Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nena1986
    05. Prosinac 2019. 13:32

Nalaz stigao. Željezo je ok. Jedino me odmah pitala da li ima virozu ili joj zubici rastu... limfociti su povišeni, tako da nek se ili ja kljukam s vitaminima ili joj uvalim cim vise povra, voca i mesa ... 
    Uglavnom, zubi joj idu, jucer je bila relativno ok al danas place cijeli dan 😢, jedva zaspe na 15 min, pa opet. Izmucena je totalno... 

• Nikki
    05. Prosinac 2019. 17:32

Jučer imali kiseli kupus, danas ce biti juha od prekjučer, nešto ću već ubaciti uz to.. sutra bi mogli grah 👍 kod mene je problem što se dosta toga ne jede a nemam vremena spremati po dva jela pa nam je nekako jelovnik kratak 😕 
    Zamislila sam si da ću za praznike napraviti sarme i to jedva čekam iako znam da ću klincu samo jednom uspjeti uvaliti, pa ću uz to morati i pohati, ali isplati se 😉
    Neno, koliko ti tog variva pojede? 
    Jučer je smazao krumpir danas opet probamo cvjetacu.. iako volim ju samo ja pa se ne nadam previše 😊
    Ivonne, ti sigurno znaš, kad kreće meso po tablicama? Makar za razliku od starijeg, priznajem da sam nekako neorganizirana što se tiče te dohrane..

nena1986
    05. Prosinac 2019. 18:19

Nikki

Jučer imali kiseli kupus, danas ce biti juha od prekjučer, nešto ću već ubaciti uz to.. sutra bi mogli grah 👍 kod mene je problem što se dosta toga ne jede a nemam vremena spremati po dva jela pa nam je nekako jelovnik kratak 😕
    Zamislila sam si da ću za praznike napraviti sarme i to jedva čekam iako znam da ću klincu samo jednom uspjeti uvaliti, pa ću uz to morati i pohati, ali isplati se 😉
    Neno, koliko ti tog variva pojede?
    Jučer je smazao krumpir danas opet probamo cvjetacu.. iako volim ju samo ja pa se ne nadam previše 😊
    Ivonne, ti sigurno znaš, kad kreće meso po tablicama? Makar za razliku od starijeg, priznajem da sam nekako neorganizirana što se tiče te dohrane..

Ide ti odmah i meso, piletina, puretina, janjetina, jaretina. Od 6 mj nadalje... 
    A cuj, pojede mi malo manje od 150 ml, nisam bas mjerila al onako od oka ti je to to... 

nena1986
    05. Prosinac 2019. 18:40

Nek vidi još Ivonne, al mislim da je to tako... s tim da ne krece se odmah sa proteinima nego tek kad malo prihvati povrce, voce i zitarice 😬

krino
    05. Prosinac 2019. 18:53

Neki kazu da je sve fluidno, neki da uvodis namirnice svaki dab, neki da uvodis svaka 3 dana... Mi smo za sad na buternut, hokkaido i tikvice, krumpir (jako malo) i batat. Strajkao je sa jelom od prehlade. Danas je ipak malo vise pojeo. Skuhala buternut i malo cimeta. Ne znam s kojom zitaricom da krenem. Voce za sad izbjegavam. Brokulu isto. Ali vise ni sama ne znam. Najbolje da im odmah sve das. Ja jos uvijek dam neku namirnicu solo prije nego kombiniram. Ali nism pametna. Jedino stavim maslinovog ulja u povrcke. Ciklu jos nisam probala dat. To ima zemljasti okus pa ju nekak moram s necim sparit. Ja je obozavam

nena1986
    05. Prosinac 2019. 20:05

Znaš u čemu je stvar.... alergijska reakcija na nesto određeno se dogodi u roku od 72 sata. Ali, alergija na nesto se moze pojaviti i nakon sto je stoti put uzmes, znaci naknadno. Kao sa antibioticima npr. Uvijek "riskiramo". 
    Kod mene u obitelji ima alergija, pa moramo oprezno. Svejedno cu rano uvesti i jaje, i kikiriki... ali cu pratiti. 
    Kivi ( koji je isto jak alergen) i nije sigurno na popisu "dozvoljenih" namirnica, smo uspješno vec uveli, ali opet, ne znaci da 20-i put sto ga bude jela, nece izreagirati. Na kraju nisi pametan.
    Sa sinom sam strogo polako i bez alergena uopce, jer me pedijatrica plasila. Dojila ga dvije godine.
    Voce je super prihvatio, povrce nista. Dok nisam šiznula o skuhala mu manestru, najeo se ko prase. Ima atopijski dermatitis, malo, malo pa  nesto pokupi, oduvijek tako. Alergija na grinje, narancu... koma
    S njom cemo drugacije, pa nek nam dragi bog pomogne 😂😂😂

• Nikki
    05. Prosinac 2019. 20:14

Ja sam isto pa starijim po ps-u, ali on je do prije ovog ljeta jeo više manje sve, nismo ga nikad forsirali nešto što baš nije htio jer mi mi ne volimo sve, iako kod nas je pravilo probaj pa ako ti se ne sviđa ne moraš jesti, on zadnjih nekoliko mjeseci izvoljeva i neće baš jesti... nadam se samo faza
    sad pa malim nekako po nahođenju, pa valjda će biti ok..
    Od ulja koristim maslinovo i ulje repice.
    Mi nemamo baš alergija, ali tata ne podnosi npr paradajz, dok je mama svejed 😂😂🤣 

krino
    05. Prosinac 2019. 20:27

nena1986

Znaš u čemu je stvar…. alergijska reakcija na nesto određeno se dogodi u roku od 72 sata. Ali, alergija na nesto se moze pojaviti i nakon sto je stoti put uzmes, znaci naknadno. Kao sa antibioticima npr. Uvijek "riskiramo".
    Kod mene u obitelji ima alergija, pa moramo oprezno. Svejedno cu rano uvesti i jaje, i kikiriki… ali cu pratiti.
    Kivi ( koji je isto jak alergen) i nije sigurno na popisu "dozvoljenih" namirnica, smo uspješno vec uveli, ali opet, ne znaci da 20-i put sto ga bude jela, nece izreagirati. Na kraju nisi pametan.
    Sa sinom sam strogo polako i bez alergena uopce, jer me pedijatrica plasila. Dojila ga dvije godine.
    Voce je super prihvatio, povrce nista. Dok nisam šiznula o skuhala mu manestru, najeo se ko prase. Ima atopijski dermatitis, malo, malo pa nesto pokupi, oduvijek tako. Alergija na grinje, narancu… koma
    S njom cemo drugacije, pa nek nam dragi bog pomogne 😂😂😂

Neno, a kako ti skuhas njoj taj cuspajz sa ciklom? Jel ti to ispasiras sve za nju ili s vilicom podrobis? I koje je najbolje meso dati? Netko mi je rekao yeleca koljenica i pileci batak. Ne znam zasto... Ja cu sutra na plac po kuhanu ciklu. To ja ne kuham niti se kuzim. I sto smuckati s ciklom da nije onako zestoka?
    Jucer i danas je malo vise pojeo pa mi je sad opet nekako draze i imam volje. Obeshrabrila sam se totalno da nece jest. Ne mogu mu davat 10 boca mlijeka dnevno, a sve je veci i trazi... A ista mi je kolicina za 5 i 6mj, samo se s 5mj preporuca 4-5 obroka, a sa 6 mj 2-5 obroka. Ja mislim da smo sad u skoku jer se budimo non stop, cendra i nakon 3h je gladan ko vuk. I nemam mu vise mjesta povecavati mjerice ad tako da treba pocet jest... Ja svome sve s vilicom smrvim

krino
    05. Prosinac 2019. 20:30

Nemrem toliko malu kolicinu sa stapnim izmiksat 😂
    Gde nam je Ivonne? 

MiniCooper26
    05. Prosinac 2019. 21:33

Ej mamite 😁nikako da se javin u guzvi san nekoj. Uglavnom ja nisam jos pocela sa kašicama i nisan se nesto ni informirala puno.. On ce 9.1 napuniti 6 mjeseci.. Za Bozic idemo kod mojih i planiram mozda sa mamom da probamo nesto mu dat jest... Mama opet zna najbolje.jako je zainteresiran kad mj jedemo.gleda i radi uvijek nesto sa ustima.. Pogotvo pršut 🙈 imam i neku bebivita knjigu sa raznim savjetima.. To moram proucit a ne stignem nikaao 🙄 jeste vi uclanjene na fejsu po onim grupama domace kasice za bebe?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.