Ej mamite 😁nikako da se javin u guzvi san nekoj. Uglavnom ja nisam jos pocela sa kašicama i nisan se nesto ni informirala puno.. On ce 9.1 napuniti 6 mjeseci.. Za Bozic idemo kod mojih i planiram mozda sa mamom da probamo nesto mu dat jest… Mama opet zna najbolje.jako je zainteresiran kad mj jedemo.gleda i radi uvijek nesto sa ustima.. Pogotvo pršut 🙈 imam i neku bebivita knjigu sa raznim savjetima.. To moram proucit a ne stignem nikaao 🙄 jeste vi uclanjene na fejsu po onim grupama domace kasice za bebe?
Ode ti na Peljesac 🥰🥰🥰
Ja nemam FB. Nena nam spijunira pa malo ubaci neke kombinacije. Ako ti imas i pocnes pratiti, slobodno i ti kopiraj par ideja. Mi se necemo ljutiti 😊
Ok
Napišem memoar i izbaci me 😈, triput 😈😈😈
Odrezem snitu cikle i snitu celera i malo mrkve. Mrkva na pola pa na polu kolutice, ako me kuzis. Celer i cikla na sitnije prutice da bude brze gotovo. Zalijem sa vodom da prekrije i kuham dok ne omeksa, po potrebi dolijevam vode. Izgnjecim vilicom, ili stapnim. Bude vise juhasto nego kasato i onda umjesam zlicicu cca, palente da zgusne. Kad se ohladi, maslinovo ulje. Ne bude ti uopce tako cikla zestoka. Mozes je kombinirati i sa jabukom, cvjetačom, tikvicom, krumpirom... doduse, kuha se, ne u kori, i sigurno izgubi ono svoje, to je sigurno. Probam koji put skuhat samo u kori pa onda mjesat s necim, tako bi bilo svakako kvalitetnije.
Slicno sam joj radila i brokulu sa lukom.
Meso oko kostiju ti je bogatije zeljezom, zato batak, koljenica i sl. A njima treba zeljeza, tako da... uvijek prije batak nego prsa. 😉
Ok
Odrezem snitu cikle i snitu celera i malo mrkve. Mrkva na pola pa na polu kolutice, ako me kuzis. Celer i cikla na sitnije prutice da bude brze gotovo. Zalijem sa vodom da prekrije i kuham dok ne omeksa, po potrebi dolijevam vode. Izgnjecim vilicom, ili stapnim. Bude vise juhasto nego kasato i onda umjesam zlicicu cca, palente da zgusne. Kad se ohladi, maslinovo ulje. Ne bude ti uopce tako cikla zestoka. Mozes je kombinirati i sa jabukom, cvjetačom, tikvicom, krumpirom… doduse, kuha se, ne u kori, i sigurno izgubi ono svoje, to je sigurno. Probam koji put skuhat samo u kori pa onda mjesat s necim, tako bi bilo svakako kvalitetnije.
Meso oko kostiju ti je bogatije zeljezom, zato batak, koljenica i sl. A njima treba zeljeza, tako da… uvijek prije batak nego prsa. 😉
Svaka cast Neno! Screen shot sam napravila. A sad idem spavat. Vec pola sata u komadu spi. Nakon 5 uspavljivanja. Sad ili nikad! 🤦🏻♀️🤪 I hvala
Ok
Odrezem snitu cikle i snitu celera i malo mrkve. Mrkva na pola pa na polu kolutice, ako me kuzis. Celer i cikla na sitnije prutice da bude brze gotovo. Zalijem sa vodom da prekrije i kuham dok ne omeksa, po potrebi dolijevam vode. Izgnjecim vilicom, ili stapnim. Bude vise juhasto nego kasato i onda umjesam zlicicu cca, palente da zgusne. Kad se ohladi, maslinovo ulje. Ne bude ti uopce tako cikla zestoka. Mozes je kombinirati i sa jabukom, cvjetačom, tikvicom, krumpirom… doduse, kuha se, ne u kori, i sigurno izgubi ono svoje, to je sigurno. Probam koji put skuhat samo u kori pa onda mjesat s necim, tako bi bilo svakako kvalitetnije.
Meso oko kostiju ti je bogatije zeljezom, zato batak, koljenica i sl. A njima treba zeljeza, tako da… uvijek prije batak nego prsa. 😉
P.s. sve kuzim 😊
Ej mamite 😁nikako da se javin u guzvi san nekoj. Uglavnom ja nisam jos pocela sa kašicama i nisan se nesto ni informirala puno.. On ce 9.1 napuniti 6 mjeseci.. Za Bozic idemo kod mojih i planiram mozda sa mamom da probamo nesto mu dat jest… Mama opet zna najbolje.jako je zainteresiran kad mj jedemo.gleda i radi uvijek nesto sa ustima.. Pogotvo pršut 🙈 imam i neku bebivita knjigu sa raznim savjetima.. To moram proucit a ne stignem nikaao 🙄 jeste vi uclanjene na fejsu po onim grupama domace kasice za bebe?
Ode ti na Peljesac 🥰🥰🥰
Ja nemam FB. Nena nam spijunira pa malo ubaci neke kombinacije. Ako ti imas i pocnes pratiti, slobodno i ti kopiraj par ideja. Mi se necemo ljutiti 😊
Odoooo jaaaaa 🙈😁 mojima je to prvo unuče pa im je gušt i jedva cekaju.. A i nema do mamine spize.. A i moj nesto sa spavanjem zeza..budi se cesce nego inace.. Vrti se po krevetu..kao da ne ne moze namjestiti.. Pa mislin da je do vrece jer ga stavljam u vrecu.. Pa skinem vrecu pa njje ni do toga 🤷♀️ zubi? Sobu ne grijemo.. Samo malo ugrijemo kad ae presvlaci..ne znam. Organizacija mi je jos stran pojam... Da budem zena majka kraljica 🙈😁 kako vi first time moms uspijete sve? Kako?sutra sam dogovorila manikuru veselim se 😍😍😍😍 1 sat samo za mene.. Nemojte me krivo shvatit volin ja svoje dite ali malo vec sam 🥴🥴🥴🥴🥴 moram sebi malo se vratit 🙈 eh kako znam da sam mama.. Oden sebi nesto kupit kupim njemu 😁jel i vi tako
Vecer zenice, nisam se stigla ranije javiti. Danas nam je dan bio koma,zapravo su zadnja 3 dana cudna. Ali danas je bas bio vise nervozan nego veseo. Nekoliko sam ga puta presvlacila koliko slini i apsolutno bi sve stavio u usta,sisa moje prste,rame,vrat cak mi je danas rukama uhvatio zulufe i drzao tako glavu da mi moze cuclati obraze😂😂 Danas se za razliku od zadnja 2 dana probudio u 8 i spavao par puta po sat vremena i vidjelo.se da mu to ne odgovara jer je umoran. Nedostajalo mu ono.duze spavanje (i meni jer tada i ja spavam). Po noci se budi 2 puta za jelo,ali pred jutro to bude koma. Stavim ga sebi u krevet jer bude strava nemiran. I onda slijedi,daj dudu pa nudi cicu pa malo zaljuljaj...sve nebi li odspavao koji sat dulje. Ono budenje u 6 me strgalo iako je onda imao vise duzih spavanja po danu,ali izalud kad se ja napijem kave pa ne mogu svaki puta zaspati🤯
Samo vi pisite ideje za kasice,sve ja to sacuvam pa cu jednog dana iskoristiti. Mi smo danas jeli batat i super mu je,samo ne znam koliko se ucinkovito skidaju mrlje😀
MiniCooper,dosta stignem jer malac ima dosta spavanja po danu,a i gs ga animira kad je doma. Malac rano.odlazi spavati,u kreveticu je do 21 sat tako da je onda vrijeme za mene. A s vremena na vrijeme mi dode jedna cura opeglati i malo pospremiti ako mi je naporan period. Svjeze sam okupana,nokti nalakirani i sad idem leci u cistu posteljinu. Nema boljeg osjecaja. Zelim nam svima laksu noc od prethodnih😘
Ode ti na Peljesac 🥰🥰🥰
Odoooo jaaaaa 🙈😁 mojima je to prvo unuče pa im je gušt i jedva cekaju.. A i nema do mamine spize.. A i moj nesto sa spavanjem zeza..budi se cesce nego inace.. Vrti se po krevetu..kao da ne ne moze namjestiti.. Pa mislin da je do vrece jer ga stavljam u vrecu.. Pa skinem vrecu pa njje ni do toga 🤷♀️ zubi? Sobu ne grijemo.. Samo malo ugrijemo kad ae presvlaci..ne znam. Organizacija mi je jos stran pojam… Da budem zena majka kraljica 🙈😁 kako vi first time moms uspijete sve? Kako?sutra sam dogovorila manikuru veselim se 😍😍😍😍 1 sat samo za mene.. Nemojte me krivo shvatit volin ja svoje dite ali malo vec sam 🥴🥴🥴🥴🥴 moram sebi malo se vratit 🙈 eh kako znam da sam mama.. Oden sebi nesto kupit kupim njemu 😁jel i vi tako
Naravno. Kupis muzu, kupis njemu i onda nemas volje ili si strgan pa sebe preskocis 🤦🏻♀️😂
Samo ti odi na manikuru. Ja sam pocela ici na vjezbanje. 2xtj po sat ipo. Zelim da to bide normalno, a ne da je mama kao dr na dezurstvu.
Sto se tice posla, ne stignem nekad nista, nekad cudo. Ovisi o njemu. Ako ne stignem kuhat, imam glovo. Usisam jednom u tjedan dana i trudim se oprat kupaonu. Ostalo onako pobrisem u hodu kad vidim. Nikad nije cijela kuca cista. Sve nesto na rate 😂
Mene ubije sto malac spava kad smo vani, a doma ne duze od 20-30min. Da hoce doma odspavat 2-3h...di bi mi bio kraj? Onda bih bila i kraljica. Ovako sam samo zena i majka 😂
I dobro nam svima jutro. Mi na nogama od 6. Samo 5 dizanja nocas. Ode na bolje. Jos da nije tih 5 dixanja po pola sata ili duze dok ga uspavam opet, uffff...
Ali ajde. Danas sam vec poprilicno zbombana. Nocas ako ne bude bolje spavao, mislim da ga necu ni cut. Crkotina ziva. On sad opet malo zakunjao jer mu je ipak premalo s tim silnim budjenjima, a ja se natankala kave... Sjedim i gledam 3 ogromna paketa slatkisa i cipsa koje mi je sv. Nikola ostavio. Treba to rasporedit 😂🤦🏻♀️
Kako ste vi? Andrea, ne znam sto da kazem na vase nespavanje osiiiiim...iz moje perspektive, nije to nespavanje 😂😂😂 Ali mi smo eeekstra.
Salu na stranu, vratit ce se to sve u neki ritam. Ne sekiraj se 😉 Dodje njima tako pa se resetiraju.
Jutro 😊 mi smo opet koma, dizanje u 5:20, vriska cijelu noć.. Sad sam ga uspjela smirit i legla pored njega da kunja malo. Ja si tako želim stvorit neku rutinu da me nema koji sat u tjednu, da to bude normalno, ali gs radi takav posao da ga nema prije 7 navečer doma, dođe strgan, a onda je i meni dan gotov, nemam volje za niš.. Nadam se da će bit bolje s proljećem 😁 ali gledam gdje bi mogla s bebekom na vježbanje početkom godine
Sortiraj odgovore
Najstariji