Zaboravih napisat za poslove doma.. Usisavam svaki dan zvog peseka, kuhinju svakodnevno održavam samo dio koji korostim 🙈, vešom kad mali spava u nosiljci, a kupaona je oduvijek i zauvijek posao za gs. Ovak napisano bi se reklo kak je sve pod kontrolom i uredno, a kad bi mi samo vidjele stan 🙆♀️🙆♀️😂😂
Jutro
Znači hrani ću je na isti način ko i sin po tablici iz grupe domaće kašice za djecu. Ona podrazumijeva da kreće sa 6 mjeseci pa ću tako i pisati a vi sebi korigirajte.
Sa 6 i 7 mjeseci ništa od mesa.
8. Mjeseci - bijelo pileće i pureće meso, janjetina, kunić, od ribe bijela riba, pastrva, som smuđ.
9. Mjeseci - teletina.
10. Mjeseci - tamno meso peradi
11. Mjeseci - junetina, govedina, konjsko meso
12. Mjeseci - svinjskom meso, divljač
Preko godinu dana - suhomesnati proizvodi, iznutrice što kasnije, plava riba, rakovi, školjke, a lignje nakon dvije godine.
Meni je to bilo ok jer taman dok uvedem sve s popisa tog mjeseca dođe novi.
Evo mene ko za mene pita.
Ma jučer imali radionicu u vrtiću za Božić, baš bilo dobro, još sam umrljana flomasterom🤣
I da zajebavala sam se s razmjenom sličica Životinjskog carstva. Jadan moj muž danas nosa hrpu koverti sa sličicama na poštu.
Uzela sam si u zadatak to sranje popunit.
U ponedjeljak idemo na predstavu u Kraš, a za vikend GS nema ode pravit kobase u Slavoniju.
Malena je po starom, 5 buđenja je prosjek, sad sam se već navikla.
Po danu on meni isto spava dobro kad smo vanka.. Nekad spava uru vrimena pa je malo budan pa opet spava ili odrapi 2 2 ipo sata u komadu.. Kad je doma isto kako kad. Otprilike u ista doba spava ali je pitanje koliko ce. Dosta je aktivan i onda mu je takav i dan.. Malo zeza nas malo spava... I on je u krevetu do 9. Sinoc buđenje u 2 vriska ajme.. Mazem gel za zube.. Nista mu ne odgovora.. Primjenim pelenu i odem mu napravit jest.. Naravno pojede 🤷♀️ a inace se poslije 9 probudi između 4 i 6 ujutro. jel neki skok u điru.,izgubila san se vise u tim skokovima 🙈 usput aan se posvađala sa gs.. Kao ja ga naucila na ruke... Ja ga naucila u krevet sa sobom jer sam bjla kod mame sa njim dok je on radio.. A ja rodila na carski nisam ae mogla dizat svako malo iz kreveta pa mi bilo lakse da je on tu.uglavnom ja uvik krivac za sve 😳
Po danu on meni isto spava dobro kad smo vanka.. Nekad spava uru vrimena pa je malo budan pa opet spava ili odrapi 2 2 ipo sata u komadu.. Kad je doma isto kako kad. Otprilike u ista doba spava ali je pitanje koliko ce. Dosta je aktivan i onda mu je takav i dan.. Malo zeza nas malo spava… I on je u krevetu do 9. Sinoc buđenje u 2 vriska ajme.. Mazem gel za zube.. Nista mu ne odgovora.. Primjenim pelenu i odem mu napravit jest.. Naravno pojede 🤷♀️ a inace se poslije 9 probudi između 4 i 6 ujutro. jel neki skok u điru.,izgubila san se vise u tim skokovima 🙈 usput aan se posvađala sa gs.. Kao ja ga naucila na ruke… Ja ga naucila u krevet sa sobom jer sam bjla kod mame sa njim dok je on radio.. A ja rodila na carski nisam ae mogla dizat svako malo iz kreveta pa mi bilo lakse da je on tu.uglavnom ja uvik krivac za sve 😳
To ti je uvijek tako. Mi krive. A oni nemaju zivaca 🤦🏻♀️😂😂😂
Po danu on meni isto spava dobro kad smo vanka.. Nekad spava uru vrimena pa je malo budan pa opet spava ili odrapi 2 2 ipo sata u komadu.. Kad je doma isto kako kad. Otprilike u ista doba spava ali je pitanje koliko ce. Dosta je aktivan i onda mu je takav i dan.. Malo zeza nas malo spava… I on je u krevetu do 9. Sinoc buđenje u 2 vriska ajme.. Mazem gel za zube.. Nista mu ne odgovora.. Primjenim pelenu i odem mu napravit jest.. Naravno pojede 🤷♀️ a inace se poslije 9 probudi između 4 i 6 ujutro. jel neki skok u điru.,izgubila san se vise u tim skokovima 🙈 usput aan se posvađala sa gs.. Kao ja ga naucila na ruke… Ja ga naucila u krevet sa sobom jer sam bjla kod mame sa njim dok je on radio.. A ja rodila na carski nisam ae mogla dizat svako malo iz kreveta pa mi bilo lakse da je on tu.uglavnom ja uvik krivac za sve 😳
I mi smo tu svađu prošli prije 2 tjedna... Onda je otišao na teren. Kad se vratio, nije ga ispuštao. Iz pogleda 🧐 mu je sve bilo jasno i od tad je mir. A što se tiče zajedničkog spavanja, on je navijao da se nastavi jer je njemu baš super kad ga mali po noći šuta s nogama, drži za bradu i lupa po nosu. Nikad oni zadovoljni, a mi uvijek aždaje 🤷♀️
Jutro cure! Ili dan već? Pa kud brže?!
Noć prošla ok, spavala između velikog i malog i jučer si mislim šta je meni ovo trebalo, a opet fora mi kad se veliki stisne uz leđa a mali glavu na cicu 🤷♀️ plakati ću još zbog toga, znam...
Ivonne, hvala za info za jelo, činilo mi se da meso ide nešto kasnije, mislim da ćemo mi još malo povrće isprobavati, danas batat.
Ja sam prije dva tjedna otišla do kozmetičarke čupati obrve, i tih 15tak minuta uživala tamo 🤦♀️, trebala u subotu na brzu večeru sa ekipom mama iz vrtića, ali naravno, mali kašljao, a gs neku virozu pokupio pa ništa od toga.. rado bih i ja jednom dva put tjedno nešto, negdje, ali mislim da neće tako skoro, gs radi tako da ne znam uopće kako bi to izveli 🤷♀️
Za nered sam već pisala, kad bi odspavao sat vremena u komadu mislim da bih čudo napravila, ovako jedva ručak skuham (danas u planu kotlet i restani krompir 😉) i stavim suđericu prati... gs pomaže koliko može, ali ne stigne ni on zbog posla... i tako u krug 😕
Ivonne gdje vidis te smjernice iz grupe, ja sam nasla nesto totalno drukčije...ili smo u drugacijim grupama, tko ce ga znat... 😂😂😂😝 Fakat svatko preporuca drukcije.... Tko pojma nema o nicemu stvarno se izgubi 😲. Na kraju je jos najbolje intuitivno uvoditi hranu i amen.
Zato jedva cekam da sjedne da joj uvalim batak 😂😂😂
Evo kuha joj se rizoto od hokaido bundeve 😋
Kad skupiš sve sličice javi kakav paket ste dobili. Mi prije koju godinu dobili neki jadan paketic, tipa napolitanke, mlijecna dorina, bojanka. Sjecam se kad sam ja bila mala (koja godina vise, hahaha) dobila sam kutiju oooogromnu, svasta bilo unutra 😋
Hei mame, evo da se i ja opet malo javim. Citam vas nekako na rate ovih dana. Nije nista drukcije nego inace nego si ja uzela malo vise obaveza oko kucanstva, planovi za bozicne poklone i opcenito blagdane i odma se manje stize. Odma nakon nove godine idemo u inozemstvo pa i to valja dobro pripremiti. Idemo na krsitke a ja sva izoblicena nemam sto pristojnog obuc 🙈🙈. Doma sam non stop u trenirkama, potkosulji za dojenje i neki hoodie ili vesta preko i deri, a u gostima bi ipak nesto pristojnije trebala izgledati. Tako da je u planu jos i neki shopping ovih dana a pojma nemam sto bi kupila da ne izgledam ko bacva.
Curka trpa ruke ko da nema sutra, a nista se jos ne vidi. Igramo se kad je budna, bed mi ju je ostavljat samu da se bavi sama sa sobom pa sjedim uz nju, pricam joj, dodajem igrackice itd. Kad spava se pokusam najest ili nesto napraviti po kuci. Uglavnom pola stignem pa mi je svakako stan u rasulu 🙈.
O kasicama jos uvijek ne razmisljam. Imam osjecaj da se jos uvijek borimo s dojenjem, a vec bi trebala razmisljati o kasicama.
Jucer me navecer oborila glavobolja. Tolko me bolila da sam imala nagon na povracanje. Danas je hvala bogu vec puno bolje.
Sortiraj odgovore
Najstariji