Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    20. Siječanj 2020. 15:35

Norules

I moj je imao problema s kilazom slabo dobivao zadnja 2 mj,nas je slala samo za urin provjerit i onda da probamo s ad,na kraju nije islo isto zadovoljna napredna beba,kilaza odg za mjesece,kad postanu aktivniji slabije dobivaju pa smo tako gurali reko dok ne krene s dohranom
    Sto se tice dohrane mom se isto nije svidalo na pocetku papica pa sam tjedan dana uzela kupovne jabuka,kruska i mrkva samo da se privikne na okuse i teksturu pa sam pocela kuhat od tada pojede sve bez problema

Ne znam koliko je tvoj dobivao, ali ovo je baš malo 😓 kaže dr možda je faza, ali bolje da mi to provjerimo. Probala sam i ja kupiti jednu slatku ali isto, sve izbaci iz usta. Inače joj pravim sama. Koliko je trebalo da prihvati?

Norules
    20. Siječanj 2020. 17:14

shell

Norules

I moj je imao problema s kilazom slabo dobivao zadnja 2 mj,nas je slala samo za urin provjerit i onda da probamo s ad,na kraju nije islo isto zadovoljna napredna beba,kilaza odg za mjesece,kad postanu aktivniji slabije dobivaju pa smo tako gurali reko dok ne krene s dohranom
    Sto se tice dohrane mom se isto nije svidalo na pocetku papica pa sam tjedan dana uzela kupovne jabuka,kruska i mrkva samo da se privikne na okuse i teksturu pa sam pocela kuhat od tada pojede sve bez problema

Ne znam koliko je tvoj dobivao, ali ovo je baš malo 😓 kaže dr možda je faza, ali bolje da mi to provjerimo. Probala sam i ja kupiti jednu slatku ali isto, sve izbaci iz usta. Inače joj pravim sama. Koliko je trebalo da prihvati?

Pa moj je u skoro 3 mj jedva kilu navukao to je bas krenulo kad je postao aktivan,ne brini mozda je stvarno faza kad malo stanu
    Sto se tice kasica 3 dana nije htio domacu,znaci za pocetak obicna kuhana jabuka i onda 4 dan reko da probam kupovnu odmah prihvatio,probaj dat malo kompota od jabuke da ti gucne vec kad hoce pit na bocu i onda probaj kasicu uvalit

• Ivonne
    20. Siječanj 2020. 17:35

Norules

Curke evo i ja imam pitanje u vezi dohrane al cure koje doje,ima 6 mj poceli sa uvodenjem namirnica prije 3 tj,dali ste vec zamijenili jedan obrok umjesto cice?koliko vam pojede hrane kolicinski?ste poceli uvoditi vodu ili caj?moj poslije obroka se opet nacica,vodu i caj zasad odbija a kolicinski mozda cca kao ona mala kupovna kasica pojede i kad se taj tzv.obrok prebacuje za popodne da se krene sa novim uvodenjem ujutro?jel mu dovoljno da sad sa 6 mj pojede taj jedan obrok?

Cca svaka 2 mjeseca se uvodi novi obrok. Poštenim obrokom u ovoj dobi se smatra 125-150ml.
    Samo vodu nudim, popije par gutljaja, ne mjerim jer dojim pa znam da nije žedna. 
    E sad moja ne prihvaća baš obrok, tak da ja kuham ja i jedem 😂😂

• Ivonne
    20. Siječanj 2020. 17:37

E da, neki dan je pojela 100 ml i za 10 minuta nervoza traži sisu. Danas je pojela žličicu i više nije htjela otvarati usta a plač samo takav i naravno da sam joj dala sisu. 
    Stariji je od početka jeo pošteno i sisu nije htio vidit do ručka 

nena1986
    20. Siječanj 2020. 18:10

Muke po papici 🙄, nemam niš pametno za reći/dodati. Ona već duže vrijeme zaista jede. Koliko, teško za reći, jer jede sama. Ali kad je recimo jušno na meniju, ili kašasto, bez problema pojede 150-200ml. Krute hrane (porcije računam veličine njene šakice), pojede ponekad i duplo od "normativa" a ponekad probrlja samo. Ali, doji pola sata prije obroka i kojih 20 min iza obroka. Dakle, nije uopće zamijenila obrok za cicu, samo ga je nadodala 😂. Neovisno o količini pojedenog obroka koji ponekad stvarno bude wow. Da se i ja pitam gdje joj stane.... Sve skupa ona i dalje doji 10, 12x u danu, ko novorođenče 😂. Ja joj dam i doručak i ručak. Dorucak ne pojede uvijek. Ali rucak obavezno.

nena1986
    20. Siječanj 2020. 18:12

Već bude frka ako slučajno ručak kasni, viče mnjam, mnjam, mnjam, pravo prase 🐷

krino
    20. Siječanj 2020. 18:47

Moj jede ko veliki. Ja cu mu sutra probat dat i popodne jos jedan obrok umjesto boce. Pojede fakat puno. Ja nista ne mjerim, ali puni duboki tanjur kase zdrma. I jede sve. Sve voli, sva sreca. Za sada. I toliko jede da nije pimoslije gladan. Ne dajem mu jos uvijek vodu jer nece i place kad mu uzmem kljunasicu, a iznabija si po ustima jer ga zuljaju zubi pa se i u glavu pogodi s tom plastikom pa me strah da u oci ne udari. I onda mu uzmem jer ne pije, a on rida. Popije s mlijekom litru tekucine tako da sam mirna. Sad cu opet probat s vodom kad cu mu uvest jos jedan obrok. Inace, ja sam sva zabrinuta da jede premalo, kakti, samo 5x na dan. Opet, ne trazi vise, prespava noc na boci i nekako si mislim da mu je valjda dosta. Dobio kilu u 2mj.

Norules
    20. Siječanj 2020. 21:15

Aha znaci dosta mu je zasad jedan obrok sa 6 mj,ja vec mislila uvodit drugi,id pedice samo dobila onu hippovu tablicu sto se nade na netu,nista da ti objasne,snadi se

krino
    20. Siječanj 2020. 22:59

Ha, mom malome je dosta. To je sve individualno. Moj papa vec 2mj i zadnjij 3-4tj poslije kasice ne trazi bocu pa smo to zamijenili. Postupno sam mu povecavala kolicinu kasice i sad pojede jedan duboki tanjur. Od sutra (valjda) cu probat zamijenit i onaj obrok poslije, a onda i jedan prije podne. Kod nas sve naopako, ali sta mozes. Idem spavat. Vec smo se jednom probudili uz dreku. Nadam se da cemo spavat bar do 6,7... Sretno pelinka i svi koji muku mucimo sa serijskim nespavacima 😉🥰

krino
    20. Siječanj 2020. 23:03

Norules

Aha znaci dosta mu je zasad jedan obrok sa 6 mj,ja vec mislila uvodit drugi,id pedice samo dobila onu hippovu tablicu sto se nade na netu,nista da ti objasne,snadi se

Moja je meni dala 2 papira da citam. Preporucila grozdje i kivi kao prve namirnice. A meni to sve nekako fluidno. Ona kaze da bi on trebao jesti samo 2 mlijecna obroka dnevno. Mmm da. Evo, sad ce caskom. Rekla je i juhu da mu dam i da je trebao prestat jest po noci vec s 3mj... svasta oni kazu. Ja samo kimnem glavom i opleti po svom. Nemojte mu davat jest po noci... Em...evo sad cu ga caskom stavot na dijetu da ga uklopimo u pozeljne tablice. Ne sekiraj se. To sve pomalo. Vidis po interesu pa to krene. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI