Imam pitanje za vas koje ste vec rodile, mene zna povremeno bradavica zapeci i osjetim da mi postaju bolne al nisu jos jako bolne al ono osjetim ih, dali je to normalno?
Sve normalno 😊
Okee hvala ti, vec sam mislila da nes nije u redu, jer su me u pocetku bolile kratko, a sad vidim da pocinju rasti i boliti 😄
Meni ostali položaji, osim kolijevke, ne pašu tako da sam stalno u sjedećem položaju i leđa me već lagano oturaju. Kad malo poraste bit ce mi lakše se namjestiti.
Vezano uz članke i filmiće o dojenju - ja sam štreber i volim se pripremiti i prije prvog poroda sve sam istražila i kako je kuma prije mene rodila neke sam stvari znala i iz njenog iskustva. Kao i u svemu jedno je teorija jedno je praksa. U oba puta mlijeko mi je prenaglo došlo, bradavice sitne, aureola ogromna, oni mali a koža svijetla i osjetljiva i bez obzira što sam ja popravljala stalno hvat oni su uspjeli napraviti štetu, ona to još uvijek radi jer mi u sred podoja cmokne.
Mislim da je samo bitno da se ne posustane kad krenu problemi jer za sve ima rješenje.
Meni će dugo trebati da ragade prođu ali svejedno dojim jer znam da će to kasnije biti super.
Moja je toliki sisaroš da ubije obje sise po podoju- baš postane nervozna na jednoj i onda je prebacim. Kad stisnem završenu sisu ide ono zadnje mlijeko tak da znam da ju je sprašila. Sa sinom je bilo ko i s tobom. Sisa po podoju, curila, kvržice i sve se unormalilo kasnije.
Ragade su još uvijek tu, pošto su velike jako sporo prolaze. Danas je jednu opet raskrvarila😖 boli me za izludit
Sisa po podoju, curila, kvržice i sve se unormalilo kasnije.
DEFINIRAJ KASNIJE. Postajem ocajna. Sve mi je to za plakanje. Onda umrem sama sebi od smijeha jer kao, kako ce mi plakanje pomoc?! Muz me zove Dukat proizvodnja. Kaos 😆
P.s. Moj je isto opet razvalio jednu cicu. Lijevu. Bas tu koja se vise puni. Sta to nije superiska? Bas tu...
Sisa došla k sebi 😂 , al kako smo stalno na istoj strani, više ne znam kako bi se namjestila 😂. Ragada nemam, sve prošlo… sad samo nacicavanje. Krino, sa starijim bi uvijek koristila obje. Jednu bi sredio, drugu do pola. Onda bi drugi put krenuli s tom drugom, pa prvu do pola. Tek kasnije je bila samo jednabjedam podoj, samo druga, drugi podoj. Sadašnja situacija nije za uspoređivanje 😂. Sve ti je to individualno, od djeteta do djeteta, samo pazi da ne skupiš mastitis. Prepunjenost +ragade su ti već same po sebi dovoljne za mastitis… Ako te cice baš bole kad su prepunjene izdoji malo (ne puno, jer tako potičeš da ti se opet stvara puno mlijeka) toliko da ti napetost popusti…
Pa cak mi se ucinilo da je malo krenuo mastitis. Zapravo me prepala ta crvena fleka na cici. Ali danas je vec puno manje crvena. Stavljam oblofe hldne, masiram, dojim i izdojim nekih 10ak ml u flasicu. Bas me pece i boli ta cica. Al prezivljavamo.
Kako kod tebe? Gotov skok? Sad mira imas 3 tjedna pa sve ispocetka 😁
Ja imam tjedan dana do svog skokica od 3tj. Nadam se da ce mi se cica oporavit do tad. Druga je u funkciji dosta dobroj.
Hahahaha pripremiš se da će biti dernek, pa te iznenadi i odspava koji sat u komadu 😉 E, malo sam razmišljala, već danima nitko ne rađa iz one naše trudničke grupe… kad navale sve odjednom 😂😂😂
Kad je puni mjesec😂😂 kad ih pootvara ko šampanjac 😂😂
Jel vi to navijate da vam dodemo prije u grupu? 😁
Zasad čekamo pregled kod moje ginicke 16.7 pa ćemo poslije toga u bolnicu ako izdržimo do onda 😁
Sisa došla k sebi 😂 , al kako smo stalno na istoj strani, više ne znam kako bi se namjestila 😂. Ragada nemam, sve prošlo… sad samo nacicavanje. Krino, sa starijim bi uvijek koristila obje. Jednu bi sredio, drugu do pola. Onda bi drugi put krenuli s tom drugom, pa prvu do pola. Tek kasnije je bila samo jednabjedam podoj, samo druga, drugi podoj. Sadašnja situacija nije za uspoređivanje 😂. Sve ti je to individualno, od djeteta do djeteta, samo pazi da ne skupiš mastitis. Prepunjenost +ragade su ti već same po sebi dovoljne za mastitis… Ako te cice baš bole kad su prepunjene izdoji malo (ne puno, jer tako potičeš da ti se opet stvara puno mlijeka) toliko da ti napetost popusti…
Pa cak mi se ucinilo da je malo krenuo mastitis. Zapravo me prepala ta crvena fleka na cici. Ali danas je vec puno manje crvena. Stavljam oblofe hldne, masiram, dojim i izdojim nekih 10ak ml u flasicu. Bas me pece i boli ta cica. Al prezivljavamo.
Kako kod tebe? Gotov skok? Sad mira imas 3 tjedna pa sve ispocetka 😁
Ja imam tjedan dana do svog skokica od 3tj. Nadam se da ce mi se cica oporavit do tad. Druga je u funkciji dosta dobroj.
Gotov skok, ali svejedno često jede. Jedino kada nije epizoda skoka u razvoju, spava 3 sata u komadu noću... danju jede pretežno, sisa na izvolte 😂👌
Hahahaha pripremiš se da će biti dernek, pa te iznenadi i odspava koji sat u komadu 😉 E, malo sam razmišljala, već danima nitko ne rađa iz one naše trudničke grupe… kad navale sve odjednom 😂😂😂
Kad je puni mjesec😂😂 kad ih pootvara ko šampanjac 😂😂
Jel vi to navijate da vam dodemo prije u grupu? 😁
Zasad čekamo pregled kod moje ginicke 16.7 pa ćemo poslije toga u bolnicu ako izdržimo do onda 😁
Naravno sa navijamo!! 💪😎😂 juhuu ❤
Hej cure ja sam već počela razmišljati o dohrani. Naše bebe pune 6 mjeseci u zimi kad nema ničega. Super su nove smjernice za dohranu- nudite sezonsko, šta kisele krastavce i papriku 😂😂😂
Zamrznula sam 4 kg marelica domaćih nešpricanih. Kak ste bude dolazilo spremit ću paketić dva da imam za kašice.
Ko o čemu ja o ragadama. Toliko su duboke da će mi mjesec sigurno trebati da zarastu. Užasno boli i ne znam si više s čim pomoći.
Sestro, ja te razmem... Meni je lijeva cica taaaako jadna. Moj kuz kaze da me vise ne moze gledat dok dojim i placem. Desna je super. A lijeva je u banani. Bradavica mi sva naotecena i izdeformirana. O kad ke dobar hvat, boli. A stalno je u optjecaju. Ne znam si ni ja pomoc, osim sto bih zbilja voljela onih nekoliko ekstra pari cica pa da rotiram. Ili epiduralnu u cicu. Nes od toga. A taman postajalo bolje i onda jedan zivcani podoj vratio sve u prapocetak. Tak grdo nije izgledalo ni prvih dana... Drzi seeee
Sortiraj odgovore
Najstariji