jako bole, one nastaju zbog pogresnog hvata dojke od strane djeteta, treba znat kako mu i kada staviti dojku u usta a problem je sto se vecibi zena bradavice uvuku nakon poroda, plus to sto u rodilištu bas nisu previse voljne sestre potrudit se majci pokazat. Sretno :) 

• Ivonne
    06. Srpanj 2019. 10:32

DijMar

Jutro curke! Vidim pisale ste neki dan o dojenju i pratećim problemima, ako to tako mogu nazvati, pa da pitam ukoliko vas prilikom sisanja baš jako boli, jel onda boli i tokom izdajanja ili to ide lakše? Naravno, svakoj od nas je cilj dojenje, ali razbijam si glavu da možda i nije toliko loša opcija izdojit pa dat bebi nego se patit nekoliko puta na dan…evo, ne znam, prva mi je trudnoća, svašta čujem/čitam pa onda pitam

Kad prođe početni period bola sve je lakše. Nema lakog dojenja dok bradavice ne postanu ko džon. Mnogima se to ne da pretrpit i daju dohranu.
    E sad izdajanje, funkcionira to ali samo do nekog vremena. Beba kad doji kontrolira ponudu i potražnju, a izdajanjem si ti ta koja kontrolira ponudu i rijetko tko cijelo vrijeme uskladi s potražnjom. Par cura koje znam su uspjeli izdajat se do 5 - 6 mjeseca djetetovog života te su ostale bez mlijeka. 
    Ne znam jesam li ti uspjela dobro objasniti, pitaj što god te zanima ili ti nije jasno

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.