Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Petra05
    06. Srpanj 2019. 10:43

Izdajanje je po meni jos veca muka, izdajala sam se prvih 10tak dana i to beba zaspe, odma u ruku i pumpaj, dobila i upalu misica ruke od pumpanja, beba se probudi daj mu jesti i eto opet pumpaj
    Zacarani krug po meni i da kazem da sam nakon tog izdajanja i ostala bez mlijeka tako da ne bi preporucila

PatyDi
    06. Srpanj 2019. 12:32

Aha...tnx curke 😊
    Ma ja se zelim potruditi, ali sam osoba koja lako odustane ak postanem isfrustrirana, zato se bojim...vjerujem da nije lako kad te boli sa svih strana i dole i gore i sve...

nena1986
    06. Srpanj 2019. 17:01

proljetnica

sunshine1

Ako mogu nesto nesto rec na ovo pitanje u vezi dojenja. Ako su nastale ragade na bradavicama, onda boli cak i dodir potkosulje na to mjesto. Izdvajanje izdajalicom je poprilicno nelagodno i kad su bradavice zdrave, jer se stvara veliki vakuum i bradavica se konćmpletna povuce u taj otvor na izdajalici i to onako dosta bude neugodno. Al postoji sistem rucnog izdajanja koji, ako se zna kako, bude jednako uspjesan, pa malo pronjuskaj kako se to radi da budes spremna a i skuzit ces sama sve kad dodje do toga. Ragade su neugodne jako i jako bole, one nastaju zbog pogresnog hvata dojke od strane djeteta, treba znat kako mu i kada staviti dojku u usta a problem je sto se vecibi zena bradavice uvuku nakon poroda, plus to sto u rodilištu bas nisu previse voljne sestre potrudit se majci pokazat. Sretno :)

Koliko gluposti na jednom mjestu

Po meni, uopće nije glupost, sve što je rekla kao da sam i ja rekla. Osim uvlačenja bradavica... ali da 👌

• Ivonne
    06. Srpanj 2019. 17:18

Neno kućo stara  kak sisa?😂
    Ne mogu tebe to pitat pa ću Krino - jel i tebi jedna sisa bolje proizvodi od druge? Meni je lijeva jača, baš me zanima zašto je to tak 😯
    Cure kak ste mi danas? Meni došla mama u obilazak unučadi (odmah je bilo joj nemojte je učit na tiho haha pa da i želim uz trogodišnjaka ne mogu 😂😂). Muž vani peku sprema pa se radujem kasnom ručku. 

krino
    06. Srpanj 2019. 17:41

I meni jedna previse proizvodi. Isto lijeva. Isto ne kuzim zasto. I ta me jako boli i oece. Vidjela sam i crvenu fleku na njoj sinoc. Jutros je manja i slabije crvena. Masiram, stavljam obloge i placuci dojim na tu sirotu razrovanu cicu. Strah me da mi nije onaj mastitis poceo ili da se bar nece rasplamsat. Imala sm nicas onu glupu temperaturu koja to nije. Max 37,4. Preznojila se par puta i ok sam cijeli dan. Druga cica mi se cini da je ocvrsnula malo pa ne boli vise toliko, a i nemam vise ranu na njoj. Ja sve cekam kad ce se malo regulirati ta proizvodnja mlijeka, a ne znam hocu li to docekat.
    Nego, jel vi dojite naizmjence cicke ili obje po svakom hranjenju? Ja sam koristila obje, ali se sad nekako navikao da pojede jednu pa drugu nemre. Onda moram opet satima cekat dok izrazi zelju za hranom, a do tada me ubiju tvrde cice. I stalno mi se naprave male kvrzice, ali kad on pocica, sve nestane. 
    Kako je kod vas? 
    P.s. ja se ne izdajam. Nisam.ni savladala tu tehniku. Sto u masiranju ode, ode. Nikad nije za naounit flasicu.

• Ivonne
    06. Srpanj 2019. 19:00

Moja je toliki sisaroš da ubije obje sise po podoju- baš postane nervozna na jednoj i onda je prebacim. Kad stisnem završenu sisu ide ono zadnje mlijeko tak da znam da ju je sprašila. Sa sinom je bilo ko i s tobom. Sisa po podoju, curila, kvržice i sve se unormalilo kasnije.
    Ragade su još uvijek tu, pošto su velike jako sporo prolaze. Danas je jednu opet raskrvarila😖 boli me za izludit

mmama2
    06. Srpanj 2019. 20:08

DijMar

Jutro curke! Vidim pisale ste neki dan o dojenju i pratećim problemima, ako to tako mogu nazvati, pa da pitam ukoliko vas prilikom sisanja baš jako boli, jel onda boli i tokom izdajanja ili to ide lakše? Naravno, svakoj od nas je cilj dojenje, ali razbijam si glavu da možda i nije toliko loša opcija izdojit pa dat bebi nego se patit nekoliko puta na dan…evo, ne znam, prva mi je trudnoća, svašta čujem/čitam pa onda pitam

Ja bi ti rekla samo da imas jos puno do poroda, stignes puno, puno procitat i nauciti o dojenju, pogledati yt filmica itd i znati sve "zamke" gdje mlade mame obicno zapnu i biti spremna preporoditi probleme, ili barem znati kome se obratiti

url=https://lilypie.com]

nena1986
    06. Srpanj 2019. 20:46

Sisa došla k sebi 😂 , al kako smo stalno na istoj strani, više ne znam kako bi se namjestila 😂. Ragada nemam, sve prošlo... sad samo nacicavanje. Krino, sa starijim bi uvijek koristila obje. Jednu bi sredio, drugu do pola. Onda bi drugi put krenuli s tom drugom, pa prvu do pola. Tek kasnije je bila samo jednabjedam podoj, samo druga, drugi podoj. Sadašnja situacija nije za uspoređivanje 😂. Sve ti je to individualno, od djeteta do djeteta, samo pazi da ne skupiš mastitis. Prepunjenost +ragade su ti već same po sebi dovoljne za mastitis... Ako te cice baš bole kad su prepunjene izdoji malo (ne puno, jer tako potičeš da ti se opet stvara puno mlijeka) toliko da ti napetost popusti... 

06. Srpanj 2019. 20:50

Imam pitanje za vas koje ste vec rodile, mene zna povremeno bradavica zapeci i osjetim da mi postaju bolne al nisu jos jako bolne al ono osjetim ih, dali je to normalno? 

• Ivonne
    06. Srpanj 2019. 20:55

ayla

Imam pitanje za vas koje ste vec rodile, mene zna povremeno bradavica zapeci i osjetim da mi postaju bolne al nisu jos jako bolne al ono osjetim ih, dali je to normalno?

Sve normalno 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.