Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Norules
    20. Siječanj 2020. 12:09

Curke evo i ja imam pitanje u vezi dohrane al cure koje doje,ima 6 mj poceli sa uvodenjem namirnica prije 3 tj,dali ste vec zamijenili jedan obrok umjesto cice?koliko vam pojede hrane kolicinski?ste poceli uvoditi vodu ili caj?moj poslije obroka se opet nacica,vodu i caj zasad odbija a kolicinski mozda cca kao ona mala kupovna kasica pojede i kad se taj tzv.obrok prebacuje za popodne da se krene sa novim uvodenjem ujutro?jel mu dovoljno da sad sa 6 mj pojede taj jedan obrok?

pelinka
    20. Siječanj 2020. 12:19

Ziva, jedva. Vratim se ja nocas sa balkona, a decki se igraju, mali se smije, vristi, ko da je podne. Doslo mi da se okrenem i odem nazad 😂 legla, izvadila cicu, pristekao se i zaspao. Bila sam bas neka skrsena i, smrznuta i nisam imala snage ni volje ni zivaca vracat ga u krevetic, tako da je ostao kod nas. A i bilo mi ga zao takvog utopljenog stavljat u hladni krevetic. Sama bih sebe istukla, al sta da radim. Zaspao znaci oko 4, probudio se u 7, sisao, zaspao nazad. Jos jednom se probudio (pojma nemam kad), ponovio isto i probudili se poslije 11 🙈
    Cure koje dojite, koliki su vam razmaci izmedju hranjenja?

20. Siječanj 2020. 13:15

Mi smo krenuli sa dohranom prije 10ak dana. Jako loše prihvaća, tj nikako. Ni voćne ni povrtne neće. Samo izbaci iz usta, a brzo počne i plač. Vodu hoće, zanimljivo joj vući na kljunašicu. Kada brljavi sa vodom, dam joj na žlicu.
    Nego,ja sam primjetila da dobiva skroz malo na kilaži, tj nikako. Odvela ju jutros kod dr i ispostavi se da je dobila samo 150g u 1,5 mj. Kaže dr da ne može vjerovat, da je prenapredna a i nije sitna. Izvadili smo krv pa ćemo vidjeti šta dalje kad dobijemo rezultate. Nikakve znakove gladi ona ne pokazuje, čak štoviše.

Norules
    20. Siječanj 2020. 15:29

I moj je imao problema s kilazom slabo dobivao zadnja 2 mj,nas je slala samo za urin provjerit i onda da probamo s ad,na kraju nije islo isto zadovoljna napredna beba,kilaza odg za mjesece,kad postanu aktivniji slabije dobivaju pa smo tako gurali reko dok ne krene s dohranom
    Sto se tice dohrane mom se isto nije svidalo na pocetku papica pa sam tjedan dana uzela kupovne jabuka,kruska i mrkva samo da se privikne na okuse i teksturu pa sam pocela kuhat od tada pojede sve bez problema

20. Siječanj 2020. 15:35

Norules

I moj je imao problema s kilazom slabo dobivao zadnja 2 mj,nas je slala samo za urin provjerit i onda da probamo s ad,na kraju nije islo isto zadovoljna napredna beba,kilaza odg za mjesece,kad postanu aktivniji slabije dobivaju pa smo tako gurali reko dok ne krene s dohranom
    Sto se tice dohrane mom se isto nije svidalo na pocetku papica pa sam tjedan dana uzela kupovne jabuka,kruska i mrkva samo da se privikne na okuse i teksturu pa sam pocela kuhat od tada pojede sve bez problema

Ne znam koliko je tvoj dobivao, ali ovo je baš malo 😓 kaže dr možda je faza, ali bolje da mi to provjerimo. Probala sam i ja kupiti jednu slatku ali isto, sve izbaci iz usta. Inače joj pravim sama. Koliko je trebalo da prihvati?

Norules
    20. Siječanj 2020. 17:14

shell

Norules

Ne znam koliko je tvoj dobivao, ali ovo je baš malo 😓 kaže dr možda je faza, ali bolje da mi to provjerimo. Probala sam i ja kupiti jednu slatku ali isto, sve izbaci iz usta. Inače joj pravim sama. Koliko je trebalo da prihvati?

Pa moj je u skoro 3 mj jedva kilu navukao to je bas krenulo kad je postao aktivan,ne brini mozda je stvarno faza kad malo stanu
    Sto se tice kasica 3 dana nije htio domacu,znaci za pocetak obicna kuhana jabuka i onda 4 dan reko da probam kupovnu odmah prihvatio,probaj dat malo kompota od jabuke da ti gucne vec kad hoce pit na bocu i onda probaj kasicu uvalit

• Ivonne
    20. Siječanj 2020. 17:35

Norules

Curke evo i ja imam pitanje u vezi dohrane al cure koje doje,ima 6 mj poceli sa uvodenjem namirnica prije 3 tj,dali ste vec zamijenili jedan obrok umjesto cice?koliko vam pojede hrane kolicinski?ste poceli uvoditi vodu ili caj?moj poslije obroka se opet nacica,vodu i caj zasad odbija a kolicinski mozda cca kao ona mala kupovna kasica pojede i kad se taj tzv.obrok prebacuje za popodne da se krene sa novim uvodenjem ujutro?jel mu dovoljno da sad sa 6 mj pojede taj jedan obrok?

Cca svaka 2 mjeseca se uvodi novi obrok. Poštenim obrokom u ovoj dobi se smatra 125-150ml.
    Samo vodu nudim, popije par gutljaja, ne mjerim jer dojim pa znam da nije žedna. 
    E sad moja ne prihvaća baš obrok, tak da ja kuham ja i jedem 😂😂

• Ivonne
    20. Siječanj 2020. 17:37

E da, neki dan je pojela 100 ml i za 10 minuta nervoza traži sisu. Danas je pojela žličicu i više nije htjela otvarati usta a plač samo takav i naravno da sam joj dala sisu. 
    Stariji je od početka jeo pošteno i sisu nije htio vidit do ručka 

nena1986
    20. Siječanj 2020. 18:10

Muke po papici 🙄, nemam niš pametno za reći/dodati. Ona već duže vrijeme zaista jede. Koliko, teško za reći, jer jede sama. Ali kad je recimo jušno na meniju, ili kašasto, bez problema pojede 150-200ml. Krute hrane (porcije računam veličine njene šakice), pojede ponekad i duplo od "normativa" a ponekad probrlja samo. Ali, doji pola sata prije obroka i kojih 20 min iza obroka. Dakle, nije uopće zamijenila obrok za cicu, samo ga je nadodala 😂. Neovisno o količini pojedenog obroka koji ponekad stvarno bude wow. Da se i ja pitam gdje joj stane.... Sve skupa ona i dalje doji 10, 12x u danu, ko novorođenče 😂. Ja joj dam i doručak i ručak. Dorucak ne pojede uvijek. Ali rucak obavezno.

nena1986
    20. Siječanj 2020. 18:12

Već bude frka ako slučajno ručak kasni, viče mnjam, mnjam, mnjam, pravo prase 🐷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.