Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Marina111
    03. Prosinac 2019. 15:01

U uhu mi ima isto neko perutanje 

Norules
    03. Prosinac 2019. 16:31

Cure nema me bas al vas pratim tu i tamo koliko stignem nego imam pitanje za mame koje su krenule sa dohranom,dali ste to na svoju ruku ili po preporuci pedice,dali bebe koje su na ad krecu ranije jer moj je iskljucivo dojen al mi slabije dobiva na tezini u zadnje vrijeme pa neznam dali bi mu malo dohrane pomoglo u tome?i dali beba treba udvostruciti svoju porodajnu tezinu da se krene sa dohranom kako sam procitala na nekim stranicama?

krino
    03. Prosinac 2019. 16:35

Norules

Cure nema me bas al vas pratim tu i tamo koliko stignem nego imam pitanje za mame koje su krenule sa dohranom,dali ste to na svoju ruku ili po preporuci pedice,dali bebe koje su na ad krecu ranije jer moj je iskljucivo dojen al mi slabije dobiva na tezini u zadnje vrijeme pa neznam dali bi mu malo dohrane pomoglo u tome?i dali beba treba udvostruciti svoju porodajnu tezinu da se krene sa dohranom kako sam procitala na nekim stranicama?

Nama je preporucila vec s 4mj jer je poduplao tezinu, ali mi smo krenuli twk krajem tog 4.mj. Ne znam koliki je bebo i sto znaci da slabije dobiva na tezini, ali normalno ti je da manje dobiva nego na pocetku.  Ima tu cura koje doje i klinci im "malo" dobivaju pa ce se vec neka javit. Meni je receno da je svako dobivanje na kilazi dobro. Uzbuna je kad stagnira, a jos gore ako gubi. Mislim da se s dohranom krece izmedju 17. i 26.tj. Ne prije i ne poslije

krino
    03. Prosinac 2019. 16:36

katiesu

ja od mustele imam onu pjenu za kosu na pumpicu i perem samo kosu i malo iza uha gdje se zna naći tjemenice, za tijelo koristim nešto drugo

Isto

• Marina111
    03. Prosinac 2019. 16:41

Al mislim da se težina treba udvostručiti do 6 mjeseca . Po novome svi uvode dohranu od 6 mjeseca.  Jedino po preporuci pedijatra prije ako ustanovi da ne dobiva na težini 

03. Prosinac 2019. 19:37

Eto mene opet s pitanjem 😁😁 posto su vase bebice starije od moje pa imate vise iskustva 😁 dali vase bebice rzaju i to bas glasno kao da je nesto u grlu? 

• marlona
    03. Prosinac 2019. 21:22

Norules

Kažu da se,ako beba dobro napreduje, s dohranom kreće od 6.mj, to je po smjernicama svj.zdrav.org. Mi smo tako planirali njoj uvesti kašice, ali danas smo se vratili s cijepljenja, dobila je nekih 400g, na donjoj je granici, pa kaže ped da krenemo s dohranom, bolje nego da dodajemo ad, tako da mi krećemo 🙆 za manje od dva tjedna puni 6mj, pa računam da je to ok 🙂
    Btw, cure na kašicama, koliko vode dajete bebama i kako?
    I jel kupujute voće/povrće u dućanu ili kupujete bio/eko/organsko? Nisam pratila nastavu dok se ovdje obrađivala ta tema 🙈😆

ayla

Eto mene opet s pitanjem 😁😁 posto su vase bebice starije od moje pa imate vise iskustva 😁 dali vase bebice rzaju i to bas glasno kao da je nesto u grlu?

03. Prosinac 2019. 22:22

marlona

Norules

Kažu da se,ako beba dobro napreduje, s dohranom kreće od 6.mj, to je po smjernicama svj.zdrav.org. Mi smo tako planirali njoj uvesti kašice, ali danas smo se vratili s cijepljenja, dobila je nekih 400g, na donjoj je granici, pa kaže ped da krenemo s dohranom, bolje nego da dodajemo ad, tako da mi krećemo 🙆 za manje od dva tjedna puni 6mj, pa računam da je to ok 🙂
    Btw, cure na kašicama, koliko vode dajete bebama i kako?
    I jel kupujute voće/povrće u dućanu ili kupujete bio/eko/organsko? Nisam pratila nastavu dok se ovdje obrađivala ta tema 🙈😆

ayla

E, moja to zna raditi kad se ljuti, prije nego se rasplače ponekad, nisam dosad imala ime za to, ali da, tako kao da joj je nešto u grlu, znači rže 😂😂

Da i moja kad se ljuti ja ju pokrijem ljuta je ja ju otkrijem sve 5 za min ju pokrijem opet ljuta jer bi htjela dizati noge a ne moze jer joj smeta poplon 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Norules
    03. Prosinac 2019. 22:35

Ma meni je pedica predlozila da uvedemo ad sa dojenjem medutim nije islo jer nije htio,dobiva pomalo i mislim si da ce do 6 mj biti na knap sa udvostrucenjem tezine,znaci prije nebi ni mogli krenuti sa dohranom,probat cemo zgurati do tada dojenjem,bitno da ne stagnira ni ne pada i da nije gladan nego me zanimalo dali bi sa dohranom poceo vise dobivati jer ipak je na pocetku samo par zlicica a okolo slusam te bapske price daj mu ovo daj mu ono pa mi pomalo na zivce ide,dok mi pedica ne kaze da mogu necu
    Marlona nisi daleko do 6mj koliko znam vecina krene ranije na tzv.privikavanje namirnica svaka 3 dana jedna namirnica

nena1986
    03. Prosinac 2019. 23:56

Moja cura je kao slabije dobila na teżini zadnja dva mjeseca. Kazem kao jer je rođena sa 2700 a sada ima 5800. Znaci poduplala a nema 6 mj. Al nasoj pedijatrici nije dosta. Zato nam je vec sa 4 mj savjetovala da krenemo. Mi smo lagano krenuli prije desetak dana. Ali ne zbog nje, niti mislim da je gladna, nego je toliko "gladno" gledala u nas dok smo jeli, da sam joj odlucila dati. Ne vjerujem da tih par zlicica igra ulogu, mislim da je mlijeko (majcino ili adaptirano) definitivno broj jedan u prehrani ovo je ipak samo DOhrana, privikavanje i sl pa do godine dana ima lufta za stvoriti obroke i međuobroke itd... Zadnji mjesec mi je dobila 400 g i to je kao granicno, sutra idemo vaditi zeljezo da vidimo da li je ok ili ne, niska razina zeljeza ometa dobitak na tezini, tako da i s time budemo načisto. 
    Na kraju nisi pametan sta napraviti, al nekako intuitivno je možda najbolje, naravno, ako je sve zdravstveno ok 😉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.