Hej ženice 😊 baš mi je trebalo ovo nakon lude noći 🥴 taman sam se hvalila da imamo ritam, a on poludi. Ne znam dal su zubići, skok ili kombinacija, ali smo lagano ludi... Stalno je nešto u ustima, prsti, stopala, čarapice, šlapice, dudu stavi na pola pa ju grize, onako struže po desnima, moje prste grize čim uhvati priliku.. Rame, brada, uho, ključna kost... Ma ne bira 😆 Po novome nam kod uspavljivanja vrišti kao kad je imao grčeve i ništa osim cice ga ne smiri (zadnja 2 tjedna smo na samo 2 podoja kroz 24 sata, a sad ne želi u krevet bez nacicavanja). Znači, najede se boce 200ml i onda cica po pol sata.... Spavao je od 20 do 2 i od pola 3 do 6, a sad imamo tu ludnicu s cicanjem do 23, spava do 1, i onda do 3 pa kreće ludilo..
Naspram svega, prezadovoljna sam s papanjem. Apsolutno sve što sam do sad ponudila on pojede, i to cca 200ml. Tak smo uveli tikvicu, tikvu, batat, ciklu, krumpir, zob, bananu, jabuku, krušku, avokado... Sad se vraćam na još malo povrća i maslinovo ulje.. Čekam 2 tjedna da vidim vagu, ali čini mi se da je od malog "gracilnog" krenuo prema malom buceku 😄
Nije ni blizu samostalnog posjedanja (možda ga podcjenjujem), ali je najsretniji kad ga iz ležećeg primimo za ruke i podignemo u sjed, tad prestaju sva negodovanja, pljuvanja, suze..
Mi smo sa spavanjem prošli sve faze... Od samostalnog spavanja u krevetiću kad se rodio, pa isključivo spavanje ako je netko s njim (da osjeti dodir), pa spavanje s nama u krevetu i sad smo se vratili u krevetić koji je spojen na moju stranu kreveta pa ga prebacim k sebi za cicu.. Mislila sam da ćemo poludit kad ga izbacimo iz kreveta, ali to je prošlo savršeno... Osim ako ga ne muče ni zubi ni skok nego se frajer odlučio ponovo uselit u krevet 🙆♀️😄
Pozdrav
Sve najbolje svima u novoj godini
I sretan Bozic ko slavi..
nova sam na ovoj stranici nadam se da sam u tocnoj grupi
Rodila sam u 7 mjesecu.. vidim da su tu sve majke koje su rodile po ljeti ☺️
Zanima me koju ste hranu prvu uveli bebicama?
Bok☺
Mi smo uveli tikvicu, krumpir, bucu, batat, mrkvu, spinat, blitvu, brokulu i cvjetacu od povrca. S tim da smo od brokule i cvjetace odustali nakon sto su nam napunili glavu da je preprerano jos za to. Pa smo probalu jabuku i bananu ali nam se cinilo da je dobila reakciju to i stali smo i s tim. Iako je meni jako tesko procijenit jel mi ima reakciju na hranu ili je to crvenilo dermatitis uzrokovan tko zna cime i pogorsan njenim trpanjem svega u usta, slinom, cesanjem.. nekidan opet pokusali uvest bananu, dizao joj se zeludac pa smo dodali jednu zlicu pahuljica u to, smiksali sve (inace samo vilicom drobim) i onda je pojela. Cini mi se da cemo sa vocem imat problema😬
Danas opet pokusavamo jabuku (svjezu, nekuhanu, naribanu) pa javim dojmove.
Od zitarica jede kukuruz, tapioku, proso, rizu. S tim da je to sve u obliku instant pahuljica. Kupujem kao u ducanima zdrave hrane, iako koliko to može zdravo ako je u tom obliku ne znam, tjesim se..
Mame, koja kisobran kolica cete imati/ vec imate? Moj mali je dosta velik pa moram gledat da su mi dovoljna da stane unutra. Htjela bih da ilon ima mjesta jer ce biti visok i sad je vec na knap u ovom sportskom dijelu jer mu se glava naslanja skoro na okvir kolica. I bitno mi je da se sklope sto kompaktnije posto mi cesto putujemo avionom. Gledala sam babyzen yoyo, ali nekak mi je perverzno dati tolike pare za kisobran kolica. Opet, ako su takva spica i netko ima iskustva neka pise. Jos su mi spica cosatto i baby monsters. Maclaren su nekak prevelika za sklapanje. Nisam nacisto trebam li prosut hrpu para i kupit postena jer cemo ih najduze koristiti ili da uzmem neku jeftinjolu.
Next: sjede li vase bebe same i posjedaju li se same ili ih posjednete vi u hranilice ili gdje god?
Mi i dalje nemamo.nikakv ritam po danu. To se ne spava ili se puno spava (normalno dok setamo). Katastrofa. Nikako na zelenu granu. Ni jedan dan nije isti. Ja uopce ne znam kada on ide spavati po danu. Izdrzi mi po 5h izmedju dva polusatna spavanca. Naravno da je nemoguc jer je premoren. Plac kad se oblacimo i skidamo i dalje kao da mu kozu gulis… Prestaje li to? Danas je bio oko 4 popodne u kindacu 40min., zijeva, umoran, cucla palac i vristi od veselja, vrti se…nista nije spavao od pola 1 popodne do maloprije kad je konacno zaspao. 🤦🏻♀️
Meni su za kisobran kolica svi preporucili ulozit novce i kupit neka kvalitetna koja ce nam najvise osgovarat. Naravno da svi hvale i imaju Maclaren, ali ja o tome jos nista ne znam jer nisam proucavala. Nas sportski dio je dosta velik i mislim da ce nam dugo sluzit.
Moja bebica naravno jos ne sjedi (nekidan smo zakljucile da su nasi male ljenguzice❤), ali onda ju ja ne forsiram nego cekam da ona sve to sama. Primi se ona za moje ruke i onda dize u sjedeći i tome se jako veseli, ali spustim je dolje nakon 2 sekunde jer ne moze jos sama, a i doktorica nam je rekla ni slucajno to radit jer joj mozemo zeznut kraljeznicu ako je posjedamo sami🤷♀️
Dok papa kasice je namjestimo na kauc na jastuke ili je drzimo u krilu tako da ne sjedi, a opet je dovoljno uspravna da može papati krutu hranu.
I dalje vristi dok se oblaci/skida, a spavanje tokom dana imamo otprilike neki ritam. Odspava oko 10, 11 pola sata, pa oko 2, 3 sat vremena i oko 5 pola sata
Ne jede ništa, ja pravim ona pljuje. Svaki dan borba i na kraju obje jedva dočekao sisu.
Ritam je više manje uspostavljena. Do pola 8 navečer se ide u kinderbet, ženska već u 19 i 15 diže frku pa gdje god bila.
Redoslijed izlazaka zubi postoji, to je neki okvirni, naravno da nekima ide prije/poslije od toga.
Donji zubi: jedinice od 6 do 19 mjeseci, dvojke od 10 do 16 mjeseci, trojke od 17 do 23 mjeseca, četvorke od 14 do 18 mjeseci i petice od 23 do 31 mjesec.
Gornji zubi: jedinice od 8 do 12 mjeseci, dvojke od 9 do 13 mjeseci, trojke od 16 do 22 mjeseca, četvorke od 13 do 19 mjeseci i petice od 25 do 33 mjeseca.
Iz iskustva najgore su bile trojke jer izbijaju između dva zuba koja su već izašla i petice jer su kutnjaci i zadnje su u nizu. Baš je tad gadno vrištao i kurio 39.
Pozdrav, žene! 🙋☕
Evo i nas nakon dužeg vremena. Kod nas sve manje više po starom. Zubića još nema, ponekad je malo nervozna ali ništa strašno. Danju super spava, noću kako kad. Nekad prespava cijelu ili se probudi jednom, nekad 5-6 puta.
Kako napredujete s težinom, na koliko ste sad?
S dohranom nismo krenuli, planiram idući tjedan. Mislila sam krenuti sa tikvicom, pa putericom, blitva, batat... Imam hranilicu sa 3 položaja, pa ću ju odmah u nju. Vi koje ste krenule sa dohranom, iz čega bebama dajete vodu i koliko popiju?
Što se kišobran kolica tiče, mislim da ćemo mi uzeti ergobaby metro.
Kad smo kod tezine, trebali smo ici na vaganje i cijepljenje 30.12. ali nas je pedijatrica zvala da ne dolazimo jer su ostali bez cjepiva, tek nam treba javiti kada cemo doci.
Voda joj dajem od pocetka na casicu, uzmem onu malu za rakiju, nikako da nabavim silikonsku. Tjedan dana je bila sva mokra, nakon toga nema vise prolijevanja. Ja joj drzim, al sad vec i ona s dvije ruke uhvati samo moram paziti...
o vratile se cure, a ja sam jedva pročitala sve sto ste pisale. hm od kud da krenem, ovako, mali jede sve sto mu dođe pod ruke, posjeda se sam ali se već pokušava popeti uz namještaj završi na koljenima i rukama zgrabi sti hod stigne. sad već pravi puže. prije neki dan sam ga ostavila na sekundu, s hrpom ljudi oko niega(baka deda, ujak) on je završio iza stola i srušio pivo, bilo je stakla svugdje a on mokar i po nogama , trbuhu, bas sam luda. jako je brz. dobro da se nije isjekao 😩. uglavnom je luda kuca s njim, pravi je veseljak i jako se veseli seki i nešto joj priča stalno. sto se tiče spavanja j dalje imamo boljih u lošijih noći, a o dnevnom spavanju da ne pričam, evo spava u kolicima bili u šetnji malo prije. dost spava na rukama i cim ga spustim h krevet već se budi. ne želi ništa propustiti, jako znatiželjan. sto se tiče kolica ja imam neka jeftina još od eve i bila su već i u avionu. laka za sklopiti i dosta mala, koštala nekih 400 kn.
Mame, koja kisobran kolica cete imati/ vec imate? Moj mali je dosta velik pa moram gledat da su mi dovoljna da stane unutra. Htjela bih da ilon ima mjesta jer ce biti visok i sad je vec na knap u ovom sportskom dijelu jer mu se glava naslanja skoro na okvir kolica. I bitno mi je da se sklope sto kompaktnije posto mi cesto putujemo avionom. Gledala sam babyzen yoyo, ali nekak mi je perverzno dati tolike pare za kisobran kolica. Opet, ako su takva spica i netko ima iskustva neka pise. Jos su mi spica cosatto i baby monsters. Maclaren su nekak prevelika za sklapanje. Nisam nacisto trebam li prosut hrpu para i kupit postena jer cemo ih najduze koristiti ili da uzmem neku jeftinjolu.
Next: sjede li vase bebe same i posjedaju li se same ili ih posjednete vi u hranilice ili gdje god?
Mi i dalje nemamo.nikakv ritam po danu. To se ne spava ili se puno spava (normalno dok setamo). Katastrofa. Nikako na zelenu granu. Ni jedan dan nije isti. Ja uopce ne znam kada on ide spavati po danu. Izdrzi mi po 5h izmedju dva polusatna spavanca. Naravno da je nemoguc jer je premoren. Plac kad se oblacimo i skidamo i dalje kao da mu kozu gulis… Prestaje li to? Danas je bio oko 4 popodne u kindacu 40min., zijeva, umoran, cucla palac i vristi od veselja, vrti se…nista nije spavao od pola 1 popodne do maloprije kad je konacno zaspao. 🤦🏻♀️
Pogledaj si Maclaren Atom
Budem, hvala 🙃
Pozdrav, žene! 🙋☕
Evo i nas nakon dužeg vremena. Kod nas sve manje više po starom. Zubića još nema, ponekad je malo nervozna ali ništa strašno. Danju super spava, noću kako kad. Nekad prespava cijelu ili se probudi jednom, nekad 5-6 puta.
Kako napredujete s težinom, na koliko ste sad?
S dohranom nismo krenuli, planiram idući tjedan. Mislila sam krenuti sa tikvicom, pa putericom, blitva, batat… Imam hranilicu sa 3 položaja, pa ću ju odmah u nju. Vi koje ste krenule sa dohranom, iz čega bebama dajete vodu i koliko popiju?
Što se kišobran kolica tiče, mislim da ćemo mi uzeti ergobaby metro.
🙋 ja vas malo citam pa upadnem povremeno. Ugl, i mi smo krenuli s dohranom, isto ga stavim u hranilicu na najnizi polozaj (od 3 moguca). Isto sam prvo tikvicu uvela 😁 a sto se vode tice, ja svom dajem na casu kljunasicu (tommee tippee) i to nakon obroka, par gutljaja, popije lijepo i ne zagrcne se 😊 probala sam mu bas jucer dat iz casice za zestu pa se zagrcnuo 😅 tak da je meni casa super
I ja sam joj uzela kljunašicu pa ću probati. Valjda će skužiti, iz nje baš mora vući 😁 probala sam joj danas dati na čašicu čisto da vidim reakciju, napravila je facu kad da sam joj dala nešto odvratno i sve izbacila iz usta 🤣🤣
Sutra krećemo sa dohranom.
Sortiraj odgovore
Najstariji