Boook zene! Imam osjecaj da ce ovo opet bit neke litanije, al sta da radim 😂 skroz spominjete kasice, pa nikako da se ubacim. Mi smo isto probali. Dobila sam onaj Hippov paketic i unutra je bila ta jedna vocna sto ide od 4mj. I nisam mogla izdrzat, morala sam mu dat 😂 znaci on je odusevljen, papa samo tako. Probali smo jos par i sve mu je fino. Dala sam mu i bundevu, i to mu je fino 😁 nema tu jos nikakvog reda, isprobavamo samo. Ali sam jako zadovoljna zasad. Jedino sto ne znam kako cemo naucit pit vodu. Kad smo izlazili iz bolnice, sestra je savjetovala da mu dajem malo vode, bez obzira sto dojim. Kao, vruce je, a i bio je jos dosta zut. Bila sam skepticna, al ajd, mislim si, dat cu. Znaci nema sanse, kao da sam mu dala otrov 😂 i sad mu probam malo dati poslije kasice, nula bodova, pljuc van.
Mislim da je netko spominjao atopijski dermatitis ovdje.. Luka je imao na glavici, pedica rekla da nije to jos nista jako strasno, dala nam onu kremicu sa kortikosteroidima. Ja namazala dvaput, nestalo. Alii se javilo opet, pa sam ponovila postupak. kupila sam i i kremicu bas za suhu kozu. Sinoc prije kupanja, vidim i po ledjima 😕 prorijedili smo kupanja i mislim da cemo jos, samo dok rijesimo vise tu tjemenicu. Ako imate koji pametan savjet za te kozne probleme, slusam 😁
Danas popodne idem kod zubara i do trgovine i tocno se veselim. Em izlazim iz kuce, em sama. #nemajka 😂
Noci su i dalje koma, budjenja svakih sat, pa i manje. Ako je dobra noc, onda se nadje koja tura od 2h u komadu.. i tako.. kak ste vi? 😁
Bok! Evo nas sa sistematskog, narasli 5cm i dobio malo više od kilu u zadnja dva mjeseca, sad je na 9100. Dr zadovoljna, samo kaže da ga ne puštamo toliko da skače po nogama, to sam i ja mislila, a on kao da ima opruge, odmah se baca! I pelinka, izgleda da i mi imamo neki blagi dermatitis, crveno mu i suho ispod brade, i na jednom mjestu na guzi, a i iza ušiju. Dobili neku kremu, kaže dr razblaženi kostići, šta god joj to znači, nadam se da će brzo djelovati, da nećemo morati dugo koristiti. Neno, jesi ti nešto pisala za te probleme, ja uopće nemam iskustva s tim?! 🙈 e da, preporučila nam je kremu od Avena za ubuduće kad se ovo riješi-iskustva?
Btw, sanjam frizera 🤪🤦♀️🤞
Bok cure😊
Malena ima sistematski 23.1. Prebacila se školski na dva spavanja i sad zna odvaliti i po sat i po u komadu po danu. Jede ništa, par žlica što nije dovoljno i odmah traži sisu. Puže i postaje sve brža, sad me strah otići na wc. Prije ju ostavim na podlozi i dam igračku i znam da će biti na istom mjestu kad se vratim, ali gotovo je s tim.
Kak vi kad idete u wc, vodite ih sa sobom da budu blizu ili? Mislim da ću ju ubacivati u kinderbet dok ja obavim posao 😂😂😂
I ja sanjam frizera, izrast mi do uha😂😂 ali stalno je nešzo plus računala sam da će do sad prihvatiti kašice pa da ju mogu ostaviti i s mirom otići ali šipak.
Frizer? Što je to?! 🙋🙈😂....
Luce samo ide u rikverc al je svejedno opasna. Na wc, tuširanje i sl. je vodim sa sobom u kolicima, nema mi druge. Ili je frknem u njen krevetic, kao ono bar neke koristi od njega 😂
Dermatitis, tu smo! Ima od rođenja suhu grublju kozu oko gleznjeva. Prokomentirala sam to sa pedijatricom i sa sinovom alergologicom.... on ima atopijski dermatitis. Kazu i jedna i druga, mazati neutralnim emolijentnim kremama po zelji bar dvaput dnevno. Tek ako se zacrveni cemo reagirati (kortikosteroidima). To sa neutralnim kremama je vrlo zeznuto zato jer ne pase svakome sve. Preporuce oni svasta, ali tek kad probas vidis dal je ok ili ne. Sinu sam od rodenja koristila Adermu rehalba (od zobi), da bi ga nakon toga od te kreme pocela svrbiti koza. Probali smo sve sto ima na trzistu. I nama najbolje funkcionira krema/maslac koji sama napravim od karite maslaca. Alergologica dize palac gore, i sama kaze da moras sam nazalost probati sta pase a sto ne. Trazite testere po ljekarnama, jer te kreme uopce nisu jeftine. I da, mažite, mažite, mažite.... šta se tiče kortikosteroida, nema straha ako ih koristite pod nadzorom i onako kako vam je rečeno.
Kupanje, što rjeđe, dodajte koju kap maslinovog ulja u vodu i neka bude hladnija voda (34,35 umjesto 36,37), manje isušuje kožu +ne kupati duze od par minuta, nikako vise od 8, 10 min. Nakon kupanja, namazati kozu u roku od 3 min, tako najbolje upija ... Ako se još čega sjetim, napišem
Bok svima 😊
Bravo za papalice/spavalice (nekak se čini kao da su ili jedno ili drugo 🙃) mi spadamo u papalice, jede sve i koliko god napravim (osim krumpira 🤷♀️), ali zato spavati nikako... Do sad se dao nunati i tak je zaspao, a sad krene vrištanje čim ga se u rukama prebaci u bilo koji položaj koji nije uspravan.. I to nije samo negodovanje, ovo je vrištanje iz petnih žila, gore od grčeva koje smo prošli 😣 u petak je vrištao dva i pol sata, jedva smo ga uspravno uspavali. Ne znam može li baš takva reakcija bit samo od zubića koji očito idu jaaako polako. Oko Božića mi je ispraznio obje cice za 3 min pa sam odlučila prestat po malo dojit.. On je odlučio suprotno 😆 novo je da umjesto nunanja, samo cicanje funkcionira, i to po sat i pol traje... Cica pa priča, smije se, pa opet cica.. I tak dok ga ne sruši. Nisam pametna, je li moguće da su se spojili skok i zubi i napravili kaos od djeteta? 😇➡️🤪🥰
Na sve smo još i sami s pesekom ovaj tjedan pa je luda kuća staalno 😄 u iščekivanju proljeća 🤞😊😘😘
Bok cure😊
Malena ima sistematski 23.1. Prebacila se školski na dva spavanja i sad zna odvaliti i po sat i po u komadu po danu. Jede ništa, par žlica što nije dovoljno i odmah traži sisu. Puže i postaje sve brža, sad me strah otići na wc. Prije ju ostavim na podlozi i dam igračku i znam da će biti na istom mjestu kad se vratim, ali gotovo je s tim.
Kak vi kad idete u wc, vodite ih sa sobom da budu blizu ili? Mislim da ću ju ubacivati u kinderbet dok ja obavim posao 😂😂😂
I ja sanjam frizera, izrast mi do uha😂😂 ali stalno je nešzo plus računala sam da će do sad prihvatiti kašice pa da ju mogu ostaviti i s mirom otići ali šipak.
Kako se to spavanje trenira? I moj je na dva spavanja po 30min uvrh glave. Vec dugo ni u kolicima ne odvali duze. Do navecer smo strgani svi, najgore on. Kenjast i cendrav i nikakav. Potrosim po pola sata da ga uspavam, on spava pola sata 🤦🏻♀️
Kakvi ste sa zubima? Nista na vidiku osim otecenih desni.
P.s. Lazem. Danas je spavao 38min!!! U kolicima. Luksuz!
Bok cure! 👋
Mi i dalje ne jedemo baš, danas sam ju stavila u hranilicu prvi put, jer sama u krilu je ne mogu više hraniti, nije se još posjela, ali sam čitala da nije strašno tih 10min dnevno u sjedećem položaju. Sviđa joj se unutra pa je čak pojela malo mrkve,tikve i prosa 😃 ali još nismo ispraznili zdjelicu, ma ni blizu, mjerila sam par put, ako pojede 30ml to nam je uspjeh 😶
Zadnjih par večeri zaspe kraj nas na krevetu, pojede, pa se valja po krevetu, ja legnem kraj nje ona tu i tamo još pocicka i onda se okrene na bok ili na trbuh i tako zaspe. Prebacimo je u krevetić i onda spava par sati, nekad dva, jednom i pet 😯 meni spas, jer se do nedavno teže uspavljivala i češće budila 😌
Tako i ujutro odradimo spavanje, u boravku na razvučenom kauču pocica i zaspe, a ja onda mogu obaviti što treba, zna odspavati tako i do dva sata 😁 inače bi spavala na meni ili do 45min u krevetiću max, nadam se da će ovo potrajati (da kucnem 😅)
Ona već dugo puže vojnički, a sad je već i jako brza, tako da ona ugl ide za mnom na wc 😃 ostavim ju tako u boravku, ali mali je stan pa se iz boravka ulazi u sve ostale prostorije. I onda vičem iz wc-a ako je nemirna. Jer ne voli da ju ostavim samu u krevetiću. I takooo. Htjela sam vas pitati jel se vašim bebicama sad već def vidi boja očiju? Moja još uvijek ima onu nedefiniranu boju mulja 😆 Gs ima plave, ja smeđe oči i čekamo da vidimo kakve će ona imati 👀😍
Bože šta sam sve nadrobila 🙈😂
Hvala ti 😘
Emolijentne kreme?
U isto vrijeme djelu zaštitno i hidratizirajuće. Kao one tzv. cold barriere kreme. Skuzit ces kada budes mazala kao da stvori neki tanki "film" na kozi pa joj time ne da da se "suši" a u isto vrijeme hidratizira, daje osjećaj ugode. Takva ti je ta Aderma rehalba exomega, Atopic control od Eucerina, i općenito sve linije za atopičnu kožu od ovih poznatijih proizvođača. Samo nikako mazati na oštećenu kožu, samo na zdravu, u fazi "održavanja" 😉
Sortiraj odgovore
Najstariji